Leiebil Istanbul, Tyrkia - Finn billig bilutleie i byen

Leter du etter tilbud på en billig leiebil i Istanbul, Tyrkia? Start søket her

Istanbul, Tyrkia
21. apr. — 28. apr.
Samme leveringssted
Istanbul, Tyrkia
on. 21.4.
middag
on. 28.4.
middag

Oversikt over leiebilselskaper i Istanbul

Alle større selskaper som leier ut biler i Istanbul, Tyrkia
Byråets vurdering: Bra 7.1

Poengsummen er basert på 42 vurderinger

Byråets vurdering: Bra 7.0

Poengsummen er basert på 45 vurderinger

Byråets vurdering: Fantastisk 9.6

Poengsummen er basert på 1 vurdering

Byråets vurdering: Bra 7.5

Poengsummen er basert på 7 vurderinger

Byråets vurdering: Bra 7.3

Poengsummen er basert på 13 vurderinger

Byråets vurdering: Bra 6.3

Poengsummen er basert på 15 vurderinger

Byråets vurdering: Ok 5.6

Poengsummen er basert på 4 vurderinger

Byråets vurdering: Ok 5.1

Poengsummen er basert på 16 vurderinger


Finn populære attraksjoner i nærheten av der du skal hente leiebilen

Attraksjoner i nærheten:

Taksim33,5 km

Attraksjoner i nærheten:

Taksim31,2 km

Attraksjoner i nærheten:

Taksim98,2 km

Informasjon om reisen din til Istanbul

Med en leiebil i Istanbul har du fleksibiliteten til å utforske både byen og områdene rundt på egenhånd, uten å være avhengig av noen andre. Besøk attraksjoner som ligger både i den europeiske og den asiatiske delen av byen, helt i ditt eget tempo. Det finnes mange store og små selskaper for bilutleie her, og du kan velge mellom små og praktiske elbiler med automatgir eller større SUVer for deg som ønsker mer plass. Ofte kan du dra nytte av praktiske fordeler og tilbud som fri kilometer, gode drivstoffvilkår og nødvendige forsikringer inkludert, og du kan velge mellom å betale for bilen ved bestilling eller når du henter den.

Hvor gammel må man være for å leie en bil i Istanbul?

For å leie bil i Istanbul og i resten av Tyrkia må du være minst 21 år, og ha hatt førerkort i minimum ett år. Unge sjåfører under 25 år kan oppleve å måtte betale ekstra gebyrer, samt få begrensninger i hvilke biltyper som kan leies. Derfor er det viktig å lese vilkårene for billeie nøye, slik at du har en god oversikt over hvilke krav og restriksjoner som gjelder for deg.

Viktig å vite om trafikk- og kjøreregler

I Tyrkia kjører man på høyre siden av veien, akkurat som i Norge. Fartsgrensen for å kjøre bil her er 50 km/t i byer og 90 km/t på åpne veier og motorveier, og både fører og passasjerer er pålagt å bruke setebelte. Det er ikke lov å bruke mobiltelefon mens man kjører, med mindre man har handsfree, og mellom kl. 22:00 og soloppgang er det ikke lov å bruke bilhornet. Promillegrensen i landet er 0.5, men dersom du har med deg en passasjer i bilen er det nulltoleranse for alkohol.

Parkering

Som i de fleste storbyer, kan det være utfordrende å finne parkeringsplass i Istanbul. Du kommer til å se at de lokale parkerer omtrent overalt, men ikke alltid lovlig. Derfor er det best å finne private parkeringsplasser som ligger spredt utover i byen, og du finner dem ved å se etter ordet «otopark». Avgiftene på disse parkeringsplassene varierer, og det er hverken billig eller dyrt.

Utfluktsmål i og rundt Istanbul

Med en leiebil i Istanbul kan du utforske både byen og nærområdene på egenhånd. Gå til bosporosstredet som deler den europeiske og asiatiske delen av Tyrkia, rusle rundt i de smale, brosteinsbelagte gatene i gamlebyen og se alle de kulturelle skattene Istanbul har å by på. Blant annet bør du få med deg Sultan Ahmed-moskeen, Topkapipalasset og bymuren i Konstantinopel.

Hvilke forsikringer trenger man?

Uansett om du kun planlegger å leie bil en dag eller over en lengre periode, er det viktig at du har de nødvendige forsikringene på plass. Du velger selv om du foretrekker en mest mulig rimelig løsning med kun de forsikringene som er inkludert i leieavtalen, eller om du vil være fullstendig dekket i tilfelle uhellet er ute. Som regel er ansvarsforsikring inkludert i leieavtalen til bilutleieselskapene, som sørger for at du er dekket for skader på andre mennesker, dyr, eiendeler, kjøretøy og bygninger. Ofte får du også med kaskoforsikring og tyveriforsikring, som gjør at du kun betaler en obligatorisk egenandel ved skader eller hærverk på leiebilen i tillegg til tyveri av eller innbrudd i bilen. Andre forsikringer du kan skaffe deg er blant annet utvidet kasko, egenandelsforsikring, rednings- og assistanseforsikring, frontruteforsikring og personlig ulykkesforsikring.

