DiscoverTips Tricks

De 20 reiseappene du bare må ha i 2019

Noe av det aller beste med en ferie er forventningene på forhånd. Billetter og hoteller er bestilt, guideboken er kjøpt og lest fra perm til perm før du reiser, og smarttelefonen er klar til å fylles av nye reiseapper.

Vi har tatt en grundig kikk på overfloden av reiseapper der ute. Her gir vi deg de 20 beste du bør skaffe deg i 2017. Uansett hvor og når du skal reise, og om du bruker iOS eller Android, er det bare å installere disse – du kommer ikke til å angre.

1. Kindle

Uansett hvor mye du sverger til papirbøker, er det ikke til å komme fra at en Kindle (e-bokleser) på reisen er mye enklere enn å bære med seg ti bøker i sekken. Du får riktignok ikke byttet dem inn hos den lokale bokhandler, men denne løsningen er likevel mye mer praktisk. Tilgjengelig for iPhone og Android.

2. SAS Survival Guide

Hun laget hengekøyen av fiskeinnvoller. Nevenyttig dame

Kan du morsekode? Vet du hvordan du lager ild? Denne appen lærer deg det. Hvis du har tenkt deg utenfor allfarvei, er denne helt uunnværlig. Appen er skrevet av en tidligere soldat og instruktør i den britiske Special Air Service (SAS), og inneholder hundrevis av overlevelsesferdigheter som vil hjelpe deg både hjemme og på tur. Hva så om du har tenkt på bo på et 5-stjerners hotell i New Yorks Greenwich Village? Det er alltid best å være på den sikre siden (iOS og Android)!

3. FlightAware

Blås i å laste ned individuelle apper for hver flyplass eller hvert flyselskap – med FlightAware kan du spore alle fly i sanntid, motta varsler og se forsinkelser på flyplasser (iOS og Android).

4. LoungeBuddy

Har du noen timer å slå ihjel under en mellomlanding, og er desperat etter litt fred og ro / privatliv / en dusj? Da kan du benytte deg av en flyplass-lounge. LoungeBuddy gir umiddelbar tilgang til 170 lounger verden over, og lar deg betale per bruk. Finn loungen du vil bruke på flyplassen der du skal mellomlande, og bestill (iOS og Android).

5. Google Translate

Google Translate er som en gammel traver å regne i Internett-verdenen, og har en nesten magisk funksjon: oversettelser offline og i sanntid. Last ned språket du trenger, og pek kameraet mot teksten du vil ha oversatt. Og vips – så forstår du en hel del (iOS og Android).

6. Duolingo

Hvordan spør man etter en dopause på arabisk, tro?

Duolingo dekker 27 språk – inkludert klingon – og er fullt av passe store leksjoner og spill som lærer deg å lese, lytte til og snakke et språk. Begynn med grunnleggende verb, uttrykk og setninger og lær nye ord hver dag (iOS og Android).

Les mer: Er ikke Duolingo noe for deg? Prøv en av disse supre språklæringsappene i stedet

7. TripIt

Inkluderer turen din mer enn ett hotell eller én flyvning, eller er du rett og slett ikke så god til å holde styr på bestillingsnumre? Da er TripIt din nye bestevenn. Bare videresend bekreftelses-e-postene dine, eller gi TripIt tilgang til innboksen din, så oppretter appen en enkel reiseplan med kart til deg. Genialt (iOS og Android).

8. XE

Hvis du i likhet med de fleste av oss har problemer med å regne ut hvor mye 1 343 958 vietnamesiske dong er i norske kroner, kan du bruke valutavekslingsappen XE. Husk å oppdatere valutakursene før du reiser slik at du får en mest mulig nøyaktig kurs (iOS og Android).

9. AroundMe

AroundMe identifiserer hvor du er og lister opp nærmeste bank, bar, bensinstasjon, sykehus, hotell, kino, restaurant, supermarked, teater og drosjesentral. Nyttig hvis du vil se en film – avgjørende hvis du blir syk i utlandet. Tilgjengelig for iPhone eller Android.

10. Wifispc

Det er ikke nødvendigvis et must, men Wi-Fi på ferie er veldig greit å ha. Wiffinity kobler deg til nettet verden over takket være en stadig voksende liste av Wi-Fi-nettverk og -passord som hele tiden oppdateres av brukerne (iOS og Android).

