Kategorier av personopplysninger vi samler inn

Plattforminformasjon:

Når du besøker Plattformene, kan vi innhente informasjon fra deg. Noen av denne informasjonen kan være personopplysninger, og inkluderer informasjon om søkehistorikk, IP-adresse, skjermoppløsning, nettleser, operativsystem og innstillinger, innloggingstider og henvisningsadresse. Bruker du en mobil enhet, kan vi også innhente informasjon om enheten, dens innstillinger og geografiske posisjon..

Bestillingsinformasjon:

Hvis du bestiller et reiseprodukt via Plattformene, kan det være vi trenger ekstra informasjon fra deg, som navnet ditt, navn på de som skal reise (dersom det ikke er deg), alder, fødselsdato, kjønn, passnummer, redress-kontrollnummer, e-postadresse, telefonnummer, kredittkortinformasjon, faktura adresse, reiseplan eller bonusprograminformasjon. Du kan også velge å lagre personopplysninger i brukerkontoen din, slik at du har de til neste bestilling.

Kontoinformasjon:

Hvis du velger å registrere deg, vil vi innhente informasjon om e-postadresse, passord, hjemmeflyplass og reisepreferanser. Hvis du registrerer deg eller logger inn via en tredjepart (f.eks. Facebook), godtar du at vi bruker og lagrer personopplysninger tilknyttet denne kontoen.

My Trips-tjenester:

Dersom du bestiller gjennom momondo eller i vår mobil app vil vi automatisk opprette en My Trips-konto for deg, som vil gi deg tilgang til vår My Trips-tjeneste, der vi innhenter reiseinformasjon for å opprette og oppdatere dine reiseplaner. Dette kan inkludere personopplysninger som står i bestillingsbekreftelser du har gitt oss tilgang til.

Kundeservice:

Dersom du velger å kontakte vår kundeservice vil vi hente inn alle henvendelser, klager eller annen informasjon du har sendt til vårt service-team.

Kampanjeinformasjon:

Dersom du velger å delta i en konkurranse eller kampanje kan vi samle inn informasjon du oppgir i forbindelse med denne aktiviteten, dette kan være bilder, bildetekster eller annet innhold, i henhold til vilkårene som gjelder under konkurransen.

Når du gir oss personopplysninger, bekrefter du at disse opplysningene er sanne, nøyaktige, fullstendige og oppdaterte. Du bekrefter også at du har tillatelse til dele informasjonen med oss.

Hvordan vi samler inn personopplysninger

Personlig informasjon du gir til oss:

Noen av personopplysningene vi innhenter kommer direkte fra deg, for eksempel informasjonen du oppgir når du registrerer deg, bestiller en reise, kontakter kundeservice eller deltar i konkurranser eller kampanjer.

Hvis du registrerer deg for synkronisering av e-post med vår My Trips-tjeneste, gir du oss tillatelse til å få tilgang til e-poster i e-postadressen du har koblet til My Trips, slik at vi regelmessig kan gå gjennom disse e-postene for å identifisere de som inneholder bestillingsbekreftelser som vi kan importere til vår My Trips-tjeneste, analysere og legge til informasjon vi har samlet inn, inkludert kopi av e-posten til din My Trips-konto.

Personopplysninger vi samler inn indirekte:

Noe informasjon innhenter vi indirekte. Vi innhenter for eksempel informasjon over tid og på tvers av ulike nettsider når du besøker Plattformene. Vi bruker også sporingsverktøy, som informasjonskapsler og beacons. For å lære mer om disse verktøyene og hvordan du kontrollerer dem kan du klikke her.

