Fly Europa Tyrkia Istanbul

Finn billige fly til Istanbul

Tur/retur
Økonomi
Wichita (ICT)
Istanbul (IST)
ons.. 3.3.
ons.. 10.3.
Når som helst
Sammenlign med momondo |

De billigste flyvningene til flyplassene i Istanbul

Finn de billigste flyvnignene til disse flyplassene i Istanbul fra din nærmeste by eller flyplass
Oslo Gardermoen flyplass
Istanbul Sabiha flyplass

DEN BILLIGSTE RUTEN FRA Oslo TIL Istanbul

Oslo Gardermoen flyplass (OSL) til Istanbul Sabiha flyplass (SAW)

Vanligvis er flyvninger til Istanbul fra Oslo billigere når du flyr fra Oslo Gardermoen til Istanbul Sabiha, som i gjennomsnitt koster 2 074 kr

DEN BILLIGSTE MÅNEDEN Å FLY TIL ISTANBUL FRA OSLO GARDERMOEN FLYPLASSmars22 % billigereÅ fly fra Oslo Gardermoen flyplass til Istanbul koster i gjennomsnitt kun 1 788 kr i mars
DEN DYRESTE MÅNEDEN Å FLY TIL ISTANBUL FRA OSLO GARDERMOEN FLYPLASSjuli36 % dyrereDet koster ca. 3 112 kr for flyvninger til Istanbul fra Oslo Gardermoen flyplass i juli
DEN MEST POPULÆRE MÅNEDEN Å FLY TIL ISTANBUL FRA OSLO GARDERMOEN FLYPLASSDesember223 % flere brukere besøkteFlere momondo-brukere søkte etter fly til Istanbul fra Oslo Gardermoen flyplass i Desember enn noen annen måned

Når er det best å reise til Istanbul?

Reis til Istanbul og opplev Tyrkias største by på grensen mellom Europa og Asia. Billige flybilletter til Istanbul, og mulighetene for å oppleve historisk kultur, har gjort at mange nordmenn tiltrekkes av dette reisemålet. Her kan du beundre en av de storslagne moskeene mens du føler historiens sus rundt deg. Du kan fly til Istanbul på kort tid, og det er godt mulig å finne billige flybilletter til Istanbul året rundt. Dersom du bruker priskalenderen hos momondo og booker reise online, er det mulig å finne billige flybilletter til Istanbul, hvor du kan nyte det fantastiske synet av Den Blå Moské fra 1612 med sine 20 000 blå fliser. Byen er et populært reisemål sommerstid, noe som gjenspeiler seg i høysesongen i juli.

Hvilken flyvning til Istanbul er den absolutt billigste?

Det beste tilbudet som er funnet på momondo i løpet av de siste to ukene, er en flyvning til Istanbul fra Wien for 410 kr. Dette er 87 % billigere enn de fleste flytilbudene til Istanbul. Hvis du ønkser å finne den billigste prisen til Istanbul fra der du befinner deg, kan du bruke momondo sitt prisverktøy for flyplass-til-flyplass.

Hvilken måned er det billigst å fly til Istanbul?

Hvis du ikke har mulighet til å besøke Istanbul i løpet av mars, kan du også fly billig i November. På momondo kan du finne priser for denne måneden som i gjennomsnitt ligger på 1 796 kr.

Hvor lang tid i forveien bør jeg bestille en flyvning til Istanbul?

De fleste flyreisende har funnet ut at det å bestille billetter 60 dager i forkant av planlagt avreisedato er best for å sikre seg billige flyvninger til Istanbul. I denne tidsperioden ligger koster flybillettene ca. 2 296 kr. Men ikke nøl med å sjekke prisene nå, for momondo-brukere fant nylig billetter til kun 971 kr.

Hvilken avreisedag er den billigste for flyvninger til Istanbul?

Den billigste avreisedagen for flyvningen din til Istanbul er på mandag med priser helt nede i 2 338 kr. Dette er ofte tilfellet ettersom det er mindre etterspørsel på flyvninger på denne ukedagen. Flyvninger fra Norge til Istanbul på en lørdag vil generelt være dyrene og ligge på ca. 2 621 kr. Husk at prisene for begge disse dagene kan svinge, avhengig av sesong og etterspørsel.

Hvilken tid på døgnet er det billigst å fly til Istanbul?

