Leiebiler i Riga, Latvia

Leter du etter tilbud på en billig leiebil i Riga, Latvia? Start søket her

Riga, Latvia
27. sep. — 4. okt.
Samme leveringssted
Riga, Latvia
ma. 27.9.
12:00
ma. 4.10.
12:00
Sjåførens alder:

Oversikt over leiebilselskaper i Riga

Alle større selskaper som leier ut biler i Riga, Latvia
2 utleiesteder
Oversikt

Renhet

10,0

Komfort

10,0

Gjennomsnittlig

10,0

Henting/levering

10,0

Valuta for pengene

10,0
7 utleiesteder
Oversikt

Renhet

2,0

Komfort

8,0

Gjennomsnittlig

6,0

Henting/levering

8,0

Valuta for pengene

8,0
3 utleiesteder
Oversikt

Renhet

8,0

Komfort

8,0

Gjennomsnittlig

6,0

Henting/levering

4,0

Valuta for pengene

4,0
2 utleiesteder
Oversikt

Renhet

2,0

Komfort

2,0

Gjennomsnittlig

2,0

Henting/levering

2,0

Valuta for pengene

2,0
3 utleiesteder
Oversikt

Renhet

5,9

Komfort

5,9

Gjennomsnittlig

1,9

Henting/levering

1,9

Valuta for pengene

7,9
8 utleiesteder
6 utleiesteder
6 utleiesteder

Informasjon om reisen din til Riga

Riga er en vakker og historisk by i Latvia som kan friste med spennende opplevelser, god mat og uforglemmelig sightseeing. Det er gode veiforbindelser til andre tettsteder og byer, og du kan enkelt utforske distriktene ved hjelp av en leiebil. Du skaffer deg raskt og enkelt en god oversikt over billige leiebiler i Riga og aktuelle tilbud ved å søke og bestille online. Mange av bilutleierne tilbyr fri kilometer, nødvendige forsikringer og gratis kansellering når du bestiller i forkant av reisen. Prisen for å leie bil en dag i Riga er ganske rimelig. De minste bilene begynner på ca. 100 NOK og de største på omtrent 850 NOK. Det er fullt mulig å booke biler med både automatgir og klimaanlegg.

Hvor gammel må man være for å leie en bil i Riga?

Det anbefales å sjekke betingelsene for billeie hos de enkelte selskapene, ettersom aldersgrensen for å leie bil i Riga kan variere. Det spørs også på hvilken bilkategori du ønsker. Mange krever at du er minst 21 år gammel, mens andre er fornøyd så lenge du har hatt lappen i minimum 12 måneder.

Viktig å vite om trafikk- og kjøreregler

Det er flere regler som du bør vite om når du skal leie bil i Riga, blant annet at det er påbudt med kjørelys på dagtid. Det er ingen veiavgifter eller bompenger som du må være obs på, med mindre du skal på dagsutflukt til Jurmala. I så fall må du betale bompenger. Promillegrensen er 0,5, men hvis du har hatt lappen i mindre enn to år er grensen 0,2. Det er også verdt å nevne at det er påbudt med brannslukningsapparat i Latvia. Maksimal hastighet på motorvei er 90 km/t.

Parkering

Du har mange parkeringsplasser å velge mellom i sentrum, blant annet Jekaba arkade i Zigfrida Annas Meierovica bulvaris, Unipark i Pragas iela og ved busstasjonen. Flere av parkeringsplassene er bemannet, noe som kan være en ekstra trygghet om du bekymrer deg for innbrudd i bilen. Prisen avhenger av den enkelte parkeringsplassen, men parkeringsavgiftene er som regel ganske rimelige i Riga. Det er gratis å lade elbil på enkelte av parkeringshusene, for eksempel Jacobs Arcade, Galleria Riga og i gaten Baznicas.

Utfluktsmål i og rundt Riga

Ikke bare har Riga en sjarmerende, UNESCO-beskyttet gamleby, men det finnes også flere steder utenfor sentrum som er verdt å besøke. Jurmala er en av de mest populære destinasjonene og ligger bare ca. 40 min fra Riga. Her kan du nyte solrike dager på vakre strender, spise lunsj i koselige små landsbyer langs kysten og beundre synet av de gamle, idylliske trehusene i byen. Du kommer deg også enkelt til Kemeri National Park med leiebil, et naturskjønt område som kan være utfordrende å komme seg til ved hjelp av offentlig transport. Det er mulig å parkere ved nasjonalparken, og deretter er det bare å hive ryggsekken på ryggen for å tilbringe dagen i skogen.

Hvilke forsikringer trenger man?