Plattformtjenester kan ta i bruk enhetsinnstillinger som vil gi oss muligheten til å finne din fysiske posisjon. Denne teknologien kan inkludere kartlegging av IP-adresse, WiFi, GPS signaler, mobiltårn posisjonering eller andre teknologier. Vi bruker denne informasjonen for å forbedre og tilpasse din opplevelse, og til å gi deg tilbud og tjenester som kan være av interesse for deg. Vi kan for eksempel hjelpe deg med å finne det nærmeste hotellet, eller sende deg meldinger som kan være interessante for deg basert på din posisjon. momondo har ikke kontroll over din enhets innstillinger, men vi anbefaler å aktivere posisjonstjenesten på din enhet slik at du kan bruke tjenester og funksjonaliteter knyttet til din posisjon.

Personopplysninger vi mottar fra tredjeparter:

Vi innhenter også personopplysninger fra tredjeparter, for eksempel når du logger inn via eksterne plattformer, som Facebook. Vi integrerer også tredjeparts-programvare (f.eks. Google`s Invisible CAPTCHA) som samler informasjon om brukere av sikkerhetsgrunner. .

Hva vi bruker personopplysninger til

Dine personopplysninger kan bli brukt på følgende måter:

Forbedring av våre tjenester:

Vi bruker dine personlige opplyvninger for å forbedre våre Plattformer og tjenester, for å forstå våre brukere, og for å beskytte og hindre skade på våre Plattformer.

Bestillinger:

Vi og våre reisepartnere bruker dine personopplysninger for å behandle dine bestillinger, og for å lagre dine reiseplaner ved behov.

Markedsføring:

Vi bruker din informasjon til markedsføring. Disse aktivitetene kan inkludere:

 • For å sende deg e-poster fra en momondo-adresse om våre tjenester, eller våre partneres tjenester, dersom du har valgt å motta e-poster fra oss eller du har kommunisert med oss, og som tillatt i henhold til loven. Du kan enkelt avslutte abonnement på denne type kommunikasjon når som helst ved å trykke “Avslutt abonnement”-linken inkludert i nyhetsbrev
 • For å vise mer relevante annonser og anbefalinger, eller innhold som er relevant for deg. Disse annonsene kan bli vist til deg på våre Plattformer, og på tredjeparts-plattformer (inkludert sosiale medier), og inkluderer informasjon eller tilbud vi, eller våre partnere tror du kan være interessert i. Individualiserte annonser kan være basert på informasjon vi samler gjennom informasjonskapsler, eller andre sporingsteknologier. Les mer om hvordan du kan kontrollere sporingsverktøy her
 • Dersom du velger å delta i kampanjer (som blant annet konkurranser), vil relevant informasjon brukt til administrasjon av disse kampanjene

For å kommunisere med deg, inkludert:

 • For å sende deg bestillingsbekreftelser
 • For å sende deg varlser du har abonnert på, inkludert til din mobile enhet;
 • For å hente inn vurderinger
 • For å oppdatere deg om reiseplaner behandlet under vår My Trips-tjeneste
 • For å kommunisere med deg om du har kontaktet momondo kundeservice
 • For å sende deg administrative e-poster
 • For å sende deg informasjon om tjenester tilbudt av momondo eller våre partnere, som vi tror kan være av interesse for deg

Juridiske årsaker:

I enkelte tilfeller kan vi trenge din informasjon for å behandle og løse juridiske tvister, for etterforskninger og for overholdelse eller gjennomførelse av vilkårene som gjelder for tjenesten.

Gjennomføring av kontrakt:

Bruk av personopplysninger kan være nødvendig for å utføre tjenestene og gi deg produktene du ønsker fra oss. For eksempel ved bestilling på vår Plattform må vi innhente personopplysninger fra deg for å fullføre bestillingen

Legitim interesse:

Vi kan bruke dine personopplysninger for våre legitime interesser, som å vise relevante annonser eller anbefalinger, og for juridiske grunner

Godkjenning:

Vi kan være avhengig av din godkjennelse for å bruke data til noen former for direkte markedsføring. Du kan trekke din godkjennelse når som helst ved å kontakte oss, eller endre dine innstillinger i din konto som beskrevet under

Dine valg

Du kan endre dine kommunikasjonspreferanser under din konto. E-postreklame fra oss inneholder alltid en nettadresse du når som helst kan klikke på for å slutte å motta slike henvendelser. Du kan ikke reservere deg mot e-post som er regnet som en del av ditt momondo-medlemskap, med mindre du avbryter medlemskapet.

