Fly Afrika Kenya Mombasa

Finn billige fly til Mombasa

fre.. 21.2.
fre.. 28.2.
Når som helst
Sammenlign med momondo |

De billigste flyvningene til flyplassene i Mombasa

Finn de billigste flyvnignene til disse flyplassene i Mombasa fra din nærmeste by eller flyplass
Det finnes for øyeblikket ingen data for den valgte ruten. Velg en annen avreiseflyplass

Når er det best å reise til Mombasa?

Høysesongen i Kenya er fra desember til mars, og dette er også den dyreste tiden å reise til Mombasa på. I disse månedene er gjennomsnittstemperaturen 30-32 °C, og byen er som regel full av både turister og lokale. Regntiden i Mombasa er fra april til juni og fra oktober til november, og i disse månedene er det gode muligheter for å finne både billig overnatting og billig fly til Mombasa. Den beste tiden å reise hit på er imidlertid i juli og august, når det er tørt, men ikke for varmt, med klar himmel og solfulle dager som er perfekt for å nyte Mombasas vakre strender. I disse månedene er det også lettere å få tak i billige flybilletter til Mombasa enn i høysesongen.

Hvilken dag er den billigste for flyvningen din til Mombasa?

Generelt får du de beste tilbudene på flybilletter når du bestiller reise til Mombasa med avreise på en mandag. Prøv å unngå avreise på en torsdag for å unngå de dyreste prisene.

Hvilket tidspunkt på dagen er det billigst å fly til Mombasa?

Normalt er prisen på flybilletter til Mombasa billigst for flyvninger med avreise på ettermiddagen, og prisen for flyvninger på kvelden er som regel høyere.


Hvilke flyselskaper flyr til Mombasa?

Her ser du et uvalg av de mest populære og billigste flyselskapene som flyr til Mombasa

Det er ikke mulig å fly til Mombasa direkte fra Norge, og du får som regel ett eller to stopp både på utreise og retur. Du kan bestille flybilletter til Mombasa med blant annet Ethiopian Air, Kenya Airways, Air France og KLM, o21g flyreisen tar alt fra 15-25 timer, avhengig av lengden på mellomlandingene.


Hvordan kommer man seg fra flyplassen til sentrum?

Nedenunder finner du alle flyplassene i Mombasa, i tillegg til distansen mellom hver flyplass og sentrum

Når du flyr til Mombasa, ankommer du som regel Mombasa/Moi internasjonale lufthavn. Herfra går det ingen busser eller annen offentlig transport inn til sentrum, og mange turister forhåndsbestiller derfor transport før reisen. Da vil en profesjonell sjåfør vente på deg i ankomsthallen, og du blir kjørt trygt og sikkert direkte til ditt hotell eller annen endelig destinasjon. Alternativt kan du ta taxi fra flyplassen, og en taxitur til sentrum koster omtrent 2000 KES (ca. 173 NOK). Du kan også velge å ta tuk-tuk som koster 1000 KES (ca. 87 NOK), pluss en parkeringsavgift på 60 KES (ca. 5 NOK).


Populære flybilletter til Mombasa

Finn dine flybilletter til Mombasa med disse populære rutene
Flyvninger fra Oslo til Mombasa
Raskeste flytid
14t 45m
Billigste pris
5 890 kr

Hvordan kommer man seg rundt i Mombasa?

De to vanligste transportmidlene i Mombasa er matatus (minibusser) og tuk-tuker. Matatus koster omtrent 30-50 KES (ca. 2,5-4,5 NOK) for korte turer, mens tuk-tuker koster alt fra 50-200 KES (ca. 4,5-17,5 NOK). Det kan være vanskelig å finne taxier her, men hoteller er ofte behjelpelige med å bestille taxi. Taxier koster omtrent 2500 KES (ca. 217 NOK) fra togstasjonen til bysentrum. Alternativt kan du leie bil eller motorsykkel hos Glory Car Hire, men vær oppmerksom på at trafikken i Mombasa kan være mer aggressiv enn den er i Norge. Derfor kan det være en god idé å leie bil med sjåfør, som koster rundt 3500 KES (ca. 300 NOK) per dag.


Kan man reise til Mombasa uten pass eller visum?

Du kan ikke fly til Mombasa uten pass, som er det eneste gyldige identifikasjonsdokumentet for nordmenn i utlandet. I tillegg er det visumplikt ved innreise til Kenya, og dette kan du søke om og betale for online. Alternativt kan du få visum ved ankomst på flyplassen, og visumet betales kontant med 50 USD, 40 EUR eller 30 GBP (ca. 350-400 NOK).


Kombiner fly til Mombasa med bilutleie og hotell


Tips og anbefalinger

Hva bør du se i Mombasa?

Det er mange spennende severdigheter du bør få med deg under ditt opphold i Mombasa. Du bør blant annet dra til Haller Park for å se dyr som sjiraffer, flodhester og krokodiller, og besøke Shimba Hills nasjonalreservat for å se flere ville dyr på safari. Nyt noen dager på Diani Beach, og besøk Mombasa Island for å se hvordan masaier lever.

Bør du kjøpe reiseforsikring?

Som norsk statsborger oppfordres du sterkt til å ha gyldig reiseforsikring ved opphold i Kenya. Forsikringen bør dekke utgifter i forbindelse med sykdom, ulykker, tyverier, hjemtransport og dødsfall.

Kan du drikke vann fra springen?

Du kan som regel drikke vannet fra springen i de store byene i Kenya, inkludert i Mombasa, men de fleste velger likevel å kjøpe vann på flaske for å unngå mageproblemer og for smakens skyld.

Gir du tips?

Det forventes tips i Kenya, og selv om det ofte er inkludert et servicegebyr på 10 % på restauranter, bør du likevel tipse ytterligere 5-10%. Drosjesjåfører, portierer, dørvakter og annet servicepersonale forventer også å få tips. (Priser sjekket 07/05/2019).


Finn fly til andre byer i Kenya

Mombasa har mange spennende byer, hva med en weekendtur til en av disse?
*Flypriser til Mombasa er basert på priser for økonomibilletter funnet av momondo brukere som har søkt innen de siste 72 timene. Disse prisene er kanskje ikke lenger tilgjengelig.
Fly Afrika Kenya Mombasa