Fly Midtøsten Jordan

Finn billig fly til Jordan

søn.. 16.2.
søn.. 23.2.
Når som helst
Sammenlign med momondo |

De billigste flyvningene til byer i Jordan

Klikk på byene nedenfor for å finne ut når det er billigst å fly til Jordan

Populære byer og severdigheter

Lyst til å besøke Jordan? Sjekk ut disse byene og ta deg tid til å se noen av landets mest populære severdigheter
Amman
King Hussein Mosque
King Abdullah I Mosque
Temple of Hercules
The Martyrs' Memorial and Museum
Coptic Orthodox Patriarchate
Aqaba
Aqaba Fort

Billige flybilletter til Jordan

De billigste flyene til Jordan funnet av brukere
Avgang Destinasjon Beste pris
Oslo Amman 1 314 kr
Oslo Aqaba 5 171 kr

Fly til Jordan

Jordan er et land som ligger i Midtøsten og grenser blant annet til Syria, Irak og Saudi-Arabia. I tillegg har landet kyststripe langs med Akababukta sør i landet som strekker seg 26 kilometer. Amman er hovedstaden og denne ligger nord i landet. Her bor det over fire millioner mennesker, og byen er en populær turistdestinasjon både for Europeere og for arabiske reisende. Byen er sett på som liberal og vestlig, og her finner du alt fra gamle ruiner til moderne kjøpesentre, gode restauranter og nattklubber. Det offisielle språket i Jordan er arabisk, og området har blant annet en sentral plass i bibelsk historie. Været i Jordan er varmt, med relativt milde vintre og høye temperaturer om sommeren. Nordvest i Jordan er det middelhavsklima, mens resten av landet har tørt ørkenklima. Høytider og ferier kan påvirke flypriser noe, men om du bruker tid på å sammenligne priser online i god tid kan du som regel finne rimelige billetter. Høytider og ferier påvirker også når andre turister tar seg turen hit, så prisene med fly til Jordan fra Norge kan være høyere når vi har ferie her hjemme, slik som i påskeferien, sommerferien og høstferien.

Hvilke flyselskap flyr direkte til Jordan?

Du kan fly til Jordan fra flere flyplasser i Norge, og du kan velge å fly til to ulike flyplasser i Jordan. Enten kan du fly til Jordans hovedstad Amman, som ligger nord i landet, eller du kan fly til Akaba på kysten. Til Amman kan du fly med blant annet SAS, Turkish Airlines og Austrian. Det er ingen direkte flyvninger mellom Norge og Jordan, så du må alltid regne med minst en mellomlanding under turen.

Når er det best å reise til Jordan?

Det er regnet som aller best å reise til Jordan om våren, det vil si fra mars-mai. For det første er landet da grønt og vakkert, og for det andre er det ennå ikke på sitt varmeste. Det kan være litt nedbør i denne perioden, men det er som regel veldig lite og det vil nok ikke påvirke ferien din i stor grad. Jordan er uansett et veldig tørt land, så det er ikke fare for store nedbørsmengder. Mange reiser på charterferie til kysten av landet. Da reiser mange til Akaba eller Tala Bay som ligger helt sør i landet ved Rødehavet. Her kan det være mer behagelig å være dersom du skulle reise i sommermånedene, ettersom du da er i nærheten av stranden og kan bade. Det anbefales av mange å reise til Jordan om høsten eller våren, fordi det da er mest behagelig temperatur. Det er regnperiode mellom november-mars, så det er virkelig et klima som ligner det ved Middelhavet.

Hvor lang tid tar det å fly til Jordan?

Skal du fly til Jordan fra Oslo/Gardermoen kan du forvente en reisetid fra omtrent 7 timer og 10 minutter, om du lander ved Amman. Da har du en mellomlanding på veien innom byer som for eksempel Frankfurt, Doha eller Istanbul. Reiser du fra andre flyplasser i Norge, som Bergen/Flesland til Amman, tar reisen fra omtrent 9 timer og 10 minutter. Vil du heller lande ved kysten, kan du for eksempel fly fra Oslo/Gardermoen og lande i Akaba. Da tar reisen omtrent fra 11 timer og 50 minutter. Hvor lang flyvning du har avhenger som regel av hvor lange og hvor mange mellomlandinger reisen innebærer.

Kan man reise til Jordan uten pass eller visum?

Når du skal reise til Jordan trenger du visum. Dette kan du kjøpe ved ankomst på flyplassene, enten i Akaba eller Amman. Dette er det som kalles et single entry-visum, som vil si at det kun gjelder for innreise en gang. Dette koster omtrent JOD 40 (ca 463 NOK) per visum og er gyldig i en måned. Du må betale i kontant og i den lokale valutaen jordanske dinarer. Du finner minibanker på flyplasser, men ikke ved mindre grenseoverganger. Passet ditt må være gyldig i minst seks måneder etter at du forlater landet.


Populære destinasjoner i Jordan

Utforsk byene Jordan som momondos brukere elsker

Internasjonale flyreiser til Jordan

Sammenlign flyreiser til og fra de nærmeste flyplassene for å finne de beste prisene og avgangstidene
Flyvninger fra Oslo til Amman
Raskeste flytid
7t 45m
Billigste pris
1 314 kr
Flyvninger fra Oslo til Aqaba
Raskeste flytid
10t 35m
Billigste pris
5 171 kr
Fly Midtøsten Jordan