Våre nyeste data viser at det beste tidspunktet på dagen å fly til Istanbul på, er på ettermiddagen. Flyvninger fra Norge til Istanbul på denne tiden av dagen kan koste så lite som 2 420 kr. Prøv å unngå å kjøpe billetter med avreise på kvelden ettersom de ofte koster ca. 2 902 kr. Prisene kan selvfølgelig variere, avhengig av tid på året og hvilken flyplass du flyr til.

Finnes det en alternativ flyplass i nærheten av Istanbul?

Istanbul flyplass, Tekirdağ Corlu flyplass, İzmit Cengiz Topel flyplass eller Bursa Yenişehir flyplass kan være en alternativ flyplass for de som reiser til Istanbul.

Finnes det et billigere alternativ for å fly til Istanbul?

Prisene varierer basert på hvor man reiser fra, men i gjennomsnitt er det Istanbul Sabiha flyplass som er den billigste flyplassen å fly til i Istanbul, med en gjennomsnittspris på 1 955 kr per person. Brukere finner vanligvis de beste prisene når de bruker momondo sitt prisverktøy for flyplass-til-flyplass.


Flotte tilbud på flyreiser til Istanbul

Sjekk ut noen av de beste billettene i Norge til Istanbul som nylig ble funnet av brukere på momondo
Pegasus Airlines
22. mai
10:25Oslo Gardermoen
3t 50m
14:15Istanbul Sabiha
6. jun.
06:45Istanbul Sabiha
4t 00m
10:45Oslo Gardermoen
1 074 kr
Finn lignende
Pegasus Airlines
1. jun.
10:30Oslo Gardermoen
3t 50m
14:20Istanbul Sabiha
31. aug.
06:40Istanbul Sabiha
4t 00m
10:40Oslo Gardermoen
1 324 kr
Finn lignende
Pegasus Airlines
23. mar.
09:35Oslo Gardermoen
3t 50m
13:25Istanbul Sabiha
30. mar.
06:40Istanbul Sabiha
4t 00m
10:40Oslo Gardermoen
1 625 kr
Finn lignende
Pegasus Airlines
14. mar.
09:35Oslo Gardermoen
3t 50m
13:25Istanbul Sabiha
23. mar.
06:35Istanbul Sabiha
4t 05m
10:40Oslo Gardermoen
Pegasus Airlines
14. mar.
09:35Oslo Gardermoen
3t 50m
13:25Istanbul Sabiha
23. mar.
06:35Istanbul Sabiha
4t 05m
10:40Oslo Gardermoen
1 135 kr
Finn lignende
Pegasus Airlines
14. mar.
09:35Oslo Gardermoen
3t 50m
13:25Istanbul Sabiha
23. mar.
06:35Istanbul Sabiha
4t 05m
10:40Oslo Gardermoen
1 143 kr
Finn lignende

Finn de billigste enveisflyvningene til Istanbul

Hvis du ser etter enveisflyvninger til Istanbul, vis noen av tilbudene våre nedenfor levert av Pegasus Airlines
Pegasus Airlines
1. apr.
10:25Oslo Gardermoen
3t 45m
14:10Istanbul Sabiha
1 212 kr
Finn lignende
Pegasus Airlines
7. mar.
08:35Oslo Gardermoen
3t 50m
12:25Istanbul Sabiha
Pegasus Airlines
18. mar.
09:35Oslo Gardermoen
3t 50m
13:25Istanbul Sabiha

Hvilke flyselskaper flyr til Istanbul?

Her ser du et uvalg av de mest populære og billigste flyselskapene som flyr til Istanbul

Fra de største norske byene opererer blant annet Turkish Airlines, SAS og Pegasus Airlines med jevnlige fly til Istanbul. Også flere lavprisselskaper tilbyr billige flybilletter til Istanbul, og da kommer gjerne ekstra avgifter for bagasje, mat og flyseter i tillegg. Fly til Istanbul lander på flyplassene Atatürk (IST) og Sabiha Gökçen (SAW). Direktefly til Istanbul fra Oslo tar ca. 3 timer og 50 minutter, men dersom du legger til en mellomlanding kan du fly til Istanbul også fra mange andre flyplasser. Sammenligner du priser online før du booker fly til Istanbul, er det gode muligheter for å finne billige flybilletter.


Hvordan kommer man seg fra flyplassen til sentrum?

