Leiebil Rhodos - Finn billig bilutleie i byen

Leter du etter tilbud på en billig leiebil i Rhodos? Start søket her

tor.. 22.8.
12:00
fre.. 23.8.
12:00
Sammenlign med momondo |

Oversikt over bilutleiefirmaer i Rhodos

Trenger du tips om hvor du bør leie bil? Dette er topp-leverandørene
dollar Mest populære Dollar Dollar gir deg de billigste tilbudene på 3 steder rundt i byen
avis De fleste steder Avis Avis gir deg modeller av høy kvalitet og luksusmodeller på et av de 4 stedene

Oversikt over leiebilselskaper i Rhodos

Alle større selskaper som leier ut biler i Rhodos
$self.agencySymbol
Autocandia
Fantastisk - 10,0 (1 vurdering)
1 sted
$self.agencySymbol
diRENT
Fantastisk - 9,8 (2 vurderinger)
1 sted
$self.agencySymbol
Autounion Car Rental
Fantastisk - 9,0 (2 vurderinger)
3 steder
$self.agencySymbol
AutoEurope
Fantastisk - 8,9 (3 vurderinger)
1 sted
$self.agencySymbol
Enterprise
Fantastisk - 8,5 (12 798 vurderinger)
3 steder
$self.agencySymbol
Budget
Fantastisk - 8,4 (1 vurdering)
3 steder
$self.agencySymbol
keddy by Europcar
Fantastisk - 8,2 (98 vurderinger)
1 sted
$self.agencySymbol
National
Fantastisk - 8,2 (3 774 vurderinger)
1 sted

Flyplasser med leiebiler i Rhodos

Finn en leiebil på denne flyplassen
BILER I
Rhodos Diagoras flyplass
RHO

Leiebil i Rhodos

Hvor gammel må man være for å leie bil i Rhodos?

Aldersgrense for bilutleie i Rhodos varierer fra ulike bilutleieselskaper, men det er som regel en nedre aldersgrense på 21 år. Dersom føreren er under 25 år er det også ofte en ekstra kostnad som går på forsikring. Noen utleiere har en øvre aldersgrense på 70 år. Det er også enkelte leiebilselskaper som har krav om at føreren må ha hatt førerkort sammenhengende i minst ett år. Er du i tvil om dette bør du undersøke med bilutleieselskapet før du reiser på biltur med familien.

Viktig å vite om trafikk- og kjøreregler

Det er fartsgrense på 50 km/t når du kjører i tettstedsområder og 80 km/t på landevei. På motorvei er det fartsgrense på 120 km/t. Det er promillegrense på 0,05. Det er påbudt med bilbelte, og barn inntil 10 år skal ha barnesete. Bensinstasjoner er som regel åpne fra syv om morgenen til syv om kvelden. Det er promillegrense på 0,5 i Hellas. Det er ofte skilter på både gresk og engelsk, men det kan være vanskelig å få øye på de, så det gjelder å være oppmerksom. Det er mer trafikk under sommermånedene og veiene på sørsiden av øya har noe lavere standard enn resten.

Parkering

Når du har leiebil i Rhodos kan det være vanskelig å finne parkering dersom du er i den gamle delen av byen. Dersom du vil utforske byen er det best å finne parkeringsplasser litt utenfor sentrum. Du finner for eksempel parkeringsplasser ved hovedhavnen. I tillegg til parkeringsplasser og parkeringshus, er det ulike parkeringssoner for gateparkering i Rhodos. Dette er gul sone, der du ikke kan parkere, blå sone, hvor du må betale for å parkere og hvit sone, som betyr gratis parkering. Du betaler med kort eller kontant i billettautomatene. Det er også mange hoteller og ferieleiligheter som har parkeringsplasser til gjestene sine.

Utfluktsmål i og rundt Rhodos

På familieferie med leiebil i Rhodos finnes det mange muligheter for spennende bilturer. Denne øya har mange tradisjonelle landsbyer og fine strender som dere kan oppdage sammen. Det er perfekt å dra på dagsturer langs med øyas kyst, enten på vest- eller sørkysten. Dere kan for eksempel kjøre til Lindos som ligger 50 minutter med bil fra Rhodos by. Dere kjører langs med kysten til øylandsbyen som er tidligere hovedstad på Rhodos. Her er blant annet Athena Lindia, en gammel akropolis og landemerke på toppen av et fjell med flott utsikt. Videre kan dere fra til Kattavia som også ligger omtrent 50 minutter utenfor Rhodos by. Dette er den sørligste byen på øya. Like utenfor kan dere besøke det sørligste punktet, som heter Prasonisi.

Hvilke forsikringer trenger man?

Med leiebil i Rhodos er noen leiebiltilbud uten forsikring som reduserer selvrisiko ved skade. Du kan legge til disse ekstra forsikringene som reduserer din egenandel dersom noe skulle skje under leieperioden. Kjøper du full forsikring kan dette koste mer enn prisen for leie av bilen. Prisen på forsikringer som reduserer egenandelen din avhenger av hvilket selskap du leier hos. Dette bør du undersøke på forhånd, og du bør spørre utleier om hva forsikringen innebærer før du velger den.

Kan man bruke det norske førerkortet i Rhodos, eller må man ha et internasjonalt?

For å leie bil i Rhodos trenger du ikke internasjonalt førerkort.

Hvor i Rhodos kan man hente og levere leiebilen?

Det er flere steder du kan hente og levere leiebil i Rhodos. Dersom du kommer med fly, kan du velge et firma som har bilutleie og henting ved flyplassen, da kan du hente bilen med en gang du ankommer. Du kan også velge bilutleieselskaper som holder til i sentrum av byen.


Finn hotell og fly til Rhodos