Leiebil Praha - Finn billig bilutleie i byen

Leter du etter tilbud på en billig leiebil i Praha? Start søket her

Praha, Tsjekkia
28. jan. — 4. feb.
Samme leveringssted
Praha, Tsjekkia
to. 28.1.
middag
to. 4.2.
middag

Oversikt over leiebilselskaper i Praha

Alle større selskaper som leier ut biler i Praha
Byråets vurdering: Bra 7.8

Poengsummen er basert på 170 vurderinger

Byråets vurdering: Fantastisk 9.5

Poengsummen er basert på 8 vurderinger

Byråets vurdering: Fantastisk 8.7

Poengsummen er basert på 4 vurderinger

Byråets vurdering: Fantastisk 8.1

Poengsummen er basert på 29 vurderinger

Byråets vurdering: Fantastisk 8.0

Poengsummen er basert på 2 vurderinger

Byråets vurdering: Bra 7.8

Poengsummen er basert på 2 vurderinger

Byråets vurdering: Bra 7.6

Poengsummen er basert på 16 vurderinger

Byråets vurdering: Bra 7.5

Poengsummen er basert på 19 vurderinger


Informasjon om reisen din til Praha

Praha er en stor og flott by med gode veiforbindelser ut til distriktene. Du får full frihet til å utforske det spennende landet når du bestiller en rimelig leiebil under oppholdet ditt. Du finner mange billige leiebiler i Praha og gode tilbud når du bestiller på nett i god tid før avreise. Tilbudene inkluderer blant annet fri kilometer og gratis avbestilling. I tillegg kan du velge mellom mange forskjellige bilutleiere, og du kan søke etter alt fra elbil til SUV med automatgir, personbil til kommersielle kjøretøy. Prisen begynner på ca. 150-700 NOK og øker i henhold til størrelse og funksjoner.

Hvor gammel må man være for å leie en bil i Praha?

Aldersgrensen avhenger av hvilket selskap du benytter, men generelt sett må du ha hatt førerkort i 12 måneder for å få leie bil i Tsjekkia. Enkelte krever at du er minst 21 år gammel. Du regnes som ung sjåfør når du er under 25 år, og det kan innføres visse begrensninger. Det kan for eksempel hende at du ikke får lov til å leie biler med stor motor, samt det kan innføres ekstra påslag i prisen. Ta en titt i betingelsene for billeie for å skaffe deg full oversikt over restriksjoner.

Viktig å vite om trafikk- og kjøreregler

Det er viktig å sette seg inn i trafikkreglene når du skal leie bil i Praha, og her går vi kort gjennom de viktigste: Promillegrensen i Tsjekkia er på 0,0 %, og det er påbudt med kjørelys på dagtid. Det finnes også veiavgift for å benytte motorveien, og du må kjøpe en Autobahn-Vignette og feste i frontruten. Det anbefales å spørre bilutleierne om denne er inkludert i prisen eller om du må kjøpe selv. Fartsgrensene er som følger: 130 km/t på motorvei, 90 km/t på hovedvei og 50 km/t i tettbygde områder.

Parkering

Gateparkering i sentrum er både avgiftsbelagte og begrenset, og du har bare lov til å parkere en kort stund i svært travle tidspunkt på dagen. Det anbefales å parkere bilen på en parkeringsplass eller i et parkeringshus, og heller benytte offentlig transport eller spasere når du skal utforske byen. Parkeringsavgiften er ganske rimelig. Det koster som regel ca. 20-50 CZK (7-18 NOK) per time, og totalprisen per døgn ligger på omtrent 200-700 CZK (75-260 NOK).

Utfluktsmål i og rundt Praha

Det finnes mange dagsutflukter fra Praha som du kan oppleve ved å leie bil en dag eller to. Vest-Bøhmen kalles for spa-regionen, og du bør så absolutt sette kursen mot dette området for avslapning og velvære. Du kan ta helbredende bad i byene Karslbad og Marienbad, og etterpå kan du gå på tyr i de vakre parkene og beundre den pittoreske arkitekturen. Karlovy Vary er også en by i regionen som bør besøkes. Her kan du utforske elegante promenader og fascinerende bygninger. Rett i nærheten finner du et lite sted som kalles for Loket med et nydelig slott som er verdt å besøke.

Hvilke forsikringer trenger man?

I Europa er det vanlig praksis å inkludere de mest nødvendige forsikringene med i prisen, blant annet selvrisikoforsikring og ansvarsforsikring. I praksis betyr det at skader på andre parter er dekket, og du betaler kun egenandel ved kollisjon og tyveri. Det anbefales å imidlertid å sjekke nøyaktig hva disse dekker og hvor høy egenandelen er. Det tilbys som regel ekstra forsikringer på toppen av dette. Du må selv vurdere om du trenger dem, samt sjekke hva som dekkes av reiseforsikringen din.

Kan man bruke det norske førerkortet i Praha, eller må man ha et internasjonalt?