Nedenunder finner du alle flyplassene i Istanbul, i tillegg til distansen mellom hver flyplass og sentrum

Istanbul Atatürk lufthavn (IST) ligger 24 kilometer sørvest for Istanbul sentrum, på den europeiske siden av byen. Flyplassen består av to terminaler og har fått navnet sitt etter grunnleggeren av det moderne Tyrkia; Mustafa Kemal Atatürk. Flyplassen inneholder alt du behøver på reisen, som restauranter, minibank, butikker, bilutleie og informasjonspunkter. Du bruker omtrent 30—40minutter fra flyplassen til sentrum. Metrostasjonen ligger ca. fem minutters gange fra terminalen og koster fra to tyrkiske lira, eller NOK 5. I Aksaray kan du bytte til trikk mot Sultanahmet og Eminönu. En praktisk måte å komme seg til og fra flyplassen på er med flybussen som kjører mellom 04.00 og 01.00 og koster ca. 13 tyrkiske lira, eller ca. NOK 30. Taxi koster fra 50 til 80 tyrkiske lira, eller fra NOK 100 til 200, avhengig av hvor du skal i sentrum. Mellom midnatt og kl. 06.00 er det en tilleggsavgift på 50 %.

Sabiha Gökçen internasjonale lufthavn (SAW) ligger 35 kilometer sørøst for Istanbul sentrum og ligger i den asiatiske delen av byen. Navnet er en hyllest til Sabiha Gökçen, den første kvinnelige militære piloten i verden. For å komme seg til og fra flyplassen kan du benytte leiebil, taxi eller shuttlebuss. Taxi står utenfor ankomsthallen og koster fra ca. 100 tyrkiske lira, eller fra NOK 250, avhengig av hvor i byen og hvilken side av byen du reiser til/fra. Shuttlebuss går fra ca. kl. 03.30 om morgenen til kl. 01.00 om natten og koster ca. 12 tyrkiske lira, eller NOK 30. Metro tar ca. 35 minutter, priser avhenger av sted og billettype.


Populære flybilletter til Istanbul

Finn dine flybilletter til Istanbul med disse populære rutene
Flyvninger fra Oslo til Istanbul
Raskeste flytid
3t 50m
Billigste pris
1 135 kr
Flyvninger fra Bergen til Istanbul
Raskeste flytid
8t 00m
Billigste pris
1 548 kr
Flyvninger fra Trondheim til Istanbul
Raskeste flytid
9t 05m
Billigste pris
2 141 kr
Flyvninger fra Stavanger til Istanbul
Raskeste flytid
7t 55m
Billigste pris
2 313 kr
Flyvninger fra Kristiansand til Istanbul
Raskeste flytid
30t 10m
Billigste pris
2 364 kr
Flyvninger fra Molde til Istanbul
Raskeste flytid
15t 00m
Billigste pris
3 593 kr
Flyvninger fra Ålesund til Istanbul
Raskeste flytid
25t 20m
Billigste pris
5 124 kr
Vis flere

Hvordan kommer man seg rundt i Istanbul?

Man kan komme seg frem i Istanbul både til fots og ved offentlig transport. Gamlebyen kan man fint gå i, mens andre områder tar man seg enkelt til ved å benytte det rimelige kollektivtransporttilbudet. Den elektroniske billetten Akbil gir rabatt på lokalbusser, metro, trikker og ferger. Den selges i egne kiosker rundt i byen og fylles på etter behov. På grunn av tett trafikk anbefales det ikke å kjøre bil selv hvis du kan unngå det. T-banen er under utbygging og har to fungerende linjer.

Busslinjene kjører på kryss og tvers i hele byen. Destinasjon og nummer står på bussene og på holdeplassene. Billetter til bussene fra busselskapet IETT kjøper du på forhånd fra en av de hvite kioskene til selskapet, eller fra en aviskiosk. På bussene som tilhører Özel Halk Otobusu kan du kjøpe billett om bord. Det går også langdistansebusser fra busstasjonen.

Minibussene Dolmuş kjører bestemte ruter, men har ikke holdeplasser. Du vinker inn bussen og forteller sjåføren hvor du skal. En billett innen sentrum koster ca. NOK 5.

Taxi anbefales på kveld og natt, men husk at det er ca. 50 % dyrere om natten enn på dagtid. Det er en rekke gule taxier i byen, og de er enkle å få tak i. Avtal gjerne pris på forhånd eller sjekk at taksameteret er på. Drosjer har en startavgift på ca. NOK 15 på dagtid og noe høyere om natten.

Båt er en veldig behagelig måte å komme seg frem i og se byen på. Det går blant annet båter fra Eminönu på den europeiske siden av byen til Bosporos, Det gylne hornet og til Kadiköy på den asiatiske siden.