Hvordan vi deler dine personopplysninger

Bedriftspartnere og endring av eierskap:

Vi kan dele dine personopplysninger med bedriftspartnere og dersom momondo (eller deler av selskapet) blir solgt eller kontrollen over selskapet endres vil eiere ha tilgang til dine personopplysninger for bruk i henhold til disse vilkårene.

Tjenesteleverandører:

Vi kan dele dine personopplysninger med leverandører som utfører tjenester på våre vegne, og som skriftlig har godkjent å ikke dele din informasjon videre.

Betalingsleverandører og reiseleverandører:

Hvis du bestiller via Plattformene, kan vi dele personopplysningene dine med leverandøren av betalingstjenesten eller reiseselskapet du har bestilt gjennom. Sistnevnte kan inkludere reisebyråer på nett, hoteller, flyselskaper, leiebilfirmaer eller reiseforsikringsselskaper. Slike tredjeparter vil behandle dine personopplysninger i henhold til egne retningslinjer for personvern. Dersom du kontakter vår kundeservice kan de ha behov for å dele informasjon om din henvendelse med relevante reiseleverandør for å kunne hjelpe deg.

Bedriftspartnere:

Vi kan dele dine personopplysninger med forskjellige forretningspartnere. Noen av disse partnerne kan bruke dine personopplysninger for annonsering basert på nettadferd, eller å tilby deg tjenester eller produkter som vi tror du kan være interessert i. Vi kan også dele din informasjon som beskrevet for deg når vi samler det inn. For eksempel ved deltagelse i konkurranser eller kampanjer kan vi dele informasjon med kampanjepartnere. Vi kan også dele anonymt sammensatt brukerinformasjon med partnere.

Reiser delt av deg:

Hvis du bruker eller har reiseplaner som en del av vår My Trips-tjeneste, kan du velge å gi hvem som helst tilgang til dine reiseplaner. Ettersom slike reiseplaner kan inneholde nok informasjon til å avbestille eller endre bestillinger, sjekke inn o.l., bør du kun dele reiseplanene med folk du stoler på. Du kan lese mer om dette på vår omfattende “My Trips Spørsmål og Svar” side. Hvis du velger å publisere reiseplanen din på sosiale medier (f.eks. Facebook) eller andre nettsider som er synlige for offentligheten, kan denne informasjonen innhentes og brukes av andre.

Offentlig delt informasjon:

Hvis du skriver en brukervurdering av reisen din, gir du oss tillatelse til å publisere den på Plattformene under navnet du oppga. Du gir oss også tillatelse til å bruke den til statistikk, i form av snittvurderinger.

Myndigheter:

Vi kan offentliggjøre personopplysninger hvis vi blir tvunget til dette ved lov, for eksempel av rettsvesenet eller andre myndigheter. Dette kan være i forbindelse med rettsbegjæringer, vitneinnkallelser eller andre bestemmelser som oppstår under rettssaker eller etterforskning av administrative eller kriminelle forhold. Vi kan også offentliggjøre personopplysninger hvis dette er nødvendig for å forhindre, avsløre eller forfølge kriminelle handlinger, for å hindre skade, som svar på juridiske tiltak, eller for å tvinge gjennom våre rettigheter og krav.

Vi kan også dele anonym brukerstatistikk med andre.

