Finn billig fly til Sør-Afrika

Tur/retur
1 voksen
Økonomi
Fra?
Til?
ma. 25.10.
ma. 1.11.

De billigste flyvningene til byer i Sør-Afrika

Klikk på byene nedenfor for å finne ut når det er billigst å fly til Sør-Afrika fra Norge
Cape Town
Cape Town

Nyttig informasjon om flyvningen din til Sør-Afrika

Få oppdaterte svar på noen av de vanligste spørsmålene vedrørende flyreiser til Sør-Afrika
 • Hvilke er de mest populære byene å besøke i Sør-Afrika?

  Noen av verdens mest besøkte byer ligger i Sør-Afrika. Den mest populære byen å reise til i Sør-Afrika er Cape Town, som momondo-brukere velger som ankomstdestinasjon 1 092 % oftere enn andre byer. De nest mest populære byene i Sør-Afrika er Johannesburg og Durban.

 • Hvilken flyplass er det best å fly til når man skal besøke Umhlanga Rocks Beach?

  Den flyplassen som ligger nærmest Umhlanga Rocks Beach er Durban flyplass, som befinner seg i Umhlanga. Hvis du planlegger å bo i eller besøke dette området, er det best for deg å fly til Durban flyplass.

 • Hvor mye koster den billigste flyvningen til Sør-Afrika?

  De beste prisene funnet på momondo for flyvninger til Sør-Afrika koster:
  477 kr per person med FlySafair
  586 kr per person med British Airways
  701 kr per person med Kulula


Populære byer og severdigheter

Lyst til å besøke Sør-Afrika? Sjekk ut disse byene og ta deg tid til å se noen av landets mest populære severdigheter

De nyligste flyvningene som er funnet til populære byer i Sør-Afrika

Finn flyvninger til disse populære byene i Sør-Afrika fra din nærmeste flyplass.

Billige flybilletter til Sør-Afrika

Disse rutene har de billigste flyvningene til Sør-Afrika som ble funnet av momondo-brukere i Norge
AvgangDestinasjonBeste pris
OsloJohannesburg3 145 kr
OsloCape Town3 337 kr
OsloDurban4 951 kr
KristiansandCape Town5 813 kr
BergenDurban6 390 kr
HaugesundJohannesburg6 666 kr
StavangerJohannesburg7 243 kr
BergenCape Town7 887 kr
BergenJohannesburg8 163 kr
BergenPort Elizabeth18 692 kr

Sør-Afrika ligger som navnet tilsier, helt sør i Afrika. Landet grenser blant annet til Botswana, Lesotho, Mosambik og Zimbabwe og har flere storbyer. Her er det mange ulike offisielle språk, hele elleve stykker faktisk, men engelsk er et av dem, noe som gjør det enkelt å være turist i landet. Det er mange ulike offisielle språk fordi landet består av ulike folkegrupper som tidligere har vært mer adskilt. Mange har migrert til landet, noe som også preger dets sammensatte og kompliserte historie, som du kan lære mer om når du reiser til Sør-Afrika. En viktig figur i landets historie er blant annet verdenskjente Nelson Mandela. Sør-Afrika har også hele tre hovedsteder, Pretoria, Cape Town og Bloemfontain. I tillegg til flere storbyer finnes det også en lang kystlinje på hele 2500 kilometer. Kystlinjen strekker seg langs Det indiske hav og Atlanterhavet, her langs med kysten ligger det stort sett fjellkjeder. I Sør-Afrika er det som regel tørt klima, og subtropisk vær langs med østkysten. Mye tørke betyr også mindre vann, så det er lurt å være obs på at man bør være sparsommelig med vannbruken når man reiser rundt. Landet har en vakker natur, med gode muligheter for både fjellturer, sol og storbybesøk. Det er ofte flere som reiser til Sør-Afrika i sommerferien, rundt jul og påske, så det kan være lurt å sammenligne flypriser på nett for å finne de beste prisene. Det kan være dyrere i disse periodene, spesielt for fly med hotell.

Hvilke flyselskap flyr direkte til Sør-Afrika?

Det er mange ulike flyplasser du kan velge som første destinasjon når du skal fly til Sør-Afrika. Det er dessverre ingen direkte flyvninger hit, men det er flere muligheter. Kanskje du vil til Cape Town? Da kan du fly med blant annet Emirates, Lufthansa, KLM og Qatar Airways. Som regel er det mellomlandinger i Doha, Amsterdam, Frankfurt eller London. Det er også mellomlandinger til andre byer, slik som Johannesburg. Det er som regel de samme flyselskapene som opererer mellom Norge og de ulike byene i Sør-Afrika.

Når er det best å reise til Sør-Afrika?

Det er relativt stor forskjell på været i de ulike byene i Sør-Afrika, siden det er innlands- og kystklima. Det er lurt å huske på at det er vinter i Sør-Afrika når det er sommer i Norge, altså i månedene juni, juli og august. Selv om det blir vinter, blir det ikke like kaldt som her hjemme. Som regel ligger dagtemperaturene mellom 20-29 grader. Det er større forskjell på temperaturene om natten, så i Sør-Afrikas vintermåneder kan det bli en del kaldere om natten enn resten av året. Vil du reise til et sted der det er tørt og mye sol, kan det være en god idé å besøke populære og vakre Cape Town. Byen ligger sørvest i landet, der det er mye sol og Middelhavsklima. Det vil si at det er varme somre og milde vintre. Områdene rundt Cape Town og det som heter Garden Route har lite nedbør og mye sol fra november-mars. Reiser du lenger nord kan det være mer regn i disse månedene. Om vinteren, omtrent mai-september er det ofte gode forhold for å dra på safari dersom du vil gjøre det på turen din.

Hvor lang tid tar det å fly til Sør-Afrika?

Å fly til Sør-Afrika innebærer å mellomlande enten en eller to ganger, og flyturen tar fra omtrent 14 timer og 50 minutter hvis du reiser for eksempel fra Oslo/Gardermoen til Johannesburg. Reiser du fra Oslo/Gardermoen til Cape Town tar det omtrent like lang tid.

Kan man reise til Sør-Afrika uten pass eller visum?

Når du skal fly til Sør-Afrika trenger du ikke visum hvis du skal være der i maks 90 dager. Du må ha pass som er gyldig i minst tre måneder etter du reiser hjem. I tillegg må du ha minst to blanke sider i passet ditt. I tillegg må du ha et pass som kan maskin-leses, så du kan ikke bruke nødpass. Reiser du med barn under 18 år må disse ha fødselsattest med apostillestempel med seg.


Internasjonale flyreiser til Sør-Afrika

Sammenlign flyvninger til og fra nærmeste flyplasser for å oppdage de beste prisene og de mest praktiske flytidene
Flyvninger fra Oslo til Cape Town
Raskeste flytid17t 35m
Billigst pris3 337 kr
Flyvninger fra Oslo til Durban
Raskeste flytid25t 55m
Billigst pris4 951 kr
Flyvninger fra Kristiansand til Cape Town
Raskeste flytid27t 05m
Billigst pris5 813 kr
Flyvninger fra Bergen til Durban
Raskeste flytid28t 15m
Billigst pris6 390 kr
Flyvninger fra Bergen til Cape Town
Raskeste flytid27t 20m
Billigst pris7 887 kr
Flyvninger fra Bergen til Port Elizabeth
Raskeste flytid26t 05m
Billigst pris18 692 kr

Start planleggingen av reisen til Sør-Afrika