Finn billig fly til Somalia

Tur/retur
1 voksen
Økonomi
Fra?
Til?
lø. 30.10.
lø. 6.11.

De billigste flyvningene til byer i Somalia

Klikk på byene nedenfor for å finne ut når det er billigst å fly til Somalia fra Norge
Hargeisa
Hargeisa

Nyttig informasjon om flyvningen din til Somalia

Få oppdaterte svar på noen av de vanligste spørsmålene vedrørende flyreiser til Somalia
  • Hvilke er de mest populære byene å besøke i Somalia?

    Noen av verdens mest besøkte byer ligger i Somalia. Den mest populære byen å reise til i Somalia er Hargeisa, som momondo-brukere velger som ankomstdestinasjon 162 % oftere enn andre byer. De nest mest populære byene i Somalia er Mogadishu og Garoe.

  • Hvor mye koster den billigste flyvningen til Somalia?

    De billigste flyvningene til Somalia som nylig ble funnet av momondo-brukere ligger på 2 110 kr med Emirates, 3 013 kr med flydubai og 3 329 kr med Ethiopian Air.


De nyligste flyvningene som er funnet til populære byer i Somalia

Finn flyvninger til disse populære byene i Somalia fra din nærmeste flyplass.

Billige flybilletter til Somalia

Disse rutene har de billigste flyvningene til Somalia som ble funnet av momondo-brukere i Norge
AvgangDestinasjonBeste pris
OsloHargeisa7 412 kr

Somalia ligger i Øst-Afrika og grenser til blant annet Djibouti og Kenya. Landet ligger mellom Adenbukta og Det indiske hav, på det som heter Afrikas horn. Landet ligger på ekvator, og har regntider to ganger i året. Den første heter Gu og går fra april-juni. Den andre heter Dayr og går fra oktober-desember. I tillegg er det en tredje regntid, som kun er på kysten av landet ved Mogadishu som er hovedstaden og Kismaayo. Her er det regntid fra juli-august og denne kalles for Xagaa. Denne regntiden preges av mer korte regnskyll. Mogadishu, hovedstaden, ligger på kysten mot Det indiske hav. Her bor det litt over en million mennesker, og byen har en lang historie blant annet med innslag av både portugisere, sultanen av Zanzibar og briter. I tillegg til å være en storby, har også denne byen sandstrender, blant annet Berbera og Zeila. I tillegg har Somalia en nasjonalpark som heter Kismayo National Park. Denne ligger i Kismayo, og kalles også Haabar Waalid. De fleste reiser til Somalia rundt september-desember. Høytider og ferier kan påvirke flypriser fra Norge til Somalia noe, men om du bruker tid på å sammenligne flypriser online i god tid kan du som regel finne rimelige priser. Dersom du bruker momondo når du skal reise til Somalia kan du enkelt sammenligne og finne flybilletter med hotell til den laveste prisen.

Hvilke flyselskap flyr direkte til Somalia?

Du kan fly til Somalia fra Oslo/Gardermoen med to mellomlandinger. Da flyr du med Turkish Airlines, og mellomlander i Istanbul og Djibouti på veien. Dersom du vil fly fra andre byer i Norge, slik som Bergen/Flesland, kan du fly med SAS til Oslo/Gardermoen og deretter videre med Turkish Airlines til Istanbul, videre til Djibouti og så lander du ved flyplassen i Mogadishu. Alle flyvninger fra andre byer enn Oslo/Gardermoen har tre mellomlandinger i ruten fra Norge til Somalias hovedstad Mogadishu. Det går også å fly til byen Hargeisa. Da kan du fly med blant annet Emirates og Flydubai. På disse flyvningene er det enten en eller to mellomlandinger innom Stockholm eller København og Dubai.

Når er det best å reise til Somalia?

Det er greit å merke seg regntidene før man reiser til Somalia. Det er to regntider i året, i tillegg til en ekstra ved kysten. Ved kysten varer regntiden fra juli-august. De varmeste månedene er juni-august, spesielt for området Berbera. Dette er en havneby omtrent to timer utenfor Hargeisa. Selv om det er regntid er det altså også varmt, og det er kun korte regnskyll i denne perioden. Fra april-juni er det også regntid, i tillegg til fra oktober-desember. Det er også lurt å lese på regjeringens reiseinformasjon på nett før du reiser, for å se hvorvidt det er trygt dit du skal reise. Disse nettsidene oppdateres jevnlig, spesielt dersom sikkerhetssituasjoner endrer seg. Det er frarådet å reise til Mogadishu, i tillegg til Sør-, Sentral- og Nordøst-Somalia ifølge regjeringens reiseinformasjon på nett.

Hvor lang tid tar det å fly til Somalia?

Skal du fly til Somalia fra Oslo/Gardermoen kan du forvente en reisetid fra omtrent 13 timer og 5 minutter til Mogadishu. Dette er med to mellomlandinger. Du kan fly fra Oslo/Gardermoen til Hargeisa fra omtrent 15 timer og 5 minutter med en mellomlanding. Reisetiden vil avhenge av hvor lange mellomlandinger du har og hvor du mellomlander. Reiser du fra andre flyplasser i Norge, som Bergen/Flesland, til Hargeisa, tar reisen fra omtrent 16 timer og 30 minutter. Fra Bergen/Flesland til Mogadishu tar det fra omtrent 16 timer og 5 minutter med tre mellomlandinger.

Kan man reise til Somalia uten pass eller visum?

Dersom du skal fly til Somalia trenger du visum for å reise inn i landet. Dette kan du kjøpe ved ankomst på flyplassen i Mogadishu for ca. 418 NOK. Du bør ha med riktig beløp i kontanter, da det kan være vanskelig å ta ut penger i minibank før ankomsthallen. Du må også ha gyldig pass. Det anbefales å registrere seg hos utenrikstjenesten når du skal reise.


Internasjonale flyreiser til Somalia

Sammenlign flyvninger til og fra nærmeste flyplasser for å oppdage de beste prisene og de mest praktiske flytidene
Flyvninger fra Oslo til Hargeisa
Raskeste flytid14t 05m
Billigst pris7 412 kr