Finn billige fly til Grozny

søn.. 19.1.
søn.. 26.1.
Når som helst
Sammenlign med momondo |

Når er det best å reise til Groznyj?

4 630 kr
3 860 kr
3 100 kr
2 332 kr
Pris
2,332 kr - 4,625 kr

Været og temperaturen i Groznyj er svært forskjellig i de ulike årstidene. Somrene er veldig varme og vintrene er iskalde. Den varmeste perioden er i juni-august, og dette er også det tidspunktet hvor mange har sommerferie og det er mer populært å reise til Tsjetsjenia. Det anbefales derfor å bestille god tid i forkant, særlig hvis du leter etter billige fly til Groznyj. Naturen i Tsjetsjenia er virkelig spektakulær, og hvis du vil dra på lange fotturer så er høsten det beste tidspunktet for deg. Det er ikke for mye snø i fjellene, og været er behagelig nok til at du orker å være aktiv. Det er ganske varmt og fint både om våren og høsten, samtidig som du har gode muligheter til å booke billige hotell og fly til Groznyj når du reiser litt før eller etter høysesongen. De billigste flybillettene til Groznyj tur-retur fås som regel på vinterstid, bortsett fra rundt jul og nyttår. Det er som regel minusgrader og det kan komme snø, så husk å pakke med deg gode støvler og varme klær.


Hvilke flyselskaper flyr til Groznyj?

Det er mulig å fly til Groznyj på 12-13 timer fra Oslo/Gardermoen, så sant mellomlandingen ikke tar så lang tid. Det er ikke mulig å booke flyreiser direkte fra Norge, men du finner enkelt frem til flyvninger med bare et eller to stopp på veien ved å søke på nett. Du kan bestille flybilletter til Groznyj med selskaper som Aeroflot, airBaltic, Pegasus Airlines og KLM.


Hvordan kommer man seg fra flyplassen til sentrum?

Nedenunder finner du alle flyplassene i Grozny, i tillegg til distansen mellom hver flyplass og sentrum
Groznyj
6 km fra sentrum

Du har flere valgmuligheter når du skal komme deg fra flyplassen og videre inn til sentrum av Grozny. Det er mulig å bruke offentlig transport, og du kan ta en buss som går fra flyplassen og videre til busstasjonen i Grozny. Det anbefales derfor å sjekke busstider, nøyaktige ruter og priser når du ankommer med flyet. Det er også mulig å forhåndsbestille taxi eller bruke en av taxiene som står utenfor flyplassen. Leiebil kan også være et godt alternativ. Det er mange nye og gode veier i Tsjetsjenia, og det er praktisk å ha egen bil både når du skal ferdes rundt i byen og landet forøvrig.


Hvordan kommer man seg rundt i Grozny?

Det går en trikk som kjører rundt i sentrum og er et godt alternativ når du vil bruke offentlig transport. Det er begrenset hvor langt du kommer deg med den, men du kan bruke buss og tog når du vil videre til forskjellige nabolag eller andre byer i området. Det går blant annet nattog til Moskva. Leiebil kan være en praktisk løsning, særlig om du vil videre på sightseeing i resten av Tsjetsjenia. Veiforbindelsene er gode, og du har full fleksibilitet og frihet til å planlegge reiseruten din. Du kan alternativt ta taxi. Se i så fall etter de grønne bilene som kjører rundt i byen.


Kan man reise til Grozny uten pass eller visum?

Du kan ikke fly til Grozny uten pass eller visum, og det er svært viktig at alle reisedokumentene er gyldige under oppholdet. Norske borgere oppfordres til å alltid ha passet på seg. I tillegg bør du ha en kopi av pass og visum på et annet sted enn der du legger passet. Du må søke om visum før avreise, og det anbefales å kontakte Russlands ambassade i Oslo for nøyaktig og oppdatert informasjon.


Tips og anbefalinger

Hva bør oppleves i Groznyj?

Akhmat Kadyrov Mosque, FC Akhmat Stadium og Chechnyas nasjonalmuseum er noen av severdighetene denne byen har å by på.

Bør jeg kjøpe reiseforsikring?

Det oppfordres til at du kjøper reiseforsikring før du reiser til Groznyj som dekker hjemtransport ved skader og sykdom, samt dekker tyveri og tap av eiendeler.

Hvor bør jeg dra på shopping?

Det finnes flere kjøpesentre i byen som er verdt et besøk, blant annet Grand Park.

*Flypriser til Grozny er basert på priser for økonomibilletter funnet av momondo brukere som har søkt innen de siste 72 timene. Disse prisene er kanskje ikke lenger tilgjengelig.