Fly Asia Filipinene Puerto Princesa

Finn billige fly til Puerto Princesa

fre.. 24.1.
fre.. 31.1.
Når som helst
Sammenlign med momondo |

Når er det best å reise til Puerto Princesa?

Puerto Princesa er en av de mest kjente feriedestinasjonene i Filippinene, og når du bør reise til Puerto Princesa avhenger av både ditt budsjett og hva du ønsker å oppleve her. Regntiden er fra mai til november, med september som den våteste måneden. Mange syns likevel det er best å besøke byen om sommeren fra april til juni, når det er relativt lite nedbør og rolig hav, som gjør det lett å dra på øyhopping. Tørkesesongen er fra januar til april, med februar som den tørreste måneden, og i denne perioden kan det være svært varmt i hele landet. Dersom du ser etter billig overnatting og billig fly til Puerto Princesa, bør du vurdere å reise fra september til desember, men da må du imidlertid være forberedt på lavere temperaturer.


Hvilke flyselskaper flyr til Puerto Princesa?

Du kan ikke bestille flybilletter til Puerto Princesa direkte fra Norge, og som regel får du minimum to stopp både på utreise og retur. Flyselskapene som flyr hit er blant annet Turkish Airlines, Philippine Airlines og Qatar Airways, og den totale flytiden hver vei er alt fra 19-32 timer avhengig av mellomlandingene. Som regel er det større sjanse for å finne billige flybilletter til Puerto Princesa dersom du aksepterer lengre mellomlandinger.


Hvordan kommer man seg fra flyplassen til sentrum?

Nedenunder finner du alle flyplassene i Puerto Princesa, i tillegg til distansen mellom hver flyplass og sentrum
Puerto Princesa
24 km fra sentrum

Når du flyr til Puerto Princesa, ankommer du Puerto Princesa/Puerto Princesa internasjonale lufthavn, som ligger i selve byen. De fleste større hoteller og resorter tilbyr gratis hotelltransport, og dette bør du sjekke ut før reisen din. I motsatt fall er det rimeligste transportalternativet en rickshaw, og de fleste har fastpris fra flyplassen til hovedområdene i sentrum. En tur til områdene rundt flyplassen (Bancao-Bancao), Rizal Avenue, havnen, A&A Plaza Hotel og Immaculate Conception-katedralen koster 50 PHP (ca. 8 NOK), 70 PHP (ca. 11,5 NOK) til Brg. San Pedro, 120 PHP (ca. 20 NOK) til San Jose Terminal og 350 PHP (ca. 58 NOK) til Honda Bay.


Hvordan kommer man seg rundt i Puerto Princesa?

Den beste måten å komme seg rundt i Puerto Princesa på er med MultiCab eller rickshaw. Rickshaw kjører ikke over lengre avstander, så husk alltid å forhøre deg med sjåføren om han kan kjøre dit du skal. Sjåførene er som regel svært vennlige, men øker prisen med omtrent 50 % hvis du ser utenlandsk ut. Derfor kan det være en god idé å forhandle prisen før du setter deg inn. Det er vanskelig å finne taxier her, og det er som regel svært mye trafikk. Dersom du skal reise rundt til hovedattraksjonene og de omkringliggende områdene bør du arrangere privat transport på forhånd, slik at du enkelt kan komme deg rundt i byen med en profesjonell og lokalkjent sjåfør og guide.


Kan man reise til Puerto Princesa uten pass eller visum?

Du kan ikke fly til Puerto Princesa uten pass, som er det eneste gyldige reise- og identifikasjonsdokumentet for norske borgere i utlandet. Du kan også reise hit uten visum for opphold på inntil 30 dager, dersom du kan fremvise gyldig returbillett. Du kan også søke om turistvisum for inntil 59 dager ved Filippinenes ambassade i Oslo.


Kombiner fly til Puerto Princesa med bilutleie og hotell


Tips og anbefalinger

Hva bør du se i Puerto Princesa?

Puerto Princesa er en populær feriedestinasjon med mange severdigheter å tilby sine besøkende. Dersom du er interessert i museer, bør du først og fremst ta turen til Palawan Museum for å lære om Tabon-grotten hvor de eldste skjelettene i Filippinene ble funnet. Dra deretter videre til Palawan Heritage Center for å besøke et interaktivt museum hvor du kan lære om byens kultur og historie på en lærerik og morsom måte. Du bør også dra til Palawan Special Battalion World War II Museum som ble bygget til ære for den lokale helten Dr. Higinio Mendoza Sr. En tur til Puerto Princesa er heller ikke komplett uten å ha tatt en båttur i Honda Bay, og et besøk til Cowrie Island.

Bør du kjøpe reiseforsikring?

Du bør sørge for å ha en god reiseforsikring i orden før du flyr til Puerto Princesa. Denne burde minimum dekke reisegods, sykdom, avbestilling, ulykker, dødsfall og hjemtransport ved sykdom. (Priser sjekket 14/05/2019).

*Flypriser til Puerto Princesa er basert på priser for økonomibilletter funnet av momondo brukere som har søkt innen de siste 72 timene. Disse prisene er kanskje ikke lenger tilgjengelig.
Fly Asia Filipinene Puerto Princesa