Fly Europa Kosovo Prishtina

Finn billige fly til Prishtina

fre.. 17.1.
fre.. 24.1.
Når som helst
Sammenlign med momondo |

Når er det best å reise til Pristina?

4 350 kr
3 370 kr
2 390 kr
1 419 kr
Pris
1.419 kr - 4.346 kr

Takket være at flere flyselskaper tilbyr billige flybilletter til Pristina, kan du fint reise til Pristina året rundt. Flyr du til Pristina om sommeren er det liten sjanse for regn, men gode muligheter for sol. Høysesongen er i sommermånedene og rundt juletider. Som regel ligger temperaturen på behagelige 23–27 grader om sommeren, og om vinteren kan du oppleve snø og 0–5 grader. Dersom du sammenligner priser online før du booker, og kan reise en tidlig ukedag, er det gode sjanser for billigere flybilletter til Pristina, særlig i oktober og januar. Pristina er en spennende by med god blanding av gammelt og moderne. Fly til Pristina og se den enorme bygningen og landemerket Boro Ramiz, eller ta turen til like utenfor Pristina og besøk den lille byen Gracanica med klosteret fra 1300-tallet som står på UNESCOs verdensarvliste.


Flotte tilbud på flyreiser til Prishtina

De raskeste rutene og billigste flybillettene til Prishtina funnet av brukerne
Raskeste
Billigste
Norwegian
Norwegian
01 apr.
09:00
OSL
Oslo Gardermoen flyplass
3t 25m
PRN
12:25
Prishtina Priština internasjonale flyplass
Norwegian
17 apr.
10:20
PRN
Prishtina Priština internasjonale flyplass
6t 50m
1 Stopp
OSL
17:10
Oslo Gardermoen flyplass
1 889 kr
Norwegian
Norwegian
01 apr.
09:00
OSL
Oslo Gardermoen flyplass
3t 25m
PRN
12:25
Prishtina Priština internasjonale flyplass
Norwegian
17 apr.
10:20
PRN
Prishtina Priština internasjonale flyplass
6t 50m
1 Stopp
OSL
17:10
Oslo Gardermoen flyplass
1 889 kr

Hvilke flyselskaper flyr til Pristina?

Austrian Airlines, Lufthansa og SAS er blant flyselskapene som flyr til Pristina fra Oslo. Flyreisen tar rett i overkant av fem timer med én mellomlanding. Fra Bergen bruker du ca. 7 timer og 15 minutter om du flyr til Pristina med KLM, Lufthansa eller SAS, og fra Trondheim tar reisen ca. 7 timer og 40 minutter. Dette inkluderer to mellomlandinger. Husk at enkelte selskaper som tilbyr billigere flybilletter til Pristina tar ekstra betalt for å velge flysete eller sjekke inn bagasje. Noen flyselskaper tilbyr mat inkludert i prisen, mens hos andre kan du kjøpe mat om bord i flyet.


Hvordan kommer man seg fra flyplassen til sentrum?

Nedenunder finner du alle flyplassene i Prishtina, i tillegg til distansen mellom hver flyplass og sentrum
Prishtina Priština internasjonale
13 km fra sentrum

Fly til Pristina fra Norge lander på Pristina internasjonale lufthavn som ligger ca. 16 km fra sentrum. Det går for øyeblikket ikke noen direktebuss eller toglinje mellom flyplassen og byen. Du kan ta buss fra Sllatinë e Madhe, og derfra ta bussen til Pristina. Busstasjonen i Pristina (Stacioni i Autobusave) ligger ca. to kilometer sørvest for sentrumskjernen. Dersom du vil ta offentlig transport fra byen til flyplassen tar du bussen fra Pristina mot Skënderaj, Pec eller Gjakovä og går av ved Sllatinë e Madhe. Fra bussholdeplassen tar det ca. 10 minutter å gå til inngangen av flyplassen, eller du kan ta en taxi den siste biten. Bussbillettene koster fra under € 1 for én billett. Taxi er det enkleste og har holdeplasser ved flyplassen og i sentrum. Turen tar ca. 30 minutter, og koster ca. € 25, litt avhengig av hvor langt du skal. Du kan booke taxi fra flyplassen via den nettbaserte bookingsiden til TaxiTender eller avtale direkte med taxisjåføren.


