Leiebiler i Førde, Norge

Leter du etter tilbud på en billig leiebil i Førde, Norge? Start søket her

Førde, Norge
29. okt. — 5. nov.
Samme leveringssted
Førde, Norge
fr. 29.10.
12:00
fr. 5.11.
12:00
Sjåførens alder:

Oversikt over leiebilselskaper i Førde

Alle større selskaper som leier ut biler i Førde, Norge
4 utleiesteder
2 utleiesteder
2 utleiesteder
1 utleiested

Informasjon om reisen din til Førde

Når du reiser til Førde, er det svært praktisk å ha en leiebil tilgjengelig. Med en egen bil kan du enkelt komme deg rundt i byen og i nærområdene på egen hånd, uten å være avhengig av andre eller offentlig transport. Du kan leie bil både på de nærliggende flyplassene og i sentrum, fra store selskaper for bilutleie som Hertz, Avis og Budget. Velg mellom små eller større biler, eller bestill en SUV dersom du trenger ekstra plass. Ofte kan du også bestemme selv om du vil betale når du bestiller eller når du henter bilen, og mange av bilene har inkludert gratis kansellering, kollisjonsskadeforsikring, tyveriforsikring og fri kjørelengde i avtalene.

Hvor gammel må man være for å leie en bil i Førde?

Som hovedregel må du ha hatt førerkort i ett år og dermed være minimum 19 år for å leie bil i Førde og i resten av Norge. Mange selskaper for bilutleie har imidlertid egne aldersgrenser med restriksjoner for personer som er under 25 år og over 75 år. Dette kan blant annet være ekstra gebyrer og begrensninger på hvilke bilmodeller som kan leies. Derfor er det essensielt at du undersøker hvilke krav som gjelder hos det bilutleieselskapet du har valgt.

Parkering

Det er flere steder du kan parkere rundt omkring i Førde. Blant annet finner du parkeringsplasser ved Førde Sentralsjukehus og Amfi Førde, i tillegg til gateparkering på kryss og tvers av byen.

Utfluktsmål i og rundt Førde

Det er utallige ting å se i Førde og i resten av Sunnfjord, og med en leiebil kan du enkelt komme deg rundt til i nærområdene, fra breene i øst til øyene i vest. Ta en dagstur til Bergen eller Ålesund, eller bare utforsk områdene på egen hånd for å se de vakre fjordene, kraftige vassdragene og imponerende fossene som setter preg på dette unike landskapet. Her kan du prøve lykken med fiske, eller bli med på brevandring, sykkelturer eller toppturer. Dersom du ønsker mer spenning, kan du padle i kajakk eller prøve rafting, og hvis du vil slappe av er det flere spamuligheter i området.

Hvilke forsikringer trenger man?

Det er mange ulike forsikringer å velge mellom når du skal bestille leiebil i Førde. Noen av dem er inkludert i leieavtalen, andre har du kanskje gjennom en reiseforsikring, mens noen bør du vurdere å bestille utenom. Den lovpålagte ansvarsforsikringen er alltid inkludert når du bestiller leiebil i Norge, og den dekker det erstatningsansvaret som er definert i bilansvarsloven. Dette inkluderer skader på andres kjøretøy, eiendeler og bygninger, i tillegg til skader påført andre mennesker og dyr. Vær imidlertid oppmerksom på at ansvarsforsikringen ikke dekker skader på egen bil, og du må ha en kaskoforsikring for å få dekket dette. Kaskoforsikring, eller kollisjonsskadeforsikring, sørger for at du kun er ansvarlig for å betale en egenandel ved skade eller hærverk på leiebilen, som kan spare deg for mange tusenlapper. Denne forsikringen er som regel også inkludert i leieavtalen. Dersom du ønsker at kaskoforsikringen skal dekke skader på glass og hjul, kan du bestille en utvidet kasko. Du kan også kjøpe egenandelsreduksjon ved skade for å redusere størrelsen på egenandelen. I reiseforsikringen din har du som regel dekket både tyveri av eiendeler, personlig ulykkesforsikring og egenandelsforsikring, og i motsatt fall bør du vurdere om du trenger disse utenom.

Hvor i Førde kan man hente og levere leiebilen?

Det er flere steder du kan hente og levere din leiebil i Førde. Både Avis, Budget og Hertz holder til i byen og i nærområdet. Dersom du ønsker å hente bilen i Førde sentrum, kan du leie den hos Budget eller Avis som holder til i Storehagen 4, eller hos Hertz i Oeyrane 6. Dersom du flyr til Førde, kan du leie bil hos Avis på Førde lufthamn Bringeland, på Florø lufthamn eller på Sandane lufthamn Anda.


Avstand fra Førde, Norge til populære hoteller

Parker deg selv og bilen din på disse populære hotellene ikke langt fra bilutleieskranken på Bergen Flesland flyplass

Leiebiler i Førde

Hva er fartsgrensen i Førde, Norge?

Fartsgrensen i Førde er 50 km/t, med mindre annet spesifiseres på skiltingen. Førde har også en fartsgrense for utkanten av byen, og de er 90 km/t og må følges. Hvis du kjører på en motorvei i Førde, må du være obs på at fartsgrensen vanligvis er 110 km/t.

Hvilken bil vil momondo anbefale basert på været i oktober?

Været i Førde i løpet av oktober vil mest sannsynlig ikke ha noen påvirkning på hvilken leiebil du bør leie. Dog foretrekker som regel momondo-brukere visse biltyper når de skal leie bil i Førde.

Er været i Førde representativt for resten av Sogn og Fjordane?

Reisende som skal kjøre fra Førde på en biltur rundt omkring i Sogn og Fjordane eller de omkringliggende områdene i løpet av oktober, kan forvente seg temperaturer på ca. 6 °C, og ca. 171 mm nedbør.


Start planleggingen av reisen til Førde