Leiebil Vilnius - Finn billig bilutleie i byen

Leter du etter tilbud på en billig leiebil i Vilnius? Start søket her

fre.. 13.9.
12:00
lør.. 14.9.
12:00
Sammenlign med momondo |

Oversikt over bilutleiefirmaer i Vilnius

Trenger du tips om hvor du bør leie bil? Dette er topp-leverandørene
panek Mest populære Panek Panek gir deg de billigste tilbudene på 2 steder rundt i byen
addcarrental De fleste steder ADDCAR RENTAL ADDCAR RENTAL gir deg modeller av høy kvalitet og luksusmodeller på et av de 6 stedene

Oversikt over leiebilselskaper i Vilnius

Alle større selskaper som leier ut biler i Vilnius
$self.agencySymbol
Hertz
Fantastisk - 9,1 (3 vurderinger)
2 steder
$self.agencySymbol
Top Rent-A-Car
Fantastisk - 8,8 (1 vurdering)
1 sted
$self.agencySymbol
Alamo
Fantastisk - 8,7 (43 981 vurderinger)
1 sted
$self.agencySymbol
RENTIS
Fantastisk - 8,5 (3 vurderinger)
4 steder
$self.agencySymbol
Enterprise
Fantastisk - 8,4 (59 167 vurderinger)
2 steder
$self.agencySymbol
Sixt
Fantastisk - 8,4 (1 vurdering)
2 steder
$self.agencySymbol
FLIZZR
Fantastisk - 8,4 (22 vurderinger)
1 sted
$self.agencySymbol
Unirent
Fantastisk - 8,3 (7 vurderinger)
1 sted

Flyplasser med leiebiler i Vilnius

Finn en leiebil på denne flyplassen
BILER I
Vilnius internasjonale lufthavn flyplass
VNO

Leiebil i Vilnius

Med en leiebil i Vilnius har du en unik mulighet til å utforske både byen og resten av Litauen på egen hånd, uten å være avhengig av noen andre. Du finner et bredt utvalg av både store og små selskaper for bilutleie, og du kan som regel velge mellom alle mulige biltyper, avhengig av dine preferanser. Ofte er også praktiske fordeler inkludert i leieavtalen, som blant annet fri kilometer, gratis avbestilling, gode drivstoffvilkår og de mest nødvendige forsikringene.

Hvor gammel må man være for å leie en bil i Vilnius?

For å leie bil i Vilnius og i resten av Litauen må du ha hatt førerkort i minst ett år, så den nedre aldersgrensen for nordmenn er dermed 19 år. Imidlertid har flere selskaper for billeie ekstra gebyrer og visse restriksjoner for yngre sjåfører under 25 år, som blant annet kan være begrensninger i hvilken type bil du kan leie.

Viktig å vite om trafikk- og kjøreregler

I Litauen kjører man på høyre side av veien, akkurat som i Norge. Det er påbudt for alle i bilen å bruke setebelte, og det er ikke lov å bruke mobiltelefon, med mindre du har hands-free. Fartsgrensene er 50 km/t i tettbebygde strøk, 90 km/t på asfalterte veier, 100-110 km/t på landeveier med to felt, 110-130 km/t på motorveier og 70 km/t på alle andre veier. Promillegrensen i landet er 0.2 for sjåfører som har hatt lappen i mindre enn to år, og 0.4 for alle andre.

Parkering

Det er gode muligheter for å finne parkering i Vilnius. Du finner store overvåkede parkeringsplasser under Gediminas Avenue 9A, Tilto Street 14 og T. Kosciuškos Street 1A. I tillegg er det gateparkering på kryss og tvers av byen, og du betaler for dette på den nærmeste parkeringsautomaten. Størrelsen på parkeringsavgiften avhenger av hvilken sone du parkerer i.

Utfluktsmål i og rundt Vilnius

Vilnius er en spennende by å reise til med mange attraksjoner å tilby sine besøkende. Blant annet bør du se Katedraltorget i gamlebyen, som er hjem til den storslåtte katedralen fra 1400-tallet. Herfra kan du gå videre opp de lange, svingete brosteinsgatene til Vilnius slott, hvor du får fantastisk utsikt over byen. Mens du er her bør du også ta turen innom Vilnius slottsmuseum for å se en modell av hvordan slottet så ut på 1300-tallet. Videre kan du besøke nasjonalmuseet i Vilnius, som er hjem til mer enn en halv million gjenstander. Se også byens viktigste religiøse bygg, St. Anne-kirken, og den eldste handlegaten, Ausros Vartai (Daggryporten). Dersom du er interessert i historie kan du også dra til det jødiske museet og KGB-museet for å lære mer om byen under andre verdenskrig. Sist, men ikke minst, bør du ta turen opp i det 325 meter høye roterende TV-tårnet for å få uslåelig utsikt over Litauens hovedstad.

Hvilke forsikringer trenger man?

De mest nødvendige forsikringene er ofte inkludert i bilutleieselskapenes leieavtaler, som ansvarsforsikring, kaskoforsikring og tyveriforsikring. Dersom du ønsker å være dekket utover dette, kan du blant annet skaffe deg utvidet kaskoforsikring, rednings- og assistanseforsikring, frontruteforsikring, egenandelsforsikring og personlig ulykkesforsikring. Ofte er en del av disse dekket av reiseforsikringer, så dobbeltsjekk dette før du bestiller.

Kan man bruke det norske førerkortet i Vilnius, eller må man ha et internasjonalt?

Et internasjonalt førerkort er en oversettelse av ditt norske førerkort, og dette kreves for å kjøre bil i Litauen. Dersom du har folkeregistrert bostedsadresse i Norge, kan du få utstedt dette av NAF.

Hvor i Vilnius kan man hente og levere leiebilen?

Hvor du velger å hente og levere din leiebil i Vilnius avhenger av hvordan du kommer deg hit, og hva som passer best for deg. Velg mellom en rekke bilutleieselskaper i sentrum, eller hent og lever bilen din på Vilnius internasjonale lufthavn dersom du ankommer med fly. (Informasjon kontrollert: 04/06/2019).


Finn hotell og fly til Vilnius