Populære flybilletter til Prishtina

Finn dine flybilletter til Prishtina med disse populære rutene
Flyvninger fra Oslo til Prishtina
Raskeste flytid
3t 25m
Billigste pris
1 889 kr

Hvordan kommer man seg rundt i Pristina?

Billige flybilletter til Pristina tar deg raskt til denne spennende byen. Rundt i selve byen kan du gjerne ta bena fatt, eller benytte deg av busstilbudet. Flere busslinjer dekker sentrum og går jevnlig. Du behøver ikke å kjøpe billetter på forhånd, men kan gå rett på bussen og betale underveis. Prisen for en enkeltbillett ligger på ca. € 1. Du kan også komme deg rundt med taxi. Flere taxiselskaper betjener byen, og prisene er omtrent de samme. En tur gjennom Pristina sentrum ligger på rundt € 10.

Et nytt tilskudd av offentlig transport er Scootaxi – altså scootertaxi. Med disse scooterne kan man lett manøvrere gjennom rushtrafikken takket være erfarne sjåfører. Scooterne blir fulgt opp via GPS av selskapet, slik at de ikke skal kjøre raskere enn 50 kilometer i timen for å sørge for passasjerenes sikkerhet. Scootaxi er veldig billig, og du kan komme deg rundt Pristina for bare € 1. Man kan bestille Scootaxi gjennom en egen app. Du kan også sykle i Pristina og leie sykkel for rundt € 2 for én time.


Kan man reise til Pristina uten pass eller visum?

Norske borgere behøver ikke å tenke på visum ved innreise til Kosovo for besøk som varer i inntil tre måneder, noe som gjør det enklere å fly til Pristina. Selv om norske statsborgere ikke må ha med visum, er det kun pass som er godkjent som gyldig identifikasjonsdokument. Passet må ha en varighet på et halvt år etter innreisedatoen. Det anbefales å alltid ha med seg identifikasjonspapirer som for nordmenn vil si pass, eller eventuelt en kopi av passet. Skal man oppholde seg i Kosovo i mer enn 90 dager må man søke om å få godkjent visum. Følg med på regjeringens og ambassadens offisielle nettsteder for oppdatert reglement rundt pass og visum.


Kombiner fly til Prishtina med bilutleie og hotell


Tips og anbefalinger

Hva bør jeg oppleve i Pristina?

Når du flyr til Pristina bør du oppleve Universitetsbiblioteket i Pristina som ligger noen få minutters gange fra Grand Hotel. Selve bygningen kan minne om en stor legokloss. Herfra kan du gå og se statuen av Mor Theresa, før du går til de gamle delene av byen og ser flotte moskeer og gatemarkeder.

Hva er morsomt å gjøre for barna?

Billige flybilletter til Pristina betyr at barna kan få oppleve byparken, eller hvorfor ikke ta dem med på Kosovo Museum hvor dere kan se en rekke arkeologiske funn. I gågaten finner dere en kjempestor gul legokloss. Den er et symbol på de seks folkegruppene som bor i Kosovo.

Hvor bør jeg shoppe?

Billige flybilletter til Pristina gjør at du kan bruke litt ekstra på det rimelige basarområdet i byen. Her kan du kjøpe frukt og grønnsaker, eller se på piratkopier av kjente merker. Shoppingbudsjettet benyttes best på opplevelser, mat og drikke i Pristina.

Hvilke områder burde jeg besøke?

Når du flyr til Pristina burde du ta turen til Dardania-området og se det enorme portrettet av Bill Clinton. Se også Etnografisk museum i Gamlebyen. Besøk den italienske byparken til ære for den tidligere presidenten, og opplev folkelivet i Bazaar-området som ligger øst for Rruga Ilir Konusheci.

*Flypriser til Prishtina er basert på priser for økonomibilletter funnet av momondo brukere som har søkt innen de siste 72 timene. Disse prisene er kanskje ikke lenger tilgjengelig.
Fly Europa Kosovo Prishtina