17 fantastiske badeland i Norge

Ta med barna på en aktivitetsfylt dag eller helg på en av Norges flotte badeland! Velg blant utvalget på vår liste over landets beste badeland – fra nord til sør.

Utebasseng på Hovden Badeland i Norge

Hovden Badeland er bare ett av de mange flotte badelandene Norge har å by på. Foto: Hovden Badeland AS

Kategori Norgesferie Tips & triks Vinterferie

Dato 18/01/2017

Ta med storfamilien på en eventyrlig badeferie i en annen del av vårt langstrakte Norge. Utforsk grottelandskapet i Harstad eller nyt fjellutsikten fra Lustrabadet – eller utfordre barna i megaskliene på Tropicana i Gol. Mulighetene er mange – valget er ditt.

Vi har satt hele Norge under lupen for å finne de mest unike eller mest innholdsrike badelandene, og resultatet er sytten badeland som kan sikre minnerike opplevelser om det så er i nabokommunen eller på andre kanten av landet. Fra nord til sør – her er en liste over fantastiske badeland i fantastiske Norge.

Badeland i nydelige Nord-Norge

Grottebadet, Harstad

Grottebadet er et unikt badeland i Nord-Norge
Forbered deg på unike omgivelser i det flotte Grottebadet i Harstad, som er bygd inn i fjellet. Foto: Grottebadet AS

Det unike badelandet Grottebadet i Harstad er sprengt inn i fjellet, og byr på en rekke spennende fasiliteter blant de unike grottene og fossefallene. Her kan du sette deg under stjernetaket i boblegrotta eller kjempe mot kreftene i motstrømskanalen eller bølgebassenget – eller hoppe fra stupebrettet hvis du tør. Det sentralt beliggende badelandet har dessuten flere alderstilpassede basseng og matservering.

Finn overnattingstilbud i Harstad

Nordlandsbadet, Bodø

Nordlandsbadet tilbyr mye moro for barna
Nordlandsbadet byr på flotte opplevelser for alle aldersgrupper. Foto: Nordlandsbadet / Bodø Spektrum.

Nordlandsbadet har et av Norges mest moderne badeanlegg, og inviterer hele året til flotte og aktive dager i det turkisblå vannet. Badelandet arrangerer aktiviteter som vannaerobic og badeparty, og har et bredt utvalg av basseng og alderstilpassede fasiliteter. Her kan du altså ta svømmeopplæring med de små mens tenåringene sjekker ut strømkanalen. Med den sentrale beliggenheten i samme bygning som Bodø Spektrum kan du dessuten kombinere badelandsbesøket med litt byvandring i koselige Bodø.

Finn et hotell i Bodø

Nordlysbadet, Alta

Hvis det faller deg mer naturlig å ta turen forbi Nordland og Troms, kan du dra til Alta og det som må være Norges nordligste badeland, Nordlysbadet. På det nesten 900 kvadratmeter store bassengområdet kan du prøve rutsjebane, klatrevegg og strømkanal samt ta det med ro i boblebadet eller velværeavdelingen. Og like nedi gata ligger den nydelige kirka Nordlyskatedralen, hvis du etter noen timer i bassenget føler for litt kulturelt påfyll.

Overnatt i Alta

 

Badeferie med barna i Midt-Norge

Oasen, Namsos

Blant badelandene i Trøndelagsfylkene og på Nordmøre er Namsosbadet Oasen det nordligste – så vel som Nord-Europas største anlegg i fjell. De unike omgivelsene gjør det ekstra gøy å hoppe fra tremeteren eller titte på fjelltaket fra boblebadet – og barna kan dra nytte av flere vannleker og en gøy sklie. Hvis du besøker Namsos for første gang, kan du også benytte anledningen til å bli bedre kjent med Åge og gjengen på opplevelsessenteret Rock City.

Finn overnattingssted i Namsos

Pirbadet, Trondheim

Pirbadet er et godt alternativ i Midt-Norge
Flotte fasiliteter og fjordutsikt møter deg på Trondheimsskatten Pirbadet. Foto: Stiftelsen Trondheim Pirbad.

Trønderhovedstaden Trondheim er et paradis for familieferier, med en rekke spennende severdigheter som favner om alle aldersgrupper. Blant de aller beste er utvilsomt badelandet Pirbadet – Norges største innendørsbasseng, som ligger ute på Brattøra ved Trondheimsfjorden. Badelandets beliggenhet gir deg en enestående fjordutsikt som de voksne kan sette pris på mens barna tester svømmeferdighetene eller prøver strømkanalen. Her er stupetårn og sklier og en rekke forskjellige basseng fordelt på badelandets 10 000 kvadratmeter store badeareal, og det skal vanskelig gjøres å få et kjedelig øyeblikk.

