Kjærestetur til Syden: La romantikken blomstre i varmen

Hva er vel bedre enn en kjærestetur til Syden og varmere strøk – dele dager i solen, være som tenåringer i vannkanten og spise fra hverandres tropiske dessert etter middag? Her har du tolv forslag til de beste destinasjonene, uansett når du reiser.

Sommerferie for to i Europa

Klassisk kjærestetur til hjertet av Syden – Fuerteventura

playa, del, viejo, rey, strand, fuerteventura, kanarische, inseln, kanaren, atlantic, atlantischer, ozean, basalt, blau, canarias, fels, hiking, himmel, klippen, küste, landschaft,

 

Den spanske øya Fuerteventura har lenge stått i skyggen (!) av Kanariøyenes mer populære reisemål, som Gran Canaria og Lanzarote. Hvis du helst vil unngå at den romantiske stemningen på kveldens utvalgte tapasrestaurant blir ødelagt av ferieglade nordmenn på nabobordet, kan du heller booke en ferie til det som omtales som Europas Hawaii – en solsikker øy med strender og bølger som lokker vannsportsentusiaster så vel som strandløver og champagne-glade par med piknikplaner. Finn flere tips til ferien til Fuerteventura her.

Finn flybilletter til Fuerteventura Finn hotell på Fuerteventura

Santorini – hvor du finner de beste selfiemulighetene

 

Den usedvanlig vakre øygruppa Kykladene i Sør-Egeerhavet består av rundt 220 øyer – med Mykonos og Santorini som de mest sentrale. De kritthvite byggene som omkranser den gamle vulkanøya Santorini er et sant paradis for par fulle av kjærlighet, og hotellene er helt i verdensklasse når det kommer til romantisk luksus. Book et hotell med eviglangt infinity-basseng, så trenger du ikke en gang reise fra hotellet for å sikre de beste fotobaserte minnene – parselfiene blir nemlig neppe bedre enn dette!

Blir det Hellas? Finn et romantisk hotell!

Finn flybilletter til Santorini Finn hotell på Santorini

 

Byvandring, bading og Game of Thrones-sightseeing i Dubrovnik

 

Ta en pause fra bingewatching av Game of Thrones og sett snuten mot Dubrovnik, hvor store deler av serien er spilt inn. Kan du tenke deg en mer romantisk variant av å se den populære serien sammen enn å spasere rett inn i TV-bildet? Den vakre gamlebyen er ikke TV-materiale uten grunn – her kan dere spasere hånd i hånd i timevis ved og oppe på bymurene, og bare nyte utsikten over Adriaterhavet. La blikket hvile på de elegante seilbåtene der ute, eller bli med på seilas selv – dere kan også bli med på cruisebåter, rafting og annen vannsport, hvis dere er ute etter litt adrenalin ved siden av romantikken. Let blant flere strandskatter i Øst-Europa her.

Finn flybilletter til Dubrovnik Finn hotell i Dubrovnik

Portofino – italiensk sjarm og skjønnhet i fleng på kjærestetur

 

Populære Portofino er et billedskjønt tettsted langs kysten like sør for Genova, og er som tatt ut fra de vakreste postkort. Fargerike kalkhus ligger tett i tett i skråningene ved bukta, og lover et romantisk bakteppe for en kjærestetur i en vakker variant av Syden. Lei kajakker eller kanoer for den beste opplevelsen – og de beste bildene, eller vandre langs gatene og i de omkringliggende skogene. Kombiner gjerne oppholdet med en tur til Genova, som ligger en times kjøretur unna.

Finn flybilletter til Genova Finn hotell i Portofino

Strand og vannsport langs Algarvekysten

 

Portugals mest populære reisemål ligger helt i sør – nemlig Algarvekysten med sine uimotståelige strender og herlige aktivitetsmangfold. Uansett hvilken resortby du reiser til – for eksempel Praia da Rocha, Albufeira, Lagos eller Faro – kan du være sikker på at dagene blir lange og kveldene romantiske, da du kan spasere fra vakre strender til flotte restauranter på bare minutter. Legg for eksempel kjæresteturen til lagunene i Parque Natural da Ria Formosa i Faro eller Albufeiras strand Falesia, som ble kåret som Portugals beste strand i 2017 TripAdvisors Travelers’ Choice.

Finn flybilletter til Faro Finn hotell langs Algarvekysten

Kjærestetur til Syden? Den franske riviera, så klart!

 

Langs den franske riviera ligger romantiske muligheter i fleng – med Cannes, Saint Tropez og Antibes som åpenbare favoritter. Cannes’ eksklusive gater, som hvert år trekker internasjonale stjerner til den årlige filmfestivalen, kan være uimotståelig fristende – men ikke la det skjerme for de romantiske gatene, strendene og markedene i Nice, som i tillegg til å være nærmere flyplassen også er en av Europas eldste turistbyer. Kombiner strandliv med shopping, og ta gjerne en utflukt til olivenlundene og lavendelåkrene i Provence eller den frie natur i Alpene.