Kan man reise til Istanbul uten pass eller visum?

For å reise til Istanbul må du ha med gyldig pass og visum. Alle norske borgere må søke om visum før innreise til Tyrkia. Uten tyrkisk statsborgerskap kan man oppholde seg i Tyrkia i maksimum 90 dager over en periode på 180 dager. Du kan søke om visum på nettet eller hos den tyrkiske ambassaden. Passet (uansett om det er ordinært pass eller nødpass) må være gyldig i minimum seks måneder fra innreisedato til Tyrkia. Pass bør tas med, da det er det gyldige ID-dokumentet for nordmenn. Ofte ønsker hoteller at du kan fremvise pass ved innsjekk. Regelverket for pass og visum kan endres, så sørg for å oppdatere deg ved å lese på offisielle nettsider før avreise.


Tips og anbefalinger

Hva bør jeg oppleve i Istanbul?

En reise til Istanbul byr på muligheten til å besøke både Europa og Asia, ettersom Bosphorus-sundet deler byen i to deler. Du bør få med deg en av de største attraksjonene, nemlig Den Blå Moské, som ligger midt på hovedplassen i bydelen Sultanahmet. Ved siden av ligger Hagia Sofia. Dette var tidligere en av verdens største ortodokse kirker, som senere ble omgjort til en moské og er nå et kjent museum. Etter en lang dag med kulturelle opplevelser bør du ta turen til 300 år gamle Cagaloglu Hamami, et svært vakkert tyrkisk bad. Middagen kan du nyte på en av fiskerestaurantene i Kumkapi, før du avslutter med en runde raki, brennevin med lakrissmak, på en av de lokale tavernaene.

Hva er morsomt å gjøre for barna?

Ta med barna til fornøyelsesparken Tatilya, Tyrkias svar på Disneyland, med karuseller, kinoer, berg-og-dal-baner, teatre, butikker og restauranter. På en varm dag kan man ta båt til Bostanci og badeparken Waterland, eller ta en tur til miniatyrparken Miniatur i Sütluce. Parken har modeller av Tyrkias mest berømte bygninger og er veldig populær.

Hvor bør jeg shoppe?

Billige flybilletter til Istanbul betyr at du kan utvide shoppingbudsjettet. I handlegaten IstanIstikal Caddesi finner du en rekke butikker, gallerier, cafeer og restauranter. Vil du på basar bør du besøke Grand Bazar med sine 4000 butikker som selger suvenirer og håndverk. Krydderbasaren ved kaien ved Eminönu byr på krydder, nøtter og kaviar. Akmerkez, Etiler, er et stort kjøpesenter med klær, kaféer og kinosaler. På den asiatiske siden ligger en rekke motebutikker og kjøpesentre på Bagdat Caddesi mellom Kadiköy og Bostanci.

Hvilke områder burde jeg besøke?

På den europeiske siden finner du Sultanahmet, det livlige turistområdet med flere store severdigheter. Her ligger Hagia Sofia, en rekke moskéer, hoteller, museer, Topkapi-palasset, handlegaten Istiklal og Taksim-torget. Eminönu byr på yrende folkeliv, og trikker, drosjer og båter møtes i et herlig kaos. Moskeen Yeni Cami, krydderbasaren og jernbanestasjonen Sirkeci ligger i dette området. Det gamle Pera, Beyoglu, ligger over Det gylne hornet. Her finner du mange koselige restauranter, butikker og gallerier. På den asiatiske siden finner du området Kadikö ved havnen med restauranter, butikker og et stort matmarked. I villaområdet Moda ligger spennende restauranter, barer og kaféer.


Fly Europa Tyrkia Istanbul
 • Tur/retur
 • Én vei
 • Flere byer
 • Økonomi
 • Premium Economy
 • Business
 • Første klasse
 • Flere
Økonomi
 • Økonomi
 • Premium Economy
 • Business
 • Første klasse
Økonomi
 • Økonomi
 • Premium Economy
 • Business
 • Første klasse
Økonomi
 • Økonomi
 • Premium Economy
 • Business
 • Første klasse
Økonomi
 • Økonomi
 • Premium Economy
 • Business
 • Første klasse
Økonomi
 • Økonomi
 • Premium Economy
 • Business
 • Første klasse
Økonomi
 • Økonomi
 • Premium Economy
 • Business
 • Første klasse