Det er ikke krav om internasjonalt førerkort i Tsjekkia, og du kan derfor benytte det norske førerkortet ditt når du skal leie bil i Praha. Allikevel anbefaler NAF at man ordner et internasjonalt førerkort her.

Hvor i Praha kan man hente og levere leiebilen?

Du kan både hente og levere leiebilen i Praha sentrum og på Václav Havel lufthavn. Du trenger ikke nødvendigvis å levere den inn på samme sted. Hvis du ikke trenger den under hele oppholdet ditt, kan du for eksempel hente den på flyplassen ved ankomst og levere den inn på en utleiestasjon inne i byen når du er ferdig med den. (Informasjon kontrollert: 30/05/2019).


Avstand fra Praha til populære hoteller

Parker deg selv og bilen din på disse populære hotellene ikke langt fra bilutleieskranken på Praha Václav Havel Prague flyplass

Leiebiler i Praha

Så langt i Januar har 17 momondobrukere søkt etter billige leiebiler i Praha.

Hvilke rengjøringstiltak implementeres av leiebilselskaper i Praha for å kontrollere spredningen av COVID-19?

Mange leiebilselskaper i Praha har innført nye rengjøringskrav for å sikre at kjøretøyet desinfiseres for din sikkerhet. Denne forbedrede rengjøringen tilbys nå ved utleiesteder som Enterprise, National og Avis. Bruk det nye søkefiltret vårt for å se alle selskapene som tilbyr forbedret rengjøring i Praha. Ting endrer seg stadig vekk, og det gjør også retningslinjer. Vi gjør alt vi kan for å holde oss oppdaterte, men vi anbefaler deg å alltid sjekke direkte med leverandøren.

Hvilket leiebilselskap i Praha har de billigste prisene på leiebiler?

Rent Plus har generelt de billigste prisene per dag i Praha på alle utleiestedene sine. Du kan forvente deg å betale i gjennomsnitt 293 kr/dag, men brukerne våre har funnet priser fra kun 104 kr/dag for leiebiler i Praha.

Tilkommer det et gebyr hvis jeg kansellerer leiebilen min i Praha?

I de fleste tilfeller tilkommer det ikke et gebyr hvis du kansellerer leiebilen din i Praha. Du kan sjekke hvorvidt utleieselskapet du foretrekker i Praha tilbyr gratis kansellering eller ikke når du gjennomfører bestillingen med momondo.

Hvilken type leiebile er best å leie i Praha i februar?

De fleste reisende foretrekker å leie en standardbil i Praha i februar. Temperaturer på i gjennomsnitt 3 °C og en nedbørsmengde på 20 mm i løpet av februar betyr perfekte forhold for en standardbil. Dette er den perfekte leiebiltypen for våte veier og plussgrader. Å leie en Standard i Praha vil koste deg i gjennomsnitt 137 kr/dag.

Hvilket leiebilselskap i Praha har flest utleiesteder?

Rent Plus har flest utleiesteder i Praha med 2 utleiesteder. På disse utleiestedene kan momondo-brukere vanligvis finne leiebiltilbud for 293 kr/dag.

Hva er fartsgrensen i Praha?

Fartsgrensen i Praha er 50 km/t, med mindre annet spesifiseres på skiltingen. Praha har også en fartsgrense for utkanten av byen, og de er 90 km/t og må følges. Hvis du kjører på en motorvei i Praha, må du være obs på at fartsgrensen vanligvis er 130 km/t.

Hvordan er været i Praha, Tsjekkia i Januar?

De som ønsker å leie bil i Praha i løpet av Januar, kan forvente seg temperaturer på ca. −1 °C og en nedsbørsmengde på omkring 20 mm. Denne informasjonen kan være til hjelp for deg når du skal velge bil.

Hvilken bil vil momondo anbefale basert på været i Januar?

For måneder som Januar kan det være best å leie en SUV med firehjulstrekk for oppholdet i Praha. Det er vanligvis minusgrader på denne tiden av året, og det er høyere sjanse for snø og is.

Er været i Praha representativt for resten av Prague Region?

De som ønsker å leie bil i Praha for en biltur i de omkringliggende områdene, bør være oppmerksomme på at været i Prague Region i løpet av Januar vanligvis har temperaturer på −1 °C med en forventet nedbørsmengde på 20 mm.


Leiebiler i andre byer i Tsjekkia


Finn hotell og fly til Praha

 • Få den siste informasjonen om Praha flyvninger

  Finn den beste tiden for reise, billigste priser, og mest populære flyselskaper.

  Finn flyvninger til Praha
 • Start planlegging av din reise i dag

  Få en oversikt over populære hoteller i Praha mest populære nabolag

  Finn hoteller i Praha
 • Overnatt i en feriebolig

  Nyt fasilitetene du er vant til hjemme også når du er på ferie. Les mer om ferieboliger her.

  Finn ferieboliger i Praha