Leiebiler i Stord, Norge

Leter du etter tilbud på en billig leiebil i Stord, Norge? Start søket her

Stord, Norge
23. sep. — 30. sep.
Samme leveringssted
Stord, Norge
to. 23.9.
12:00
to. 30.9.
12:00
Sjåførens alder:

Oversikt over leiebilselskaper i Stord

Alle større selskaper som leier ut biler i Stord, Norge
2 utleiesteder
2 utleiesteder
1 utleiested
1 utleiested
1 utleiested
1 utleiested

Informasjon om reisen din til Stord

Det anbefales å søke på nett for å skaffe deg en god oversikt over billige leiebiler i Stord. Du har mange selskaper å velge blant i den lille byen midt i Sunnhordaland, inkludert Hertz Bilutleie, Sunnycars, Sixt, Europcar og Budget. Det er fullt mulig å leie behagelige personbiler med fire dører, klimaanlegg og automatgir, samt ekstra fordeler som kollisjonsskadeforsikring og fri kilometer. Det er også mulig å bestille billeie med gratis avbestilling. Prisen for å leie bil en dag begynner på ca. 700 NOK for de minste bilene. På momondo kan du sammenligne aktuelle tilbud, samt undersøke hvilke leiebilselskaper som har rimelige og rettferdige drivstoffvilkår.

Hvor gammel må man være for å leie en bil i Stord?

Du kan bli nektet å leie bil om du ikke har hatt gyldig førerkort i minst ett år. Det betyr at selv om du er 18 år og har førerkort, kan det være at du ikke for lov å leie bil i Stord. Reglene kan variere mellom ulike selskaper, og det kan også være at bilutleierne stiller ekstra krav og gebyrer om du er under en viss alder. Det er vanlig å bli regnet som en ung sjåfør om du er under 25 år gammel. Du lese gjennom betingelsene og vilkårene nøye før du takker ja til et tilbud, samt spørre dem nøyaktig hvilke regler som gjelder for deg.

Parkering

Du kan parkere gratis å parkere to timer i sentrum på offentlige parkeringsplasser om du har eller kjøper en parkeringsskive, ellers er det betaling på automat. På kveldstid og helligdager er det gratis parkering, og de nøyaktige tidspunktene for avgiftsparkering er godt merket på parkeringsplassen. Den første timen er gratis om du parkerer ved kjøpesentrene Bytunet og Amfi. Det finnes i tillegg ladepunkt for elbil på Heiane og Leirvik som alle kan disponere. Ladepunktet på Leirvik befinner seg ved SKE-bygget, mens det er to ulike ladepunkt på Heiane. Du kan enten benytte hurtigladestasjonen ved Shell eller vanlig ladepunkt ved enda et kommunalt SKE-bygg.

Utfluktsmål i og rundt Stord

Du kommer deg enkelt videre til Bergen, Bømlo, Haugesund og Stavanger fra Stord. Den lille byen i Sunnhordaland har en lang og fascinerende vikinghistorie og vakker kyst fjordkultur, samtidig som området inviterer til mange friske friluftseventyr. Det anbefales å leie en bil for å utforske mange av severdighetene som ligger et lite stykke unna sentrum. Du kan for eksempel dra på utflukt til Folgefonna Nasjonalpark, besøke Baroniet Rosendal og få et innblikk i vikinghistorien på Moster.

Hvilke forsikringer trenger man?

De mest nødvendige forsikringene pleier å være inkludert i prisen på leiebilen, ettersom de er lovpålagte. Det inkluderer blant annet ansvarsforsikring som dekker skader på andre personer eller andre personers eiendeler. Du bør også vurdere selvrisikoforsikring og tyveriforsikring, ettersom det fort kan bli kostbart å være underforsikret. Det hender at disse er inkludert i prisen, og dette kan du enkelt sjekke når du skal bestille leiebil online. Selvrisikoforsikring forhindrer til en viss grad at du må betale for skadene om du blir utsatt for en bilulykke eller krasjer bilen. Du må som regel betale egenandel. Enkelte bilutleieselskaper selger ekstra forsikringer som fjerner egenandelen, men du må selv vurdere om dette er noe du egentlig trenger. For mange blir det et spørsmål om hvor høy egenandelen egentlig er. Det kan også være verdt å undersøke hva reiseforsikringen din inkluderer.

Hvor i Stord kan man hente og levere leiebilen?

Du kan hente og levere leiebilen i Stord sentrum, samt på nærmeste lufthavn som er Stord/Sørstokken. Du opplyser om ønsket hente- og leveringssted samtidig som du bestiller. Det er mulig å bare leie bil én vei. Det kan være praktisk om du ankommer Stord, men for eksempel vil bruke leiebilen for å komme deg videre til Bergen eller Haugesund. Du kan i så fall levere bilen tilbake til nærmeste utleiestasjon. Dersom du må hente eller levere bilen utenom åpningstider, er det viktig å avklare dette i forkant. Det hender at det påløper ekstra gebyr for denne tjenesten. Du må også gi bilutleieselskapet beskjed om du er forsinket. (Informasjon kontrollert: 22/05/2019).


Avstand fra Stord, Norge til populære hoteller

Parker deg selv og bilen din på disse populære hotellene ikke langt fra bilutleieskranken på Bergen Flesland flyplass

Leiebiler i Stord

Hva er fartsgrensen i Stord, Norge?

Fartsgrensen i Stord er 50 km/t, med mindre annet spesifiseres på skiltingen. Stord har også en fartsgrense for utkanten av byen, og de er 90 km/t og må følges. Hvis du kjører på en motorvei i Stord, må du være obs på at fartsgrensen vanligvis er 110 km/t.

Hvilken bil vil momondo anbefale basert på været i september?

Klimaet i Stord i september har som regel ikke noe å si for hvilken type bil du bør leie for oppholdet. Basert på dataene våre ser momondo-brukere ofte etter spesifikke kjøretøy når de skal leie bil i Stord.

Er været i Stord representativt for resten av Hordaland?

Reisende som skal kjøre fra Stord på en biltur rundt omkring i Hordaland eller de omkringliggende områdene i løpet av september, kan forvente seg temperaturer på ca. 11 °C, og ca. 283 mm nedbør.