Hvordan vi lagrer og beskytter personopplysninger

Våre servere og datasentre holder til i USA og Sveits, og våre tjenesteleverandører holder til i en rekke land. Ved å gi oss personopplysninger, godtar du at informasjonen kan overføres til og lagres i disse landene. Disse landene kan ha andre og/eller mindre strenge krav til datasikkerhet og personvern enn ditt eget land. Myndighetene eller rettsvesenet i disse landene kan be om å få tilgang til dine personopplysninger i henhold til det aktuelle landets lover. Vi er alltid underlagt lovene i det aktuelle landet, men setter inn nødvendige tiltak for å beskytte dine personopplysninger. For eksempel forplikter vi mottakerland til å ivareta grunnleggende personvernhensyn gjennom kontrakter basert på EUs standardkontrakter for overføring av personopplysninger til tredjeland.

momondo har et sikkerhetsprogram som skal beskytte personopplysninger lagret i vår database mot uautorisert tilgang og misbruk. Våre systemer er utstyrt med datakryptering eller scrambling-teknologi og brannmurer av industriell standard. Vi bruker også Secure Socket Layer, en kryptografisk protokoll som beskytter informasjon du sender over internett. Det er kun personer fra momondo og våre reiseleverandører som har tilgang til dine personopplysninger, og kun når slik tilgang er nødvendig til bruksområdene som er nevnt i disse retningslinjene.

Oppbevaringsperioder

Vi vil oppbevare dine personopplysninger så lenge din konto er aktiv, og i en periode i ettertid slik at du kan re-aktivere kontoen uten at informasjon er tapt.

Vi vil også oppbevare dine personopplysninger som nødvendig for å overholde juridiske forpliktelser, løse tvister og overholde våre kontrakter.

Informasjonskapsler og sporingsverktøy

momondo bruker informasjonskapsler og sporingsverktøy. For å lære mer, inkludert informasjon om hvordan vi forholder oss til “Do not track”-signaler, klikk her.

Andre nettsteder

Hvis du klikker deg til nettstedet til en tredjepart eller til et annet eksternt nettsted, gjelder ikke lenger momondos retningslinjer for personvern.

Barn

momondo samler ikke bevisst inn personopplysninger fra mindreårige. Hvis vi blir oppmerksomme på at en mindreårig forsøker å oppgi personopplysninger, vil vi straks fjerne denne informasjonen fra databasene våre. Hvis du er foresatt eller verge til en mindreårig som har kommet til skade for å gi oss personopplysninger, ønsker vi at du tar kontakt med oss, slik at vi kan slette informasjonen.

Endringer av retningslinjene for personvern

Vi kan når som helst og uten advarsel endre våre retningslinjer for personvern. Vi vil alltid gi deg beskjed før vi iverksetter endringer som gjelder hvordan vi bruker dine personopplysninger. Vi kan gi deg beskjed via e-post, eller ved å legge ut informasjon på nettsiden. Ved å bruke tjenestene og Plattformene våre etter at vi har publisert informasjon om slike endringer, godtar du automatisk endringene.

Dine rettigheter i forhold til personopplysninger

Før du kontakter momondo med spørsmål om personopplysninger, merk at du kan administrere dine kontoinnstillinger under “Min konto”-siden på momondo. Du kan også slette din konto ved å klikke her når som helst. Dine rettigheter:

 • » Tilgang: Du har til enhver tid rett til å få informasjon om dine personopplysninger som vi lagrer, i henhold til gjeldende lover og uten noen kostnader. I noen tilfeller ber vi deg om å betale et rimelig gebyr før vi oppgir informasjon dersom vi har mulighet til det i henhold til gjeldende lov
 • » Endringer: Du kan be om at vi retter personopplysninger som er ufullstendige eller ukorrekte
 • » Sletting: Du kan be oss om å slette din konto
 • » Innvendinger: Du kan når som helst nekte at dine personopplysninger blir brukt til direkte markedsføring
 • » Restriksjoner for behandling: Du kan be oss stoppe behandling av dine personopplysninger for eksempel dersom du har innvendinger mot behandling og den legitime grunnen fortsatt er under vurdering.
 • » Dataportabilitet: Om gjeldende kan du be om at vi sender deg dine reiser i et vanlig brukt og maskinlesbart format, noe som vurderes av momondo
 • » Rett til å tilbakekalle samtykke: Du har rett til å tilbakekalle ditt samtykke når som helst, uten at det påvirker lovligheten av vår behandling basert på samtykke før det ble tilbaketrukket