Finn hotell i Trondheim

Atlanterhavsbadet, Kristiansund

Atlanterhavsbadet er et av de mange badelandene i Norge
Det legges opp til både avslapning og aktivitet – boblebad og bølgebasseng – på Atlanterhavsbadet. Foto: Per Kvalvik.

Familieavdelingen i Atlanterhavsbadet i Kristiansund byr på mange morsomme stunder og en rekke unike aktiviteter – som vanntrampoline, funballz og andre leker. Mørefavoritten har utnyttet plassen godt, noe du blant annet ser i det opphøyde boblebadet hvor du har oversikt over lekebassenget. Hvis du skulle ha lyst til å teste grensene, ligger det definitivt i kortene å prøve den 77 meter lange sklia – men badelandet er for øvrig full av morsomme vannleker og fasiliteter, som klatrevegg og bølgebasseng.

Finn hotell i Kristiansund

 

Sklier og basseng på Vestlandet

Håp i Havet, Harøy

Badet Håp i Havet tilhørende Finnøy Havstuer på vakre Harøy utenfor Molde er kanskje det minste badeanlegget på momondos liste – men også blant de desidert mest unike. Hvis du er ute etter et hotell med badeland, er dette alternativet – med panoramautsikt over havgapet – noe du definitivt bør vurdere. Du finner alle de viktige fasilitetene, som svømmebasseng og barnebasseng, sklie og sauna – og kan kombinere dette med en unik øyferie utenfor Mørekysten.

Overnatt på Finnøy Havstuer

Vannkanten, Bergen

Prøv de mange skliene på Vestlandets største badeland
Tør du å prøve Norges lengste vannsklie på Vannkanten i Bergen? Foto: Vannkanten Badeland AS.

Forbrukerrådets favoritt, badelandet Vannkanten, ligger i kjøpesenteret Vestkantens lokaler i Loddefjord i Bergen – Norges største kjøpesenter som kombinerer shopping og opplevelser. Selve badelandet har elleville vannsklier og fasiliteter – blant annet Norges lengste vannsklie og en spennende klatrevegg. På grunn av badelandets beliggenhet kan du også ta turen innom ishallen eller curlingbanen i samme bygg, eller kombinere badebesøket med en liten handlerunde i de nesten 100 butikkene i Vestkanten kjøpesenter.

Finn et hotell i Bergen

Lustrabadet, Gaupne

Hopp i det i Lustrabadet
Innerst i Sognefjorden ligger det eventyrlige Lustrabadet med både utsikt og unike opplevelser. Foto: Lustrabadet.

I det pent utsmykkede Lustrabadet i Gaupne i Luster kommune kan du hvile musklene til utsikten over Lustrafjordens omkringliggende fjell. Badelandet ligger helt innerst i Sognefjorden, bare en halvtimes kjøretur fra Sogndal, og byr på alle tradisjonelle fasiliteter – som klatrevegg, sklie og stupetårn – så vel som et nydelig terapibad med skiftende fargelys. Benytt deg av muligheten til å utforske Sogn mens du er her, enten med ski på beina, i historiske bygninger eller med blikket på fjorden. Urnes stavkirke ligger for eksempel på andre siden av fjorden.

Finn overnatting i Luster  

 

Østlandets beste badeland

Det er mye man kan fylle dagene med i Oslojungelens glade gater, men å skli ned vannsklier på vinterstid er foreløpig ikke blant aktivitetene hovedstaden kan by på. Tar du bilen fatt eller bestiller togbilletter ut av Oslo, har du imidlertid et mangfold av morsomme badeland å velge mellom.

Drammensbadet, Drammen

Gode svømmemuligheter i Drammensbadet
Sentralt i Drammen finner du Drammensbadet – et av Norges største innendørsbasseng. Foto: Drammensbadet KF.

Det nærmeste alternativet er Drammensbadet, som ligger bare minutter fra Drammen togstasjon. Som et av Norges største badeland har det totalt fem innendørsbasseng og en rekke flotte fasiliteter, som strømkanal og klatrevegg. Du kan dessuten få frem konkurransemennesket i deg når du tar med hele familien til den 63 meter lange sklia, hvor tidtakeren holder øye med hvem som leder. Med kort vei til både bowling, teater og shopping kan du i tillegg gjøre Drammensbesøket til et lengre opphold.

Finn et hotell i Drammen

Østfoldbadet, Askim

Østfoldbadet har noe for alle – og enkelte fasiliteter passer rett og slett alle, uavhengig av alder. Det store bølgebassenget med opptil 80 cm bølger har grotte bak vannfallet og klatrevegg, og er av typen som kan slå an for alle. Du kan også delta på yoga i badelandets tilhørende friskhetssenter eller slappe av i terapibassengene eller boblebadene.

