Finn billig fly til Færøyene

Tur/retur
1 voksen
Økonomi
Fra?
Til?
ti. 19.10.
ti. 26.10.

De billigste flyvningene til byer i Færøyene

Klikk på byene nedenfor for å finne ut når det er billigst å fly til Færøyene fra Norge
Sørvágur
Sørvágur

Nyttig informasjon om flyvningen din til Færøyene

Få oppdaterte svar på noen av de vanligste spørsmålene vedrørende flyreiser til Færøyene
  • Hvor mye koster den billigste flyvningen til Færøyene?

    De beste prisene funnet på momondo for flyvninger til Færøyene koster:
    1 029 kr per person med SAS
    1 230 kr per person med Atlantic Airways
    2 247 kr per person med KLM


De nyligste flyvningene som er funnet til populære byer i Færøyene

Finn flyvninger til disse populære byene i Færøyene fra din nærmeste flyplass.

Billige flybilletter til Færøyene

Disse rutene har de billigste flyvningene til Færøyene som ble funnet av momondo-brukere i Norge
AvgangDestinasjonBeste pris
BergenSørvágur1 534 kr
StavangerSørvágur2 011 kr
OsloSørvágur2 411 kr

Færøyene er en øygruppe som ligger nord i Atlanterhavet. Øygruppen ligger mellom Island og Skottland, omtrent seks hundre kilometer vest for Bergen. Landet består av totalt 18 øyer som nesten alle er bebodde. Noen av de største øyene i landet heter Eystruroy, Streymoy, Sandoy og Vágar. Hovedstaden på Færøyene heter Tòrshavn. Den ligger på Færøyenes hovedøy, Streymoy. Her bor det omtrent 12 tusen mennesker. Navnet Færøyene stammer fra norrønt, og ordet fær stammer fra sau. Øyene ligger på en undersjøisk fjellrygg, på vulkanske berg. Det høyeste fjellet er 882 meter over havet og heter Slættaratindur. Dette fjellet ligger på øya Eysturoy. På grunn av Færøyenes beliggenhet, er det raske endringer i været og havklima. Her er det mye regn, og det ligger ofte skyer rundt de høyeste toppene i landet. Det er faktisk i gjennomsnitt 280 dager med nedbør her. Og selv om det er mange plantearter her, finnes det ikke naturlig skog. En av de største turistattraksjonene på Færøyene er en bygd som heter Gásadalur og fossen Mulafossur, som er en foss med et 612 meter langt fall. Høytider og ferier kan påvirke flypriser noe, men om du bruker tid på å sammenligne flypriser online kan du som regel finne billig fly til Færøyene med hotell. Det er høysesong for turister fra juni-september. Da er det lyst og mer behagelig vær. Men det er sjelden tettpakket med turister her, så du kan forvente en rolig ferie uansett når du reiser.

Hvilke flyselskap flyr direkte til Færøyene?

Du kan fly til Færøyene fra flere flyplasser i Norge, men du må regne med minst en mellomlanding under reisen hvis du flyr fra Oslo/Gardermoen. Da kan du fly med SAS og Widerøe og mellomlande i København eller Stockholm. Fra Bergen/Flesland, blant annet, kan du fly direkte med Atlantic Airways.

Når er det best å reise til Færøyene?

Den beste tiden å reise til Færøyene er i sommermånedene fra juni-september, og enda mer populært er det å reise mellom mai-juli. Om kvelden er det fortsatt lyst og været er på sitt mest stabile under disse månedene. I tillegg er det frodig natur med grønne enger og ville blomster. I august og september er været fortsatt behagelig og dagene er lange. I september er det færre besøkende, og da kan du virkelig føle at du har stedet for deg selv. Dette er en perfekt tid å dra til Færøyene på for å gå turer og utforske den spennende og litt annerledes naturen. Fra høsten og mot vinteren, fra september-oktober, begynner det å bli mer rufsete vær, med mer vind og lavere temperaturer. Da kan det også være spennende å ta turen og oppleve det litt mer ville klimaet som er her på øyene. Vil du ha en mer rå naturopplevelse kan du reise hit om vinteren, men da er det mørkere. Som regel går solen ned rundt klokken to i desember-januar. Men fjellene og dalene på Færøyene er spesielt vakre under et lag snø. I disse månedene bør du ha planlagt godt hva du skal gjøre, fordi det er mange severdigheter og attraksjoner som har reduserte åpningstider eller er stengt om vinteren. Reiser du om våren er det ikke like varmt og lyst som om sommeren, men du får oppleve den første tiden når blomstene springer og fuglene som er på vei tilbake etter vinteren.

Hvor lang tid tar det å fly til Færøyene?

Skal du fly til Færøyene fra Oslo/Gardermoen kan du forvente en reisetid fra omtrent 5 timer og 25 minutter. I tillegg vil reisetiden avhenge av hvor lange mellomlandinger du har og hvor du mellomlander. Reiser du fra andre flyplasser i Norge, som Bergen/Flesland, tar reisen fra omtrent 1 time og 20 minutter, uten mellomlanding.

Kan man reise til Færøyene uten pass eller visum?

Når du skal reise til Færøyene trenger du ikke visum, siden landet er en del av Danmark. Du bør uansett ha med deg gyldig pass, ettersom dette er anbefalt for alle utenlandsturer og ofte brukes ved innsjekk på hotell og påstigning på fly.


Internasjonale flyreiser til Færøyene

Sammenlign flyvninger til og fra nærmeste flyplasser for å oppdage de beste prisene og de mest praktiske flytidene
Flyvninger fra Bergen til Sørvágur
Raskeste flytid1t 45m
Billigst pris1 534 kr
Flyvninger fra Stavanger til Sørvágur
Raskeste flytid18t 00m
Billigst pris2 011 kr
Flyvninger fra Oslo til Sørvágur
Raskeste flytid23t 50m
Billigst pris2 411 kr