Vi kan også kreve legitimasjon før vi fremlegger slik informasjon. I enkelte tilfeller kan det være at vi ikke kan gi deg tilgang til visse personopplysninger, for eksempel hvis dine personopplysninger er tilknyttet andres personopplysninger, eller av juridiske årsaker. I slike tilfeller vil vi gi deg en forklaring på hvorfor du ikke får tilgang til denne informasjonen. Vi kan også avvise din forespørsel om sletting eller endring av personopplysninger på grunn av lovbestemmelser, spesielt de som påvirker momondo`s regnskapsføring, behandling av krav, og obligatorisk lagring av data som kan forby sletting eller anonymisering.

Hvordan du kontakter oss eller hvordan du kan sende inn en klage

Momondo A/S kontrollerer behandlingen av personopplysninger på Plattformene. For å utøve dine rettigheter, eller om du har spørsmål om våre rutiner rundt personvern, eller om du trenger assistanse eller hjelp med å forstå personvern alternativer, vennligst kontakt vår personvern-ansvarlig på privacy@momondo.com, eller skriv til :

Momondo A/S

Attention: Data Protection Officer

Løvstræde 1
DK-1152 Copenhagen K | Denmark

Dersom du mener at våre behandling av personopplysninger er inkonsekvent med gjeldende lovverk, kan du sende inn en klage til Danish Data Protection Authority, eller ditt lokale tilsynsorgan for personvernsaker.

 

Informasjonskapsler og andre sporingsverktøy

momondo bruker sporingsverktøy som blant annet informasjonskapsler

Vi (eller våre leverandører) bruker flere vanlige sporingsverktøy. Vi bruker disse verktøyene for å samle demografisk informasjon og informasjon om bruk over tid and gjennom forskjellige nettsider når du bruker våre Plattformer. Vi har også tredjeparter (f.eks. annonsører) som samler personopplysninger på denne måten. Verktøy vi bruker kan inkludere informasjonskapsler i nettleseren. Din nettleser vil lagre disse informasjonskapslene på din pc i en liten fil.

Vi og våre annonsepartnere kan også bruke såkalte “beacons” (1-pikslede GIF-bilder). Beacons plasseres i koden til en nettside eller et nyhetsbrev. Når du besøker nettsidene til våre partnere innenfor vår mobil app, kan vi spore din aktivitet på denne siden.

Ved å bruke Plattformene godtar du klart og tydelig at vi benytter oss av informasjonskapsler og andre sporingsverktøy som er nevnt i disse retningslinjene.

momondo bruker sporing av følgende grunner

 • for å spore nye besøkende på Plattformene.
 • for å hjelpe oss å kjenne igjen din nettleser som tidligere besøkende. Dette inkluderer at vi lagrer og husker dine preferanser som har blitt valgt mens din nettleser besøkte Plattformene. Dette kan f.eks. være språk-innstillinger.
 • for å lagre ditt brukernavn og passord dersom du er registrert hos oss.
 • for å bruke sporing over forskjellige enheter for å kunne optimalisere våre markedsføringsaktiviteter. momondo kan kombinere informasjon samlet fra en bestemt nettleser eller mobil enhet med en annen pc eller enhet koblet til pc eller enhet som informasjonen ble samlet fra. Ved å endre dine innstillinger for informasjonskapsler på din enhet kan du også endre sporingsinnstillinger for markedsføringsformål.
 • samarbeide med nettannonseselskaper for å drive målrettet markedsføring på Plattformene og eventuelle tredjepartsplattformer du måtte besøke. Målrettet annonsering kan være basert på informasjonen du selv oppgir, eller på dine aktivteter og din adferd på våre eller tredjepartsplattformer. Vi kan også innhente informasjon om din søkehistorikk fra våre samarbeidspartnere. For å lære mer om adferdsbasert markedsføring anbefaler vi at du besøker www.aboutads.info/choice, www.youronlinechoices.eu eller http://www.aboutads.info/appchoices.
 • for å spore når du bestiller på en samarbeidspartners nettsider.
 • hjelpe oss med å forbedre tjenester og kapasitetsplanlegging. Vi eller våre eksterne tjenesteleverandører kan benytte oss av analytiske informasjonskapsler. Disse lar oss innhente aggregert eller segmentert informasjon om hva slags brukere som besøker våre Plattformer, og hvilke sider og annonser de ser på. For å bedre å kunne forstå hvordan du bruker våre Plattformer kan vi eller våre eksterne tjenesteleverandører samle inn informasjon om slik bruk, inkludert sider du har besøkt, lenker du har klikket på, og bevegelser med musepekeren. Vi bruker ikke informasjonen til å personlig identifisere deg.