Finn overnatting i Askim

Ankerskogen, Hamar

Ankerskogen Badeland
Blir det sklier og stuping eller avslapning i utendørsstampene når du tar turen til Ankerskogen? Foto: Ankerskogen.

På andre siden av Mjøsa, i Hamar i Hedmark, finner du nydelige Ankerskogen, som i tillegg til det velfasiliterte badelandet inviterer til avslappende forhold i velværeavdelingen og badestampene ute blant skogens beroligende sus. Det kommunalt driftede anlegget er et av Norges største folkehelseanlegg, og byr på tradisjonelle fasiliteter som sklier og stupeanlegg så vel som pilates og zumba i vannet. Du finner dessuten en tennishall like ved badeanlegget.

Finn overnatting på Hamar

Tropicana, Gol

I Gol i Buskerud ligger badeeventyret Tropicana, som tilhører Pers hotell, et spennende opplevelseshotell som egner seg godt for deg som er ute etter aktive dager. Hvis du leter etter et hotell med badeland, har du alt du trenger her. Foruten det flotte badelandet Tropicana, hvor bølgebasseng og megasklier er en selvfølge, har du i tillegg tilgang til bowling og spa samt nærhet til langrennsløyper og skibakker.

Overnatt på Pers Hotell på Gol

Totenbadet, Raufoss

Totenbadet i Raufoss utenfor Gjøvik er et ypperlig alternativ for østlendinger med sansen for unike badeeventyr. Hos denne Opplandsfavoritten kan du nemlig skli ned elvestrykene langs en kunstig elv på 28 meter og teste bølgene i et av Norges største bølgebasseng. Badelandet ligger vegg i vegg med en sjarmerende gjestegård, så det er perfekt for deg med barn som vil dyppe føttene i vann før frokosten er skikkelig fordøyd.

Overnatt på Badeland Gjestegaard like ved Totenbadet

Moro for alle på Sørlandet

Sørlandet er en soleklar sommerfavoritt med sitt strålende solnærvær,  stille svabergliv og karakteristiske kystbebyggelse – men får ufortjent lite oppmerksomhet i vinterhalvåret. Det er imidlertid mange gode grunner til å trosse det tynne islaget på bakken i Agderfylkene og ta turen ut. Her er tre!

Sørlandsbadet, Lyngdal

 

Et av de beste badelandene i Sør-Norge
Nesten helt sør i landet – i Lyngdal i Aust-Agder – ligger det fjordnære og flotte Sørlandsbadet. Foto: Sørlandsbadet

Norges sørligste badeland, Sørlandsbadet, ligger i Lyngdal, landets tredje sørligste kommune. På sine 4000 kvadratmeter i vannkanten ved Rosfjorden byr badelandet på enestående fasiliteter som en unik utendørssklie og et nydelig infinity-basseng med utsikt over fjorden og det nydelige Sørlandslandskapet. Her blandes sjøvann med ferskvann og naturlig klor for å sikre den beste vannopplevelsen for alle.

Finn overnatting nær Sørlandsbadet

Aquarama, Kristiansand

I Kristiansand-badet Aquarama kan du velge mellom en treningsrunde i det store idrettsbassenget, fullstendig avslapning i det beroligende terapibassenget eller familiefokus i familieavdelingen. Med blant annet barnebasseng, klatrebasseng og sklie med landingsbasseng ligger alt til rette for barnas dag på badelandet i Kristiansand, som også har en velværeavdeling og treningssenter samt restaurant i bygget.

Finn et hotell i Kristiansand

Hovden Badeland, Setesdal

Fine fasiliteter på Hovden Badeland
Ta turen til høyfjellsfavoritten Hovden Badeland i Setesdal! Foto: Hovden Badeland AS

I den nordligste kommunen i Aust-Agder, Bykle – på høyfjellet i Setesdal, ligger Hovden Badeland i naturskjønne omgivelser. Med 30 grader i alle bassengene – inne som ute – er dette et ypperlig alternativ for deg som vil få roser i kinnene mens kroppen varmes under vannoverflaten. Alt ligger til rette for masse moro uansett alder, da badeanlegget inneholder blant annet en spennende hindringselv og en 70 meter lang vannsklie samt vannleker og en flott velværeavdeling. Du har dessuten kort vei til Hovden Alpinsenter og flotte skiløyper.

Overnatt på Hovden Resort

For en weekendtur med barna utenfor landets grenser, se våre tips til en storbyferie med barn! Og for inspirasjon til et weekendopphold kun for de voksne, se våre anbefalinger til de beste spa-hotellene i Norge og Sverige.

Opprinnelig publisert

18/01/2017