Leiebiler i Kongsberg, Norge

Leter du etter tilbud på en billig leiebil i Kongsberg, Norge? Start søket her

Kongsberg, Norge
29. okt. — 5. nov.
Samme leveringssted
Kongsberg, Norge
fr. 29.10.
12:00
fr. 5.11.
12:00
Sjåførens alder:

Oversikt over leiebilselskaper i Kongsberg

Alle større selskaper som leier ut biler i Kongsberg, Norge
2 utleiesteder
2 utleiesteder
2 utleiesteder
1 utleiested
1 utleiested
1 utleiested
1 utleiested

Informasjon om reisen din til Kongsberg

Det er lett å få tak i en leiebil i Kongsberg, og du kan velge mellom kjente selskaper for bilutleie som Sixt, Avis, Hertz og Budget. Enten du trenger en liten og kompakt bil eller en større SUV, finner du helt sikkert en bil her som passer til ditt bruk og dine behov. Som regel kan du velge mellom å betale når du bestiller eller når du henter bilen, og de fleste leieavtaler inkluderer fordeler som gratis kansellering, fair drivstoffvilkår og fri kjørelengde. En leiebil i Kongsberg vil gi deg fleksibiliteten til å kunne utforske både byen og de omkringliggende områdene, og er et svært praktisk fremkomstmiddel.

Hvor gammel må man være for å leie en bil i Kongsberg?

Når du skal leie bil i Kongsberg må du naturligvis ha gyldig førerkort, og som hovedregel må du ha hatt førerkortet i minimum ett år. Dette betyr at den laveste mulige aldersgrensen er 19 år, men ofte tilkommer det visse restriksjoner og ekstra gebyrer for yngre sjåfører under 25 år. Noen bilutleieselskaper har også disse restriksjonene for sjåfører som er over 75 år. Derfor er det viktig at du leser vilkårene og betingelsene i leiekontrakten nøye før du signerer, spesielt dersom du er innenfor disse aldersgruppene.

Parkering

Det er et godt utvalg av både offentlige og private parkeringsplasser i Kongsberg. Her finner du omkring 300 offentlige gateparkeringer i tillegg til mer enn 1,500 parkeringsplasser eller parkeringshus. 170 av disse plassene finnes ved Kongsberg stasjon, og her er det både avtaleparkering for pendlere, langtidsparkering og korttidsparkering. Du kan betale parkeringsavgiften med EasyPark-appen på parkeringsplassene, og på parkeringsautomater for gateparkeringen.

Utfluktsmål i og rundt Kongsberg

Kongsberg er en livlig by med mye å tilby folk i alle aldre. Mens du er her bør du ta turen til en av valgkirkene i 1814, vakre Kongsberg kirke, og se det majestetiske Glogerorgelet som ble bygget av Gottfried Heinrich Gloger. Videre kan du besøke sølvgruvene fra TV-programmet «Expedition Unknown – Viking Sunstone» på Travel Channel, og ta turen innom Lågdalsmuseet for å lære mer om tradisjonelle norske husdyrraser. Se de 3000 år gamle helleristningene i Hvittingfoss, og besøk en av Norges flotteste herregårdsanlegg, Fossesholm Herregård. Med en leiebil i Kongsberg har du også muligheten til å besøke de omkringliggende områdene, og kan enkelt komme deg til nærliggende steder som Holmestrand, Skien, Siljan, Larvik, Rjukan, Notodden, Hokksund og Drammen.

Hvilke forsikringer trenger man?

En av de viktigste tingene du bør tenke over når du skal leie bil, er hvilke forsikringer du trenger. Ønsker du en rimeligst mulig leieavtale, eller vil du være fullt dekket i tilfelle uhellet er ute? Eller kanskje en mellomting? Det er ikke noe fasitsvar på hvilke forsikringer du bør skaffe deg, men noen er likevel ofte inkludert i leieavtalene. Dette inkluderer den lovpålagte ansvarsforsikringen, kaskoforsikring og biltyveriforsikring. Med disse forsikringene er du sikret dekning for skader påført andre mennesker, dyr, kjøretøy, bygninger og eiendeler, samt at du kun trenger å betale en obligatorisk egenandel ved skader eller hærverk på, eller tyveri i, leiebilen. Dersom du har reiseforsikring før du reiser, dekker denne ofte også både tyveri av eiendeler og personlig ulykkesforsikring. Andre forsikringer du kan vurdere å skaffe deg er rednings- og assistanseforsikring og frontruteforsikring. Disse er imidlertid mindre vanlige å bestille når man leier bil i Norge, da det ikke er spesielt dyrt å ringe etter veihjelp her, og trafikken er som regel relativt trygg sammenlignet med mange andre land.

Hvor i Kongsberg kan man hente og levere leiebilen?

Dersom du ankommer Kongsberg med fly, kan du velge mellom mange selskaper for billeie både på Torp Sandefjord lufthavn og på Oslo lufthavn. Alternativt kan du også leie bil i Kongsberg sentrum, og du finner Budget, Sixt og Avis i Kirkegaardsveien 45, mens Hertz har lokaler i Sportsveien 13. Du kan også leie bil i Drammen dersom du heller foretrekker det.


Avstand fra Kongsberg, Norge til populære hoteller

Parker deg selv og bilen din på disse populære hotellene ikke langt fra bilutleieskranken på Oslo Gardermoen flyplass

Leiebiler i Kongsberg

Hva er fartsgrensen i Kongsberg, Norge?

Hvis du leier et kjøretøy i Kongsberg, må du være oppmerksom på at den gjeldende fartsgrensen i byen eller innenfor bygrensen er 50 km/t med mindre skiltingen viser noe annet. Fartgrensen i utkanten av Kongsberg ligger vanligvis på 90 km/t. Hvis du kjører på en motorvei i Kongsberg, er fartsgrensen 110 km/t.

Hvilken bil vil momondo anbefale basert på været i oktober?

Klimaet i Kongsberg i oktober har som regel ikke noe å si for hvilken type bil du bør leie for oppholdet. Basert på dataene våre ser momondo-brukere ofte etter spesifikke kjøretøy når de skal leie bil i Kongsberg.

Er været i Kongsberg representativt for resten av Buskerud?

Hvis du ser etter en leiebil i Kongsberg for en biltur i de omkringliggende områdene i løpet av oktober, er det viktig at du vet at resten av Buskerud vanligvis har en temperatur på 3 °C, og en forventet nedbørsmengde på 57 mm.


Leiebiler på flyplasser i Kongsberg

Reserver en leiebil på en annen flyplass i nærheten av Kongsberg

Start planleggingen av reisen til Kongsberg