Hvordan kan du kontrollere sporingsverktøy og reservere deg mot adferdsbasert markedsføring

Det kan være at nettleseren din lar deg kontrollere informasjonskapsler. Hvordan dette gjøres varierer fra nettleser til nettleser. Ta en titt i “Hjelp”-seksjonen til nettleseren din for mer informasjon. Ditt valg om reservasjon er lagret i informasjonskapsler kun i den spesifikke nettleseren, så du må sette dine valg i hver enkelt nettleser, pc, eller enhet du bruker. Dersom din nettleser blokkerer informasjonskapsler kan det være at din reservasjon ikke fungerer. Sletting av informasjonskapsler i nettleseren kan fjerne dine valg, så du bør besøke denne nettsiden jevnlig for å se gjennom dine preferanser. Dersom du blokkerer eller sletter informasjonskapsler eller reserverer deg mot adferdsbasert annonsering vil ikke all sporing beskrevet i disse vilkårene stoppe.

Vennligst merk at å reservere deg mot informasjonskapsler fra tredjeparter ikke betyr at du ikke lenger vil se nettannonsering eller markedsføring. Det betyr at tredjeparten der du har reservert deg ikke lenger vil levere annonser skreddersydd til dine nettpreferanser og nettadferd. For å reservere deg mot at momondo sporer din nettadferd for annonseringsformål klikk her; dette betyr at momondo ikke lenger vil bruke informasjon hentet fra din nettadferd samlet av momondo, eller tredjeparter som jobber på vegne av momondo, med å gi deg interessebaserte annonser fra momondo.

Vi kan også bruke Google Analytics’ demografiske rapporter og interesserapporter for å innhente informasjon om brukernes alder, kjønn og interesser. Vi kan bruke informasjonen som blir samlet om deg gjennom Google Analytics for Google-tjenester, som markedsføring med Google Analytics og Google Diplay Network Impression Reporting. Du kan finne mer informasjon om Google Analytics og hvordan du kan reservere deg ved å trykke her. Valgene du tar er gjeldende kun for den aktuelle nettleseren og enheten du bruker. Noen deler av siden vår bruker informasjonskapsler for å fungere. Det kan være du ikke lenger kan bruke disse funksjonene dersom du setter opp din enhet til å blokkere informasjonskapsler. Dersom du blokkerer eller sletter informasjonskapsler, eller reserverer deg mot adferdsbasert annonsering vil ikke all sporing beskrevet i disse vilkårene stoppe.

Hvordan momondo forholder seg til “Do Not Track”-signaler

Enkelte nettlesere har en “Do Not Track”-funksjon, som lar deg hindre en nettside i å spore dine nettaktiviteter. Denne funksjonen er ennå ikke enhetlig, så vi er foreløpig ikke i stand til å svare på disse signalene.

Dersom du har spørsmål om vår bruk av sporingsverktøy, kan du sende oss en tilbakemelding