11. Yuggler

Finn et lokalt tivoli så ungene får herjet fra seg

Yuggler er en velsignelse for foreldre som reiser med barn. Den lar deg nemlig oppdage alle barnevennlige aktiviteter i nærheten av deg. Finn tips, se bilder og søk via filtre slik at du kan finne ting tilpasset barnas alder og interesser (kun iOS! Men Android kommer snart …)

Les mer: Se våre 25 tips for deg som reiser med barn

12. Touchnote

Perfekt blanding av gammelt og nytt. Med Touchnote kan du lage personlige postkort med dine egne bilder. Du trenger bare å åpne appen, velge et bilde og legge til tekst og en adresse, så kan postkortet sendes hvor som helst i verden. Tilgjengelig for iPhone og Android.

13. Flush – toalettfinner

reise-app

Må du, så må du. Installer Flush, slå på GPS-en, og finn nærmeste do av de 190 000 (og det blir stadig flere!) i appen. Greit å ha hvis magen slår seg vrang og du får Delhi belly på turen … Tilgjengelig for iPhone og Android.

Les mer: Mulig magesyke til tross: India er utrolig. Les om 14 fantastiske steder å besøke i India.

14. Prey Anti Theft

En av ulempene ved å ha med seg en dyr smarttelefon på reisen er at noen kan stjele den – eller du kan rett og slett miste den. Hvis du blir ute for en av delene, hjelper Prey Anti Theft deg med å finne telefonen din, låse enheten, utløse en alarm med mer. Det er en helt gratis og utrolig nyttig app. Tilgjengelig for iPhone og Android.

Les mer: Skal du ut og reise? Ta en titt på vår reisesjekkliste – den dekker alt fra vaksinasjoner til forsikring.

15. CityMapper

Midt i kaoset på Grand Central i New York

CityMapper dekker i skrivende stund 36 byer, men listen blir stadig lengre. Den kombinerer alle tilgjengelige transportmidler i en by, så du ser den beste måten å komme seg fra A til B på. Den er enkel, lett å bruke og supereffektiv. Prøv selv (iOS og Android).

16. WeatherPRO

nyttige-apper

Alle har sin favoritt-værapp, men vi holder en knapp på WeatherPRO. Den er ekstremt detaljert og inkluderer skivær og strandvær (med UV-varsel og badetemperaturer) – men fremfor alt er den nøyaktig. Tilgjengelig for iPhone og Android.

17. MAPS.ME

beste-apper-til-reisen

Vi har alle vært der: Du er i utlandet, men blir nødt til å slå på dataroamingen. Ja, det kommer til å bli dyrt, men det er bare å innse det: Du aner ikke hvor du er. Nå kan du vinke farvel til svindyrt Internett, for MAPS.ME gir deg kart offline (bare sørg for å laste ned kartene du trenger før du reiser ut på eventyr!). Tilgjengelig for iPhone og Android.

Les mer: Ivrig syklist? Les om våre 14 vakre sykkelruter verden rundt – nå slipper du å havne på villstrå.

18. First aid

Forhåpentligvis vil du aldri åpne denne appen. Du har kanskje tatt et førstehjelpskurs eller to, men man vet aldri hvordan man vil reagere i en nødhjelpssituasjon. Installer denne appen, så har du alltid en referanse tilgjengelig i tilfelle (iOS og Android).

19. Skype

Videosamtaler er en fin ting for å holde kontakten med venner og familie – spesielt hvis du reiser alene – men det beste av alt er at du kommer til å gjøre alle der hjemme grønne av misunnelse. Skype er dessuten gratis. Tilgjengelig for iPhone og Android.

20. momondo places

Med offline-kart, over 200 håndplukkede lokale tips og fargekodet filtrering gjør momondo places det lekende lett å utforske en ny by! Alt er fargekodet slik at du enkelt kan tilpasse appen etter eget humør og reisestil. Last den ned nå (kun iOS).

Alt installert? Da er du klappet og klar for nye eventyr (glem ikke å sende et postkort hjem til mamma)!

Bonus: momondo appen

En liste over essensielle reiseapper ville ikke være komplett uten at vi nevner vår egen fly- og hotellsøk app.

Nylig har vi fullstendig redesignet både iOS og Android-versjonen. Du kan forvente forbedringer i brukergrensesnittet , design og funksjonalitet, i tillegg til innføring av nye interaksjoner som gjør reisesøk- og bestillingsopplevelsen bedre. Dette gjør den til den mest intuitive reiseplanleggings -appen som er tilgjengelig (iOS og Android).

Vil du ha mer enn bare apper? Les om våre ti duppeditter som er kjekke å ha til reisen, samt hvordan du velger den beste reiseforsikringen til turen (kanskje ikke fullt så spennende, men nyttig)!
*Fra og med juni 2017 blir dataroaming gratis innenfor EU. Da er det slutt på skyhøye mobilregninger etter ferien!
Relaterte