Finn flybilletter til Nice Finn hotell i Nice

Parferie på vinteren – utenfor kontinentet

Sol, strand og kultur på Zanzibar

 

Hvite, lange sandstrender, vakker natur og en herlig øykultur venter deg på Tanzanias populære øy, Zanzibar, hvor persiske bad, UNESCO-vernede Stone Town og vakre ruiner er blant attraksjonene som frister. Sammen kan dere altså utforske afrikansk historie og kultur i flotte omgivelser – blandet med en god dose kvalitetstid på stranden! Hvis det imidlertid bare er strendene dere lengter etter en kald vinterkveld, kan det være greit å vite at februar er varmeste måned med en gjennomsnittstemperatur på 28 grader, og at den gjennomsnittlige havtemperaturen i mars er på hele 30 grader.

Finn flybilletter til Zanzibar
Finn hotell på Zanzibar

Tulum – en autentisk smak av Mexico

 

Tulums mer populære naboer, Playa del Carmen og Cancún, har ikke den samme sjarmen som vakre Tulum – beliggende en liten times busstur sør for Playa del Carmen. Nyt glade timer på strender som er langt mindre besøkt enn byene lenger nord, dykk eller snorkle enten langs kysten eller ute ved øya Cozumel – og selvfølgelig: dra på eventyr sammen! Lei bil eller sykler og utforsk naturreservatet Sian Ka’an, ta en kajakktur i urørt natur i nærområdet eller sykle bort til byens cenoter med snorkelutstyr på ryggen. Finn flere tips til Mexico-ferien her.

Finn flybilletter til Tulum
Finn hotell i Tulum

Spis, elsk, lev på Bali – kjærestetur til sommerparadiset Seminyak

 

Like sør for byen Kuta, som lenge har regjert som et av Balis mest populære reisemål og feststrøk, ligger sommerparadiset Seminyak, som er et mer rolig område fylt med designperler, eksklusive spa og en mer avslappet strandatmosfære. Seminyak er et ypperlig utgangspunkt for en kjærestetur i Syden-strøk, og Balis vakre natur, interessante kultur og enestående hotell- og restaurantmangfold gjør det til et helt åpenbart alternativ når dere skal planlegge neste parferie.

Finn flybilletter til Bali
Finn hotell i Saminyak

Hete temperaturer i Havana

 

Havana er like visuelt vakkert som strendene er blendene – og bylivet byr på herlige salsaeventyr og smakssensasjoner på latinamerikanske restauranter. Til sammen utgjør dette grunnlaget for en eventyrlig kjæresteferie, hvor byvandring og strandhenging mikses daglig med kulturell og kulinarisk utforsking av en øy som sjelden eller aldri vil minne om hverdag og hjemmekost. Besøk palmestrakte strender på dagtid, og spaser gjennom den gamle bydelen via katedralen og kirkene frem til mørket senker seg – og kvelden byr på salsa, cuba libre og karibiske retter. Lar du deg friste? Les mer tips til Cuba-reisen.

Finn flybilletter til Havana
Finn hotell i Havana

Kjærestetur til Krabi – vakre strender og avslappet stemning i Thailand

 

Øst for populære Phuket og Phang Nga-bukten ligger provinsen Krabi, kjent for tropiske regnskoger, eksepsjonelt nydelig natur og en av Thailands mest avslappede atmosfærer. Du finner noen av Thailands beste strender her – som stranden Railay, og kan i tillegg tilbringe tid i helt unike forhold i en av de mange naturparkene som er spredt utover provinsen. I naturparken Thung Teao kan dere for eksempel titte på dyr og fugler og besøke Crystal Lagoon, et eventyrlig klart vann omkranset av tropisk regnskog. Eller hva med øyhopping i Thailand?

Finn flybilletter til Krabi
Finn hotell i Krabi

Bading og byliv på Bahamas

 

Nydelige Bahamas består av over 700 øyer, og på en av de største øyene, New Providence, finner du hovedstaden Nassau og noen av øygruppas beste strender og severdigheter. Her kan du veksle mellom shopping, kaféhopping og kulturelle attraksjoner i bykjernen og strandbesøk på øyas nordlige kyststrekning ved navn ”Paradise Island” – de helt perfekte forhold for en herlig kjærestetur i Syden-strøk. Og med navn som Love Beach og Paradise Beach kan du være sikker på at du finner et strandparadis for to!

Finn flybilletter til Nassau Finn hotell i Nassau
 

Vil du ha flere tips til en romantisk ferie? Se våre beste tips her, eller sjekk ut hvor du kan ta med din kjære på et hotellopphold med privat bassseng.

Relaterte