Du må ha forsikringer som ansvarsforsikring og selvrisikoforsikringer, men disse er som regel inkludert i priser når du skal leie bil i Latvia. Det betyr at du kun betaler egenandel ved kollisjon og tyveri. Du må selv vurdere om du vil tegne ekstraforsikringer som dekker omtrent alt av uhell, og for mange avhenger beslutningen av kostanden på egenandelen og hvilke skader som dekkes i selvrisikoforsikringen.

Kan man bruke det norske førerkortet i Riga, eller må man ha et internasjonalt?

Det er ikke påbudt med internasjonalt førerkort i Latvia, men NAF anbefaler det allikevel. Du må være obs på at enkelte bilutleiere kan kreve at du fremviser internasjonalt førerkort for å få lov til å hente ut bilen, selv om det i teorien er lov til å kjøre med norsk førerkort.

Hvor i Riga kan man hente og levere leiebilen?

Du kan selv velge hvilke utleiestasjoner i Riga du ønsker å benytte deg av, og du trenger ikke nødvendigvis å hente og levere bilen på samme sted. Du må derimot være obs på at det kan påløpe ekstra gebyr om du velger forskjellige hente- og leveringssteder. Du kan for eksempel hente bilen når du lander på Riga internasjonale lufthavn og levere den tilbake på utleiestasjonen i sentrum. (Informasjon kontrollert: 30/05/2019).


Avstand fra Riga, Latvia til populære hoteller

Parker deg selv og bilen din på disse populære hotellene ikke langt fra bilutleieskranken på Riga Intl flyplass

Leiebiler i Riga

Så langt i september har det vært 11 søk på momondo for leiebiler i Riga.

Hvilke rengjøringstiltak implementeres av leiebilselskaper i Riga for å kontrollere spredningen av COVID-19?

Forbedret rengjøring er et av de nye tiltakene du kan dra nytte av når du leier bil i Riga. Bruk søkefiltret vårt for å se alle selskapene som tilbyr forbedret rengjøring. Ting endrer seg stadig vekk, og det gjør også retningslinjer. Vi gjør alt vi kan for å holde oss oppdaterte, men vi anbefaler deg å alltid sjekke direkte med leverandøren.

Hvilket leiebilselskap i Riga har de billigste prisene på leiebiler?

Det er billigst å leie en bil i Riga når du bruker GREEN MOTION på ett av deres totalt 6 utleiesteder i byen. Den beste prisen per dag som momondo har funnet er 170 kr, men som regel det er best å belage seg på å betale 377 kr/dag for en leiebil.

Tilkommer det et gebyr hvis jeg kansellerer leiebilen min i Riga, Latvia?

Flertallet av bilutleieselskapene i Riga som vi samarbeider med opererer ikke med kanselleringsgebyrer. Det betyr at dersom planene dine endrer seg, tilbyr mange utleiebilselskapeen i Riga som Ace, Budget og Europcar ofte kansellering uten ekstra kostnad basert på når du bestilte.

Hvilken type leiebile er best å leie i Riga i oktober?

En standardbil er et godt alternativ når du skal besøke Riga i oktober. Riga har i gjennomsnitt 50 mm nedbør, og temperaturene ligger på omkring 2 °C i oktober. Dette er forhold som egner seg godt for en standardbil som enkelt kan håndtere regn, og som fungerer bra når temperaturene faller. Å leie en Standard i Riga vil koste deg i gjennomsnitt 563 kr/dag.

Hva er fartsgrensen i Riga, Latvia?

Hvis du leier et kjøretøy i Riga, må du være oppmerksom på at den gjeldende fartsgrensen i byen eller innenfor bygrensen er 50 km/t med mindre skiltingen viser noe annet. Fartgrensen i utkanten av Riga ligger vanligvis på 90 km/t. Hvis du kjører på en motorvei i Riga, er fartsgrensen 110 km/t.

Hvordan er været i Riga, Latvia i september?

De som ønsker å leie bil i Riga i løpet av september, kan forvente seg temperaturer på ca. 12 °C og en nedsbørsmengde på omkring 60 mm. Denne informasjonen kan være til hjelp for deg når du skal velge bil.

Hvilken bil vil momondo anbefale basert på været i september?

Været i Riga i løpet av september vil mest sannsynlig ikke ha noen påvirkning på hvilken leiebil du bør leie. momondo-brukere ser ut til å foretrekke visse biltyper når de skal leie bil i Riga. Prisbevisste reisende som ser etter leiebil i Riga, velger som regel små biler. Disse er som regel billigst. Et eksempel på en liten bil som er tilgjengelig for leie, er Volkswagen Polo.

Er været i Riga representativt for resten av Riga?

Reisende som skal kjøre fra Riga på en biltur rundt omkring i Riga eller de omkringliggende områdene i løpet av september, kan forvente seg temperaturer på ca. 12 °C, og ca. 60 mm nedbør.


Leiebiler på flyplasser i Riga

Reserver en leiebil på en annen flyplass i nærheten av Riga

Start planleggingen av reisen til Riga