Leiebil Glasgow - Finn billig bilutleie i byen

Leter du etter tilbud på en billig leiebil i Glasgow? Start søket her

søn.. 18.8.
12:00
man.. 19.8.
12:00
Sammenlign med momondo |

Oversikt over bilutleiefirmaer i Glasgow

Trenger du tips om hvor du bør leie bil? Dette er topp-leverandørene
arnoldclark Mest populære Arnold Clark Arnold Clark gir deg de billigste tilbudene på 5 steder rundt i byen
sunnycars De fleste steder Sunnycars Sunnycars gir deg modeller av høy kvalitet og luksusmodeller på et av de 6 stedene

Oversikt over leiebilselskaper i Glasgow

Alle større selskaper som leier ut biler i Glasgow
$self.agencySymbol
Enterprise
Fantastisk - 8,5 (12 818 vurderinger)
4 steder
$self.agencySymbol
FLIZZR
Fantastisk - 8,4 (22 vurderinger)
1 sted
$self.agencySymbol
keddy by Europcar
Fantastisk - 8,2 (98 vurderinger)
2 steder
$self.agencySymbol
National
Fantastisk - 8,2 (3 763 vurderinger)
1 sted
$self.agencySymbol
Avis
Bra - 7,6 (2 244 vurderinger)
2 steder
$self.agencySymbol
Europcar
Bra - 7,6 (350 vurderinger)
2 steder
$self.agencySymbol
Sixt
Bra - 7,5 (1 072 vurderinger)
2 steder
$self.agencySymbol
Hertz
Bra - 7,4 (3 866 vurderinger)
3 steder

Flyplasser med leiebiler i Glasgow

Finn en leiebil på en av disse flyplassene
BILER I
Glasgow Prestwick flyplass
PIK
BILER I
Glasgow Int flyplass
GLA

Leiebil i Glasgow

Storbyen Glasgow ligger rett i nærheten av populære severdigheter i Skottland og veiforbindelsene er veldig gode. Det anbefales å leie en rimelig leiebil i Glasgow for å oppleve mest mulig at landet under oppholdet ditt. Du finner enkelt frem til gode tilbud som fri kilometer ved å bestille på nett. Mange populære og billige bilutleiere er tilgjengelige via momondo, blant annet Dollar, Avis, Easirent og Green Motion. Prisen avhenger av bilkategori og hvilke funksjoner den har. En liten personbil begynner på ca. 150 NOK, mens store toppmoderne biler med automatgir begynner på ca. 1000 NOK per dag.

Hvor gammel må man være for å leie en bil i Glasgow?

Aldersgrensen for billeie avhenger av det enkelte selskapet, og det anbefales å undersøke betingelsene nøye hvis du er en ung sjåfør som skal leie bil i Glasgow. Det er uansett vanlig å kreve at du har hatt sertifikatet i minst 12 måneder. I tillegg kan det pålegges ekstra gebyrer grunnet alderen din, og det kan være at du ikke får lov til å leie visse bilkategorier.

Viktig å vite om trafikk- og kjøreregler

Du må huske på at det er venstrekjøring i Storbritannia, og du bør være spesielt oppmerksom når du skal kjøre inn i kryss og rundkjøringer. Fartsgrensen oppgis i engelske mil. I tettbygde og urbane områder er fartsgrensen 30 mil (50 km/t), 60 mil (97 km/t) på landeveier og 70 mil (113 km/t) på motorveier. Det finnes ingen bompenger som du må forholde deg til i Skottland. Det anbefales å bruke dagkjørelys. Promillegrensen er 0,8.

Parkering

Du må være oppmerksom på soner og avgifter når du skal parkere i sentrum, ettersom det kan være innført tidsbegrensninger når du benytter deg av gateparkering. Det er mulig å betale på P-automater. Parkeringshus er et godt alternativ når du vil tilbringe dagen i byen, for eksempel Concert Square Car Park og City Parking Glasgow. Det finnes dessuten gratis parkering for elbiler rundt omkring i sentrum, for eksempel på parkeringsplasser i Duke Street, Sauchiehall Street og Ashton Road.

Utfluktsmål i og rundt Glasgow

Glasgow er strategisk plassert i nærheten av Skottlands mest populære attraksjoner. Du kommer raskt og enkelt frem ved å leie bil en dag eller flere. Stirling for eksempel, ligger bare en halvtime unna Glasgow. Byen er kjent for det store og majestetiske slottet Stirling Castle. Det var her Battle of Bannockburn fant sted i 1314, og William Wallace overvant engelskmennene her under Battle of Stirling Bridge. Det tar heller ikke mer enn en halvtime å kjøre til Loch Lomond, vest i det skotske høylandet. Her kan du dra på fotturer, sykle og spille golf i fantastiske, naturskjønne omgivelser. Eller kanskje du heller vil kjøre til Loch Ness for å lete etter sjømonsteret? Du har mange muligheter når du leier en bil under oppholdet ditt.

Hvilke forsikringer trenger man?

Det er ikke alltid like enkelt å vite hvilke forsikringer som er nødvendig, men de mest nødvendige pleier uansett å være inkludert i prisen i Europa. Det gjelder hovedsakelig ansvarsforsikring som dekker skader på den andre parten, samt selvrisikoforsikringer som tyveri- og kollisjonsforsikring. Du betaler som regel kun egenandel. I tillegg tilbys det flere ekstraforsikringer som fjerner egenanden eller tyveri av personlige eiendeler inne i bilen. Det bør sies at enkelte reiseforsikringer dekker dette, og du bør alltid ta en telefon til forsikringsselskapet ditt først.

Kan man bruke det norske førerkortet i Glasgow, eller må man ha et internasjonalt?

Du kan bruke det norske førerkortet når du skal leie bil i Glasgow og andre steder i Storbritannia. Allikevel anbefaler NAF at man bruker et internasjonalt førerkort i Storbritannia.

Hvor i Glasgow kan man hente og levere leiebilen?

Du angir ønsket hente- og leveringssted samtidig som du bestiller leiebilen. Mange av bilutleierne lar deg velge forskjellige steder, for eksempel at du henter leiebilen på Glasgow internasjonale lufthavn og leverer den tilbake på utleiestasjonen i sentrum. (Informasjon kontrollert: 02/06/2019).


Finn hotell og fly til Glasgow