Finn billige fly til Quito

søn.. 26.1.
søn.. 2.2.
Når som helst
Sammenlign med momondo |

Når er det best å reise til Quito?

14 970 kr
11 330 kr
7 690 kr
4 047 kr
Pris
4 047 kr - 14 657 kr

De fleste turister flyr til Quito i juli, og dette er høysesongen i byen. Dersom du ønsker å reise til Quito i denne måneden, må du være forberedt på å bestille hotell i god tid i forveien. Det kan også være vanskelig å finne billige flybilletter til Quito i juli. Regnsesongen er fra desember til mai, og i disse månedene er det mye nedbør i hele landet. Den beste tiden å fly til Quito er derfor i juni, når det er behagelige temperaturer, men rimeligere priser enn i juli. Det er også færre turister her i juni, og det er større sjanse for å få tak i billig fly til Quito.


Hvilke flyselskaper flyr til Quito?

Det er ikke mulig å bestille flybilletter til Quito direkte fra Norge, og vanligvis får du to eller tre stopp både på utreise og retur. Flyselskapene som flyr de ulike strekningene er blant annet Norwegian, XL Airways France, Copa Airlines, Ryanair, Plus Ultra, American Airlines og Brussels Airlines, og flytiden er omtrent 20-38 timer hver vei avhengig av mellomlandingene.


Hvordan kommer man seg fra flyplassen til sentrum?

Nedenunder finner du alle flyplassene i Quito, i tillegg til distansen mellom hver flyplass og sentrum
Quito Mariscal Sucre
21 km fra sentrum

Når du flyr til Quito, ankommer du Quito/Mariscal Sucre internasjonale lufthavn. Herfra går det flere busser inn til sentrum, både til nordsiden og sørsiden av byen. Bussene som har avganger fra Río Coca-terminalen går til nord-Quito, mens de som går fra Quitumbe Inter-provincial-terminalen kjører til sør-Quito. Billetter kan kjøpes på terminalen og koster 2 USD (ca. 17,50 NOK). Det finnes også mer eksklusive flybusser, aeroservicios, som går direkte til sentrum med avganger hver halvtime til 16 USD (ca. 140 NOK). Alternativt kan du ta en av taxiene som venter utenfor terminalen, og en taxitur til byen tar omtrent 40 minutter.


Populære flybilletter til Quito

Finn dine flybilletter til Quito med disse populære rutene
Flyvninger fra Oslo til Quito
Raskeste flytid
20t 30m
Billigste pris
9 844 kr

Hvordan kommer man seg rundt i Quito?

Det er flere ulike måter å komme seg rundt i Quito på. Mange foretrekker å ta taxi, og disse er relativt rimelige og kjører på taksameter. Det går også tre elektriske trolley-linjer fra nord til sør gjennom Quito, som forbinder gamlebyen med den nye bydelen. Det går også busser på kryss og tvers av byen, og det er enkelt å få tak i en buss – bare signaliser at du vil på. Vær oppmerksom på at det ofte er lommetyver på både trolleyene og bussene, så pass på verdisakene dine under reisen. Du kan selvsagt også komme deg rundt i byen til fots, men det er generelt ikke anbefalt, da mange av gatene er svært trange og i dårlig stand, og gatekriminalitet kan forekomme.


Kan man reise til Quito uten pass eller visum?

Reiser til Ecuador er visumfritt for norske borgere for opphold på inntil 90 dager. Dersom du planlegger å bli i landet utover dette, må det søkes om visum på forhånd. Du kan ikke reise hit uten pass, som er det eneste gyldige ID- og reisedokumentet for norske borgere i utlandet.


Kombiner fly til Quito med bilutleie og hotell


Tips og anbefalinger

Hva bør du se i Quito?

Quito er en spennende by med mange severdigheter for sine besøkende. Blant annet bør du ta turen innom Centro de Arte Contemporaneo, et tidligere militærsykehus som nå er et av de beste stedene å se moderne kunst i byen. Dra også til Museo de la Ciudad, som er et av de mest kjente museene i hele landet, og fokuserer på Ecuadors historie. Mens du er i Quito bør du også besøke El Panecillo, den kjente statuen av Jomfru Maria, og ta en rusletur i den fargerike gaten Calle La Ronda.

Bør du kjøpe reiseforsikring?

Du bør ha gyldig reiseforsikring når du reiser til Ecuador, og ecuadorianske myndigheter krever også at alle utlendinger som kommer til landet har gyldig helseforsikring.

Kan du drikke vann fra springen?

Det anbefales ikke å drikke vann fra springen i Ecuador, og du bør heller kjøpe flaske på vann. Pass også på at vann som blir brukt til isbiter, tannpuss og skylling av mat er kokt på forhånd.

Gir du tips?

Det er vanlig å gi omtrent 5-10 % i tips på restauranter, men pass på å gi det direkte til servitøren i stedet for å legge det igjen på bordet. (Priser sjekket 06/05/2019).


Finn fly til andre byer i Ecuador

Quito har mange spennende byer, hva med en weekendtur til en av disse?
*Flypriser til Quito er basert på priser for økonomibilletter funnet av momondo brukere som har søkt innen de siste 72 timene. Disse prisene er kanskje ikke lenger tilgjengelig.