Kan man bruke det norske førerkortet i Istanbul, eller må man ha et internasjonalt?

Du trenger internasjonalt førerkort for å kjøre bil i Istanbul. Dette er en oversettelse av det norske førerkortet ditt som er påkrevd i flere land, spesielt i Sør-Europa.

Hvor i Istanbul kan man hente og levere leiebilen?

Hvor du skal hente og levere din leiebil i Istanbul, avhenger av hvilket bilutleieselskap du velger samt hva som passer best for deg. Du kan hente bilen flere steder i sentrum, eller du kan velge å hente og levere bilen ved Sabiha Gökçen internasjonale lufthavn eller Istanbul Airport dersom du ankommer med fly. (Informasjon kontrollert: 03/06/2019).


Avstand fra Istanbul, Tyrkia til populære hoteller

Parker deg selv og bilen din på disse populære hotellene ikke langt fra bilutleieskranken på Istanbul flyplass

Leiebiler i Istanbul

96 personer har sett etter leiebil i Istanbul i april.

Hvilke rengjøringstiltak implementeres av leiebilselskaper i Istanbul for å kontrollere spredningen av COVID-19?

Enterprise, National og Avis er noen av selskapene i Istanbul som har oppdatert rengjøringsrutinene sine som svar på COVID-19. Selv om renhold av biler alltid har vært viktig, er det nå mange selskaper som velger å ta ett skritt lenger for å sikre at kjøretøyene innfrir høyere sikkerhetsstandarder. Finn ut mer om listen med alle alternativene som er tilgjengelige i Istanbul. Ting endrer seg stadig vekk, og det gjør også retningslinjer. Vi gjør alt vi kan for å holde oss oppdaterte, men vi anbefaler deg å alltid sjekke direkte med leverandøren.

Hvilket leiebilselskap i Istanbul har de billigste prisene på leiebiler?

Generelt sett har CIRCULAR de billigste prisene med en gjennomsnittspris på 157 kr/dag for en leiebil i Istanbul. Den absolutt beste prisen som er funnet på de 8 utleiestedene deres i Istanbul er 132 kr/dag.

Tilkommer det et gebyr hvis jeg kansellerer leiebilen min i Istanbul, Tyrkia?

Leiebiler i Istanbul fra populære selskap som Enterprise, National og Avis tilbyr som regel gratis kansellering. momondo har ingen kontroll over retningslinjene for kansellering av leiebiler i Istanbul, men vi kan hjelpe deg med å finne den billigste leiebilen for den kommende reisen din.

Hvilket leiebilselskap i Istanbul har flest utleiesteder?

Nokta Rent A Car er det leiebilselskapet som har flest utleiesteder i Istanbul, Tyrkia med totalt 18 utleiesteder. Vanligvis finner momondo-brukere tilbud på ca. 282 kr/dag når de leier en bil hos Nokta Rent A Car i Istanbul, Tyrkia.

Hva er fartsgrensen i Istanbul, Tyrkia?

Fartsgrensen i Istanbul er 50 km/t når du kjører i byen. Denne fartsgrensen kan også være gjeldende for byer og nabolag i nærheten. Fartsgrensen i utkanten av Istanbul er 90 km/t, og fartsgrensen på motorveier er 120 km/t. Du må imidlertidig følge med på skiltingen ettersom fartsgrenser kan variere.

Hvordan er været i Istanbul, Tyrkia i april?

De som ønsker å leie bil i Istanbul i løpet av april, kan forvente seg temperaturer på ca. 12 °C og en nedsbørsmengde på omkring 40 mm. Denne informasjonen kan være til hjelp for deg når du skal velge bil.

Hvilken bil vil momondo anbefale basert på været i april?

Været i Istanbul i løpet av april vil mest sannsynlig ikke ha noen påvirkning på hvilken leiebil du bør leie. Dog foretrekker som regel momondo-brukere visse biltyper når de skal leie bil i Istanbul. Prisbevisste reisende som ser etter leiebil i Istanbul, velger som regel små biler. Disse er som regel billigst. Eksempler på små biler som er tilgjengelig for leie, er Ford Focus, Opel Corsa og Volkswagen Polo.

Er været i Istanbul representativt for resten av Istanbul (provins)?

Klimaet i Istanbul (provins) i april innebærer vanligvis temperaturer på 12 °C og en forventet nedbørsmengde på 40 mm i løpet av måneden. De som vil leie bil og kjøre fra Istanbul til de omkringliggende områdene, bør ha denne informasjonen i bakhodet.


Finn hotell og fly til Istanbul