Finn billige fly til Ajaccio

fre.. 22.11.
fre.. 29.11.
Når som helst
Sammenlign med momondo |

Når er det best å reise til Ajaccio?

Ajaccio er en flott by å besøke året rundt, og når du bør reise hit avhenger av både ditt budsjett og hva du ønsker å oppleve her. Generelt sett er det best å reise til Korsika mellom mai og september, når det er solfylte dager og behagelige temperaturer. Hvis du reiser til Ajaccio for å gå turer og utforske naturen, bør du reise hit i mai, juni eller september for å unngå de verste hetebølgene. I disse månedene er det også færre turister her. Hvis du vil nyte sol og det varme vannet, kan du vurdere å reise hit i juli og august. Dersom du ser etter billig fly til Ajaccio bør du imidlertid reise hit utenom høysesongen, og månedene november til mars kan være en god tid å besøke byen på for de som reiser på budsjett. Imidlertid må du da være forberedt på at øya er svært rolig i denne perioden, og noen av turiststedene kan være stengt.


Hvilke flyselskaper flyr til Ajaccio?

Du kan ikke bestille flybilletter til Ajaccio direkte fra Norge, og som regel får du én eller to mellomlandinger både på utreise og retur. De ulike flyselskapene som flyr hit er blant annet Air France, KLM, Ryanair, Volotea, easyJet, Norwegian, Air Corsica og SAS, og flytiden er alt fra 5-17 timer avhengig av mellomlandingene. Som regel må du regne med lengre mellomlandinger dersom du ser etter billige flybilletter til Ajaccio.


Hvordan kommer man seg fra flyplassen til sentrum?

Nedenunder finner du alle flyplassene i Ajaccio, i tillegg til distansen mellom hver flyplass og sentrum
Ajaccio Campo Dell Oro
5 km fra sentrum

Når du flyr til Ajaccio, ankommer du Ajaccio/Ajaccio Napoleon Bonaparte lufthavn. Herfra kan du enten komme deg inn til sentrum med buss, taxi, leiebil eller forhåndsbestilt transport. Det tar omtrent 20 minutter inn til sentrum, og det går én buss i timen fra flyplassen til bussholdeplassen i sentrum. I tillegg venter det taxier utenfor terminalen, og du kan leie egen bil dersom du ønsker å kjøre selv. Da har du også fleksibiliteten til å utforske Korsika på egenhånd, uten å være avhengig av noen andre. Alternativt kan du også forhåndsbestille privat transport før reisen din, slik at en profesjonell sjåfør venter på deg i ankomsthallen og kjører deg til din endelige destinasjon.


Populære flybilletter til Ajaccio

Finn dine flybilletter til Ajaccio med disse populære rutene
Flyvninger fra Oslo til Ajaccio
Raskeste flytid
16t 50m
Billigste pris
2 279 NOK

Hvordan kommer man seg rundt i Ajaccio?

Korsika er ikke kjent for å ha det beste offentlige transportnettverket, og det er ikke spesielt godt utviklet på øya. Derfor er ofte bil det beste transportmiddelet for å komme seg rundt på øya for å utforske den vakre naturen og de ulike attraksjonene som finnes her. Dersom du ønsker å holde deg til Ajaccio sentrum kan du enkelt komme deg rundt i byen til fots, eller leie en sykkel for å utforske byen fra sykkelsetet. Alternativt vil du også se at det går lokalbusser her, men som regel har disse relativt uregelmessige avganger og er vanskelige å stole på.


Kan man reise til Ajaccio uten pass eller visum?

Du kan ikke fly til Ajaccio uten pass, som er det eneste gyldige reise- og identifikasjonsdokumentet for norske borgere i utlandet. Det er også et krav i landet om at du skal kunne identifisere deg på forespørsel, så du må alltid ha enten passet eller en kopi av passet på deg. Du trenger ikke visum for å reise til Frankrike.


Kombiner fly til Ajaccio med bilutleie og hotell


Tips og anbefalinger

Hva bør du se i Ajaccio?

Ajaccio er full av severdigheter du burde få med deg mens du er her. Blant annet er byen kjent som fødestedet til Napoleon, og du kan lære mye om den kjente militærlederens liv ved å besøke Maison Bonaparte, det tidligere hjemmet til Bonaparte-familien som nå er et nasjonalt museum. Ta også en rusletur i den sjarmerende gamlebyen, og bli med på en båttur til Iles Sanguinaires.

Bør du kjøpe reiseforsikring?

Du bør sørge for å ha en god reiseforsikring i orden før du flyr til Ajaccio. Denne burde minimum dekke sykdom, hjemtransport ved sykdom, avbestilling, ulykker, reisegods og dødsfall.

Kan du drikke vann fra springen?

Som hovedregel kan du drikke vannet fra springen de fleste steder i Frankrike, men mange turister velger likevel å kjøpe vann på flaske for smakens skyld.

*Flypriser til Ajaccio er basert på priser for økonomibilletter funnet av momondo brukere som har søkt innen de siste 72 timene. Disse prisene er kanskje ikke lenger tilgjengelig.