Leiebil Edinburgh, Skottland - Finn billig bilutleie i byen

Leter du etter tilbud på en billig leiebil i Edinburgh, Skottland? Start søket her

Edinburgh, SCT, Storbritannia
21. apr. — 28. apr.
Samme leveringssted
Edinburgh, SCT, Storbritannia
on. 21.4.
middag
on. 28.4.
middag

Oversikt over leiebilselskaper i Edinburgh

Alle større selskaper som leier ut biler i Edinburgh, Skottland
Byråets vurdering: Ok 5.3

Poengsummen er basert på 115 vurderinger

Byråets vurdering: Fantastisk 8.4

Poengsummen er basert på 65 vurderinger

Byråets vurdering: Bra 7.9

Poengsummen er basert på 40 vurderinger

Byråets vurdering: Bra 7.1

Poengsummen er basert på 35 vurderinger

Byråets vurdering: Fantastisk 9.4

Poengsummen er basert på 3 vurderinger

Byråets vurdering: Fantastisk 8.7

Poengsummen er basert på 12 vurderinger

Byråets vurdering: Fantastisk 8.6

Poengsummen er basert på 3 vurderinger

Byråets vurdering: Fantastisk 8.1

Poengsummen er basert på 16 vurderinger


Informasjon om reisen din til Edinburgh

En leiebil i Edinburgh sørger for at du har fleksibiliteten til å utforske både byen og resten av Skottland på egen hånd. Alle de store selskapene for billeie har kontorer både i sentrum og på flyplassen, og du kan velge mellom alt fra små og praktiske biler til større og mer kraftfulle kjøretøy. Veiene i Edinburgh er generelt gode, og trafikken er overkommelig. Ofte kan du dra nytte av gode fordeler som gratis kansellering inntil 24 timer i forveien, rettferdige drivstoffvilkår, kollisjonskadeforsikring, tyveriforsikring og ansvarsforsikring, og du kan velge mellom å betale for bilen når du bestiller den eller når du henter den.

Hvor gammel må man være for å leie en bil i Edinburgh?

Som hovedregel må du ha hatt førerkort i minimum ett år før du kan leie bil i Edinburgh, og sjåføren må være minst 21 år gammel. Det tilkommer ofte ekstra avgifter for sjåfører under 25 år, og noen selskaper for bilutleie har en maksalder for sjåfører på 70 år.

Viktig å vite om trafikk- og kjøreregler

I Skottland kjører man på venstre side av veien, og leiebilen din vil følgelig også ha rattet på høyre side av bilen. Det er en maksimal fartsgrense på 48 km/t i tettbebygde strøk og 96 km/t utenfor tettbebygde strøk, mens den maksimale fartsgrensen på motorveiene er 112 km/t, med mindre skiltingen sier noe annet.

Parkering

Som i mange andre storbyer, kan det være utfordrende å finne ledig parkering i Edinburgh. Imidlertid er det mange parkeringsplasser på kryss og tvers av byen, både gateparkering, offentlige parkeringsplasser og privat parkering. Byen er delt inn i forskjellige soner med ulike takstgrupper, og du må følge skiltingen for å se hvilke takster og parkeringstider som gjelder der du parkerer.

Utfluktsmål i og rundt Edinburgh

Edinburgh er full av attraksjoner og severdigheter, og med en leiebil her har du i tillegg en unik mulighet til å oppleve de omkringliggende områdene. Fra sentrum tar det 30 minutter å kjøre til den idylliske landsbyen Roslin, hvor du kan besøke det kjente Rosslyn Chapel. Kun en time unna finner du også Glasgow, som er kjent for sine museer, gallerier og pulserende musikkscene. Videre finner du Inverness omtrent tre timer nord for Edinburgh, som er et fantastisk utgangspunkt for å utforske det skotske høylandet. Tre timer unna finner du også Fort William, som mange kjenner igjen fra «Harry Potter»-filmene.

Hvilke forsikringer trenger man?

Det er svært viktig at du har de riktige forsikringene på plass når du skal leie bil i Edinburgh. Ofte er de viktigste inkludert i leieavtalen, som ansvarsforsikring, kaskoforsikring og tyveriforsikring. Disse sørger for at du får dekket skader på tredjeparter, inkludert mennesker, dyr, kjøretøy, eiendeler og bygninger, i tillegg til at du kun trenger å betale en obligatorisk egenandel for skader, hærverk og tyveri i eller av eget kjøretøy. Størrelsen på denne egenandelen avhenger av biltypen. Andre forsikringer du kan kjøpe utenom er blant annet frontruteforsikring, som dekker skader og riper på frontruten, og rednings- og assistanseforsikring, som dekker kostnader i forbindelse med veihjelp. Husk imidlertid på å sjekke om du har gyldig reiseforsikring før du reiser, samt hva denne dekker.

Kan man bruke det norske førerkortet i Edinburgh, eller må man ha et internasjonalt?

