Fly til Hong Kong Hongkong

Templer, markeder og skinnende skyskrapere
Flybilletter til Hong Kong fra
 • 2 900 NOK Per person
 • Fly fra Oslo starter på 2 900 NOK
 • Fly fra Bergen starter på 3 500 NOK
 • Fly fra Göteborg starter på 3 100 NOK
 • Fly fra Stavanger starter på 3 500 NOK

Om Hong Kong

.

Hong Kong er en usannsynlig blanding av det røffe, gamle Kina og blanke vestlige høyhus. Det første du som besøkende får se er skogen av skyskrapere, samlet på Hongkongøya, byens sentrum. Om du vil se ned på disse himmelhøye strukturene kan du bestige Victoria Peak og nyte den svimlende utsikten. I sentrum ser du vestlig påvirkning overalt; forretningsmenn haster hit og dit langs gater oppkalt etter britiske aristokrater. Tradisjonene lever likevel i beste velgående, noe de mangfoldige dim sum-sjappene og markedene vitner om. Fergeselskapet Star Ferrys gamle passasjerferger krysser Victoriahavnen over til fastlandsdistriktene med sine moderne attraksjoner, som kultursenteret og rommuseet. Er du ute etter mindre glamour og mer lokalkoloritt, er Chungking Mansions stedet for deg med sitt labyrintiske nett av butikker og herberger. Overalt finner du templer som oser av røkelse. Du har i sannhet kommet til Kina.

Rundt ¾ av Hong Kong er landlige områder; parker, åser, skogholt og kystlinje.

The Peak Tram, som begynte å frakte folk i 1888, er Asias eldste, og en av verdens eldste og bratteste kabelbaner.

Hvordan er været i Hong Kong i november?

 • Temperatur 19-26 °C
 • Tørre dager 21-
 • Gjennomsnittlig nedbør 24 mm
 • Dager med snø 0

Demografi

 • Innbyggere 7,1M
 • Lokal tid :
 • Valuta Hong Kong Dollars

Flotte hoteller i Hong Kong

Flotte steder i Hong Kong

Folk som liker Hong Kong liker også å fly til...

Flyvninger til Kwun Tong, Hongkong
 • Gjennomsnittstemperatur22°C
Flyvninger til Shenzhen, Kina
 • Gjennomsnittstemperatur22°C
Flyvninger til Taipei, Taiwan
 • Gjennomsnittstemperatur22°C

Om Hong Kong

I skyggen av byens høyreiste skyskrapere, trer Hong Kongs mest spennende nabolag frem.

Førsteinntrykket av Hong Kong er overveldende. Blant skyskrapere og folkemasser er det lett å føle seg malplassert. Og det er før du har prøvd å komme inn på klubbene som krever medlemskort eller få et bord på en av de fasjonable restaurantene med astronomiske høye priser.

Men hvis du er villig til å se forbi dette og utforske litt mer, vil du få se en helt annen side av Hong Kong: en by bestående av uttalige unike nabolag, hvert og ett med sin egen avslappende sjarm.

Ta turen til Kowloon, den knøttlille halvøya som knytter Hong Kong til Fastlandskina. Mongkoks pulserende utendørsmarked har lenge fristet besøkende med kopier av kjente designermerker, samt tradisjonell spådomskunst. I dag trekker de fancy hotellbarene i Tsim Sha Tsui området mange gjester. Hvis Ritz Carltons Ozone lounge er utenfor din prisklasse, prøv den lokale favoritten: the Cocky Bar. Lokalisert i 18. Etasje, er baren kanskje 100 etasjer lavere enn Ozone, men utsikten er fortsatt like berusende som cocktailene de serverer.

Hvis du foretrekker å oppleve Hong Kong litt nærmere bakken, er sjarmerende Soho verdt et nærmere besøk selv om mange gallerier og fasjonable boutiquer har forflyttet seg til Sheung Wang. I dette fremadstormende nabolaget dobles antallet personlige barber stores når jazz plassene holder ”block parties” ut i de sene nattetimer. Blant undergrunnsklubbene og barene finner du statig trasjonelle antikkhandlere og selgere av tørrfisk, som gir dette området en helt spesiell atmosfære – og aroma.

Ser du etter litt enkel morro? Besøk neon-opplyste Wanchai, hvor hostess barer og billig elektronikk konkurrerer om din oppmerksomhet. For mindre vulgær underholdning, spill på hest på Happy Valley travbane eller følg båtfolkene fra den flytende resauranten i Aberdeen havna.

Til tross for travelheten, er Hong Kong en utrolig trygg og vennlig by. Skaff deg et par gode sko og et ordentlig kart, så er du klar til å utforske byen. Du vet aldri hvor lyden av Cantopop eller lukten av oksebryst vil ta deg.

Beklager, denne informasjonen er foreløpig kun tilgjengelig på engelsk

Feedback