Fly Midtøsten Qatar

Finn billig fly til Qatar

ons.. 1.4.
ons.. 8.4.
Når som helst
Sammenlign med momondo |

De billigste flyvningene til byer i Qatar

Klikk på byene nedenfor for å finne ut når det er billigst å fly til Qatar

Populære byer og severdigheter

Lyst til å besøke Qatar? Sjekk ut disse byene og ta deg tid til å se noen av landets mest populære severdigheter
Doha
Al Rumaila Park
Al-Gharrafa Stadium
Aspire Tower
Losail International Circuit
Mathaf Arab Museum of Modern Art

Billige flybilletter til Qatar

De billigste flyene til Qatar funnet av brukere
Avgang Destinasjon Beste pris
Oslo Doha 14 536 kr

Fly til Qatar

Qatar ligger i Midtøsten, i Persiabukta og rundt ligger land som Saudi-Arabia, De forente arabiske emirater, Bahrain og Iran. Selve landet er formet som en avlang utstikker og halvøy, ut fra Midtøstens fastland. I Qatar bor det omtrent to millioner mennesker, og mange av disse er folk fra andre land som er i landet på grunn av arbeidsmulighetene. Hovedstaden i Qatar heter Doha og ligger på østkysten av landet. Her bor det omtrent en million mennesker, så det er virkelig en stor del av befolkningen som er basert i og rundt Doha. Dette er også landets største by og den vokser fort. Byen er preget av en rekke skyskrapere og moderne bygninger, og har en imponerende skyline når du ser den fra vannet. Byen har blant annet arrangert en rekke idrettsarrangementer, og er sett på som en av verdens New7Wonders Cities. Dette er en rangering som viser byer som har utviklet seg raskt mot å bli moderne, urbane byer. Når du skal til Doha kan høytider og ferier kan påvirke priser noe, men om du bruker tid på å sammenligne flypriser online kan du som regel finne billig flybilletter med hotell. Høytider og ferier påvirker også når andre turister tar seg turen til Qatar, og du kan forvente å møte flere turister under høysesongen i november-april.

Hvilke flyselskap flyr direkte til Qatar?

Du kan fly til Qatar fra flere flyplasser i Norge, og du flyr da til flyplassen i hovedstaden Doha. Denne heter Hamad internasjonale flyplass. Det går direkteruter fra Oslo/Gardermoen til Doha/Hamad opptil flere ganger om dagen. Da flyr du med Qatar Airways. Du kan også fly til Qatar med andre flyselskap, men du har da som regel en mellomlanding underveis. Dette er for eksempel Turkish Airlines, British Airways eller KLM. Da er det vanlig å mellomlande i Istanbul, London eller Amsterdam. Fra andre byer i Norge er det som regel en-to mellomlandinger med fly til Qatar.

Når er det best å reise til Qatar?

Qatar har varmt, tørt og subtropisk ørkenklima, noe som betyr veldig varme somre og lite nedbør året gjennom. Fordi det kan bli ekstremt varmt her, er det anbefalt å reise til Qatar om våren eller om høsten. Da er det mer behagelige temperaturer. Generelt sett anbefales november-april. Da er det behagelig å drive utendørsaktiviteter, vandre rundt og oppleve landets severdigheter. Dette er også høysesong for turisme, så du kan forvente å møte på flere turister. I tillegg kan hotellpriser stige i disse månedene i forhold til resten av året. Vil du reise utenom høysesongen, bør du reise i mai eller oktober. Juni-september er nemlig ekstremt varme måneder og det kan lett bli 40 grader eller mer. Reiser du i desember-februar er gjennomsnittstemperaturen på behagelige 23 grader. Det er derfor anbefalt å ta med seg noe varmere klær dersom du reiser om vinteren, og det er i tillegg noe kjøligere rundt kysten enn i innlandet, selv om dette er små forskjeller. Om vinteren kan det komme noe nedbør, ofte akkompagnert av tunge skyer og tordenvær. Det beste er altså å reise om vår og høst, så får du de mest behagelige temperaturene og liten sjanse for nedbør.

Hvor lang tid tar det å fly til Qatar?

Skal du fly til Qatar fra Oslo/Gardermoen kan du forvente en reisetid fra omtrent 6 timer og 30 minutter til hovedstaden Doha/Hamad. Reiser du fra andre flyplasser i Norge, som Bergen/Flesland, tar reisen fra omtrent 10 timer og 15 minutter. I tillegg vil reisetiden avhenge av hvor lange mellomlandinger du har og hvor du mellomlander. Det er kun direkteflyvninger fra Oslo, og 1-2 mellomlandinger fra andre byer i Norge.

Kan man reise til Qatar uten pass eller visum?

Når du skal reise til Qatar trenger du gyldig pass, som må være gyldig i minst seks måneder etter du reiser inn i landet. Du kan kjøpe visum som er gyldig i to uker når du ankommer flyplassen. Da betaler du ca 127 NOK. Du kan betale visumet med kort. (Prisene i denne artikkelen er sjekket 22/08/2018).


Populære destinasjoner i Qatar

Utforsk byene Qatar som momondos brukere elsker

Internasjonale flyreiser til Qatar

Sammenlign flyreiser til og fra de nærmeste flyplassene for å finne de beste prisene og avgangstidene
Flyvninger fra Oslo Gardermoen til Doha
Raskeste flytid
26t 40m
Billigste pris
14 536 kr
Fly Midtøsten Qatar