I Edinburgh og i resten av Storbritannia kan du bruke ditt vanlige, rosa førerkort som er utstedt i Norge, og du trenger ikke å søke om internasjonalt førerkort.

Hvor i Edinburgh kan man hente og levere leiebilen?

Hvor du skal hente og levere leiebilen din avhenger av hvilket bilutleieselskap du velger, samt hvor det passer best for deg. Du kan velge å hente og levere bilen på flere ulike steder i Edinburgh sentrum, eller du kan hente og levere den på Edinburgh lufthavn dersom du ankommer byen med fly. (Informasjon kontrollert: 27/05/2019).


Avstand fra Edinburgh, Skottland til populære hoteller

Parker deg selv og bilen din på disse populære hotellene ikke langt fra bilutleieskranken på Edinburgh Turnhouse flyplass

Leiebiler i Edinburgh

Så langt i april har det vært 80 søk på momondo for leiebiler i Edinburgh.

Hvilke rengjøringstiltak implementeres av leiebilselskaper i Edinburgh for å kontrollere spredningen av COVID-19?

Rengjøring av kjøretøy har alltid vært en prioritet for leiebilselskaper. Enterprise, National og Avis er noen av selskapene som implementerer forbedret rengjøring for å sikre at kjøretøyet ditt er sterilisert. Søk på siden vår for å se om det finnes et alternativ for forbedret rengjøring for leiebilen din i Edinburgh. Ting endrer seg stadig vekk, og det gjør også retningslinjer. Vi gjør alt vi kan for å holde oss oppdaterte, men vi anbefaler deg å alltid sjekke direkte med leverandøren.

Hvilket leiebilselskap i Edinburgh har de billigste prisene på leiebiler?

De billigste leiebilprisene i Edinburgh tilbys av Easirent som har 2 utleiesteder i byen. momondo-brukere har funnet daglige priser helt nede i 101 kr, men gjennomsnittsprisen for leiebiler i Edinburgh fra Easirent ligger på 227 kr/dag.

Tilkommer det et gebyr hvis jeg kansellerer leiebilen min i Edinburgh, SCT?

Alle leiebilselskapene i Edinburgh har ulike retningslinjer for kansellering. momondo viser alltid hvorvidt et selskap har kanselleringsgebyrer eller ikke i søkeresultatene. Noen av de mest populære leiebilselskapene i Edinburgh inkluderer Enterprise, National og Avis, så husk å sjekke om de tilbyr gratis kansellering.

Hvilken type leiebile er best å leie i Edinburgh i mai?

En standardbil er et godt alternativ når du skal besøke Edinburgh i mai. Edinburgh har i gjennomsnitt 50 mm nedbør, og temperaturene ligger på omkring 13 °C i mai. Dette er forhold som egner seg godt for en standardbil som enkelt kan håndtere regn, og som fungerer bra når temperaturene faller. Å leie en Standard i Edinburgh vil koste deg i gjennomsnitt 307 kr/dag.

Hvilket leiebilselskap i Edinburgh har flest utleiesteder?

Arnold Clark er veldig populær i Edinburgh, SCT ettersom de har flere utleiesteder enn noe annet leiebilselskap. De har 4 utleiesteder i Edinburgh, SCT, og du kan forvente deg å betale ca. 612 kr/dag for leiebilen din i Edinburgh, SCT.

Hva er fartsgrensen i Edinburgh, SCT?

Reisende som leier en bil i Edinburgh må være oppmerksom på at fartsgrensen i byen er 50 km/t. Fartsgrensen i ytterkanten av Edinburgh er vanligvis 100 km/t, mens fartsgrensen på motorveier er 115 km/t. Vær oppmerksom på at fartsgrenser kan endre seg avhengig av veien du kjører på, så følg med på skiltingen.

Hvordan er været i Edinburgh, Storbritannia i april?

De som ønsker å leie bil i Edinburgh i løpet av april, kan forvente seg temperaturer på ca. 8 °C og en nedsbørsmengde på omkring 30 mm. Denne informasjonen kan være til hjelp for deg når du skal velge bil.

Hvilken bil vil momondo anbefale basert på været i april?

Klimaet i Edinburgh i april har som regel ikke noe å si for hvilken type bil du bør leie for oppholdet. Basert på dataene våre ser momondo-brukere ofte etter spesifikke kjøretøy når de skal leie bil i Edinburgh. Prisbevisste reisende som ser etter leiebil i Edinburgh, velger som regel små biler. Disse er som regel billigst. Eksempler på små biler som er tilgjengelig for leie, er Volkswagen Golf, Ford Focus og Volkswagen Polo.

Er været i Edinburgh representativt for resten av Skottland?

Hvis du ser etter en leiebil i Edinburgh for en biltur i de omkringliggende områdene i løpet av april, er det viktig at du vet at resten av Skottland vanligvis har en temperatur på 7 °C, og en forventet nedbørsmengde på 43,6 mm.


Leiebiler på flyplasser i Edinburgh

Reserver en leiebil på en annen flyplass i nærheten av Edinburgh

Finn hotell og fly til Edinburgh